16 / 04 / 2024

Murat Kurum: Türkiye'de 22 ekolojik koridor kurulacak!

Murat Kurum: Türkiye'de 22 ekolojik koridor kurulacak!

Türkiye'de Ankara merkezli ve başkentin kuzeyi ile güneyini, batısı ile doğusunu bağlayan 4 ana hat üzerinde 22 ekolojik koridorla, ana hatların birbirine bağlanacağını açıkladı...



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Konya'da temaslarını sürdürüyor. Kurum, Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal'ı makamında ziyaret etti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Bakan Kurum, tüm Türkiye'de  Ankara  merkezli ve başkentin kuzeyi ile güneyini, batısı ile doğusunu bağlayan 4 ana hat üzerinde 22 ekolojik koridor kurulacağını açıkladı. 

"22 ekolojik koridor kurulacak"

Bakan Kurum, bütün Türkiye'de Ankara merkezli ve başkentin kuzeyi ile güneyini, batısı ile doğusunu bağlayan 4 ana hat üzerinde 22 ekolojik koridorla, ana hatların birbirine bağlanacağını duyurdu. 

Konya'nın da bu ekolojik koridor projesinde bulunduğunu söyledi Kurum, şöyle konuştu: 

"Ekolojik koridorların bir parçası da millet bahçeleri. Millet bahçeleri kapsamında 81 ilimizde çalışmalar yürütüyoruz. 23'ünün açılışını Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle gerçekleştirdik. Şu an devam eden 212 millet bahçesi projesi var. Bunlardan 11'i de Konya'da. Bu millet bahçelerini bitirdiğimizde sadece Konya'ya 2 milyon metrekare yeşil alan kazandırmış ve vatandaşımızın hizmetine açmış olacağız. Bir taraftan da iklim değişikliğiyle ilgili mücadele çerçevesinde, bu ekolojik koridorlar sayesinde, iklim değişikliğinin etkilerini en aza indirecek bu yatay koridorları şehirlerimizde açacağız. Bu koridorların birleşmesiyle inşallah iklim değişikliğinin etkilerinden daha az etkileneceğimiz bu ekolojik koridorları oluşturmuş olacağız. Bu koridorlar sayesinde şehirlerimiz, ilçelerimiz, mahallelerimiz nefes alacak."

Murat Kurum'dan 81 ile millet bahçesi müjdesi!


Geri Dön