25 / 04 / 2024

Murat Kurum: Türkiye’de her yıl 600 bin konut yapılması gerekiyor!

Murat Kurum: Türkiye’de her yıl 600 bin konut yapılması gerekiyor!

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, 'Konutta balon var' iddialarına da yanıt verdi: Satışta olan 30 bin konutumuz bulunuyor. Henüz inşaat yüzde 25 seviyesindeyken, evlerin yüzde 60’ı satıldı...



Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, 'Konutta balon var' iddialarına da yanıt verdi: Satışta olan 30 bin konutumuz bulunuyor. Henüz inşaat yüzde 25 seviyesindeyken, evlerin yüzde 60’ı satıldı.


BE-MA İnşaat’ın  TOKİ  iştiraki Emlak Konut GYO güvencesiyle, Bahçeşehir’in karşısında konumlandırdığı Göl Panorama Evleri metrekaresi 2.471 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu. Bir süredir www.burasıyenievim.com web sitesinden talep toplayan projeye kısa sürede yoğun bir başvuru gerçekleştiği belirtilirken, Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum da son dönemde gündeme gelen ‘emlakta balon’ tartışmalarına yanıt verdi: “Türkiye’de her yıl 600 bin konut yapılması gerekiyor. Bizim Emlak Konut olarak hasılat paylaşımı şeklinde satışa sunduğumuz 30 bin konut var. Ve bunların yüzde 60’ı inşaat henüz yüzde 25 seviyesindeyken satıldı. Bankalar da çok sıkı. Kredi verirken çok ince eleyip sık dokuyorlar.”   


‘YENİ ŞEHİR’DE ÇOK ARSAMIZ VAR 


İstanbul’da 3. Havalimanı bölgesinde kurulacak 1 milyon nüfuslu ‘Yeni Şehir’ hakkında da bilgi veren Kurum, “Yeni Şehir’in sınırları Kuzey’de 3. havalimanına, güneyde Küçükçekmece Gölü’ne, Batıda Başakşehir Hoşdere aksına uzanacak. 90 milyon metrekaresini havalimanının oluşturacağı, emsalin 1 civarında olduğu, her türlü ihtiyacın düşünüldüğü bir şehirden bahsediyoruz. Hoşdere ve Kayabaşı’nda, dünyadaki örneklerine bakarak yaptığımız iki tane çok büyük kent parkı olacak. Şu anda bölgede 10 bin konut geliştiriyoruz. Buralarda ciddi manada arsa portföyümüz var. Süreç içinde projeler kısım kısım hayata geçecek” ifadelerini kullandı.


TOPLAM YATIRIM 530 MİLYON LİRA


BE-MA İnşaat İcra Kurulu Üyesi Halil Duma 530 milyon TL yatırımla hayata geçecek Göl Panorama Evleri’nde lansman dönemine özel olarak metrekare fiyatının 2.471 TL’den başladığını, peşin alımlarda ise yüzde 10'luk indirim uygulandığını söyledi. Duma, buna ek olarak lansman dönemine özel yüzde 1 peşinat fırsatı da sunulduğunu, projede teslimlerin ise 2016’nın Aralık ayında yapılacağını sözlerine ekledi. 



Akşam 


Geri Dön