19 / 04 / 2024

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan exim bank

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan exim bank

Başbakan Yardımcısı Babacan: (2) -"Eximbank kredi faizleri daha önceki rakamlara göre yüzde 0,75 ile 2,25 arasında düştü" dedi.

Ekonomi Bakanı Nebati’den 1,5 trilyonluk açıklama Paranın kaynağını ne?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati yaptığı son açıklamada konut hamlesinin 1,5 trilyon lirayı aşan bir ekonomik değer yaratacağını belirtirken "Ekonomi politikamızın tek amacı sadece büyüme değil büyümenin yaratacağı refahı toplumun tüm kesimlerine yaymak" ifadelerini kullandı.

Çukurova Bölgesel Havalimanı için geri sayım başladı!

Temeli Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik tarafından atılan Çukurova Bölgesel Havalimanı için geri sayım başladı.

Arjantin yabancı fonların ekonomi politikalarını belirlemesine izin vermeyecek!

Arjantin Ekonomi Bakanı Guzman, ülkenin derin bir ekonomik ve sosyal kriz yaşadığını belirterek, "Yabancı yatırım fonlarının ekonomi politikalarını belirlemesine izin verilmeyecek." dedi.

Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatında 10 işçi kule vince çıktı!

Temeli 28 Mayıs 2013 tarihinde dönemin Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik tarafından atılan Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatında işçileri başlattığı eylem devam ediyor.

Yunanistan Ekonomi Bakanı kira yardımı sebebiyle istifa etti!

Yunanistan Ekonomi ve Kalkınma Bakanı Dimitris Papadimitriou, kabinede yer alan eşinin aldığı kira desteğinin tartışmalara neden olmasının ardından istifa etti. 

Fatma Güldemet Sarı, Ekonomi Bakanlığı'na vekalet edecek!

Bugün Amerika Birleşik Devletleri'ne gidecek olan Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş'ın dönüşüne kadar Ekonomi Bakanlığı'na, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı’nın vekâlet etmesine dair tezkere bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bakanı Zeybekci: Konut alan yabancıya vatandaşlık verelim!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye’de konut alan yabancılara vatandaşlık verilmesi önerisini tekrarlayarak, “Türkiye’de yaşamak hayali varsa gelsin. Vatandaşlık verelim” dedi. Zeybekci, alt sınır getirilebileceğini belirtti.

Bakan Zeybekci'den Samsung'a Türkiye'de fabrika teklifi!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Samsung'la evinde yatırım pazarlığı yaptı. Yeni STA'nın yatırımın cazibesini artırdığını anlatan Zeybekci "Samsung'un fabrika yapmasını iki taraf da istiyor. Onlar daha çok teşvik biz de know-how transferi diyoruz" mesajı ve

Nihat Zeybekci: Sath-ı ticaret ve ekonomi vardır!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, " Ticaret ve ekonomide de hatt-ı ticaret ve ekonomi yoktur, sath-ı ticaret ve ekonomi vardır. Bu satıh da bütün dünyadır " dedi.

İnşaatçılardan Ekonomi Bakanı'na vergi indirim talebi!

Konut sektörü temsilcileri, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'den değer artış kazancının vergilendirilmesinde oranın düşürülmesini, konut kredi faizinin vergiden düşülmesini istedi.

Ekonomi Bakanı Zeybekci 2014 büyüme rakamını açıkladı!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci düzenlediği basın toplantısında, "Büyüme yıl sonu itibariyle revize edilen Orta Vadeli Program'a uygun olarak gerçekleşecek, yüzde 3,3'ler seviyesindebüyüme rakamına ulaşacağız" dedi.

Nihat Zeybekçi Kartepe Ekonomi Zirvesi'ni değerlendirdi!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ile bir araya gelerek Kartepe Ekonomi Zirvesi ve inşaat sektörünün UR-GE kapsamına alınması konularını görüşen Başkan Özdağ ile beraberindeki heyet Ankara'dan takvimle döndü.

Ekonomi Bakanı: Konutta balon yok, ciddi talep var!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye’de konut balonu tartışmalarının aksine ciddi bir talep artışı olduğunu savundu. Zeybekci, “Türkiye genelinde konut satışlarında yüzde 25’lik artış var” dedi.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan exim bank Haberi

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan exim bank


     Babacan, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile Başbakanlık Merkez Binada düzenledikleri basın toplantısında, Türk Eximbank faaliyetlerindeki gelişmeleri değerlendirdi ve bankanın yeni dönemde izleyeceği politikalara ilişkin bilgiler verdi. 

     Bankanın yeni dönemde yurt içi alacak sigortasını hayata geçireceğini belirten Babacan, Eximbankın şimdiye kadar ihracatçıların yurt dışı alacaklarını sigorta ettiğini ve bu yolla alacaklarla ilgili sorun çıktığında belli şartlarda bankadan tahsilat yapılabildiğini ifade etti. 

     Bu programı yurt içinde de başlatacaklarını vurgulayan Babacan, şöyle konuştu: 

     "Eximbank ihracatçının yurt içindeki alacağına da artık sigorta hizmeti verecek. Bunu yapabilecek ilk yerli kuruluşumuz Eximbank. Şu anda birkaç tane kuruluş var yurt dışı sermayeli, Türkiye'de bu işleri sınırlı bir miktarda yapıyorlar ama biz bunun ihracatçılarımız için geçerli olmasını istiyoruz. Bunun şartı sadece ihracatçı...