26 / 04 / 2024

ekspertiz lisansı nasıl alınır

ekspertiz lisansı nasıl alınır

Konut kredisi ekspertiz raporu hazırlanırken krediye konu olan taşınmaz gayrimenkul eksperi tarafından inceleniyor. Bu incelemede metrekaresi, konumu, yaşı ve bulunduğu bölge gibi birçok özellik not alınıyor....

Ekspertiz ne iş yapar?

Kredi kullanarak konut alınmak isteniyorsa bir bankaya başvurulur. Banka kredi başvurusunu ekspertiz raporu sonucunda değerlendirir. Bu noktada ekspertiz ne iş yapar, ekspertiz raporunu nasıl hazırlar? gibi sorular da elbette merak edilir...

Ekspertiz lisansı nasıl alınır?

Ekspertiz lisansı nasıl alınır?: Konut değerleme veya gayrimenkul değerleme lisansı alabilmek için öncelikle dört yıllık bir üniversiteden mezun olma şartı bulunuyor. Lisans alındıktan sonra bankalar için ekspertiz raporları hazırlanabiliyor...

Konutta rayiç bedel sorunu için uzman görüşü sistemi önerisi geldi! Sistem nasıl çalışmalı? 

Konutta rayiç bedel sorunu nasıl çözülecek? Sektör temsilcileri her alım-satıma ekspertiz raporu yerine, uzman görüşü sistemi önerisinde bulundu. Sistem nasıl çalışmalı?  İşte ayrıntılar...

Konut kredisi ekspertiz ücreti nasıl geri alınır?

Ev alacak vatandaşları yakından ilgilendiren ekspertiz ücretlerinin nasıl geri alınacağı merak konusu oldu. Peki, konut kredisi ekspertiz ücreti nasıl geri alınır? İşte detaylar...

Konut ekspertiz raporu nasıl alınır?

Konut kredisiyle ev almak için evin ekspertiz sürecine girmesi gerekiyor. Peki ekspertiz süreci nasıl başlıyor? Ekspertiz nasıl alınır?

Riskli yapı tespiti lisans belgesi 2018'de nasıl alınacak?

Riskli yapı tespiti işlemleri Bakanlıkça lisanslandırılan kurum ve kuruluşlar tarafından yapılabiliyor. Lisans almak için hangi şartlar gerekiyor? Riskli yapı tespiti lisans belgesi 2018'de nasıl alınacak?

Ekspertiz raporu nasıl düzenlenir?

Ekspertiz raporu konut kredi kullanımı için zorunlu olup, tamamlandıktan sonra bankaya sunuluyor. Peki, ekspertiz raporu nasıl düzenlenir?

Konut kredisi ekspertiz raporu nasıl hazırlanır?

Ekspertiz süreci, konut kredisiyle hayallerindeki eve ulaşmak isteyenlerin en çok merak ettiği konulardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Peki, konut kredisi ekspertiz raporu nasıl hazırlanır?

Ekspertiz başvurusu nasıl yapılır?

Konut kredisi kullanarak ev sahibi olmak isteyenlerin, kredi kullanmak istediği evin değerinin tespiti için ekspertiz raporu almaları gerekiyor. Peki, ekspertiz başvurusu nasıl yapılır? İşte yanıtı..

Riskli bina tespit lisansı nasıl alınır?

Kentsel dönüşüm kapsamında yıkılacak riskli binalara, ilk etapta lisanslı kurum ve kuruluşlar tarafından yapılan inceleme neticesinde risk raporu veriyor. Peki, riskli bina tespit lisansı nasıl alınır?

Kentsel dönüşüm riskli yapı tespiti yetki belgesi nasıl alınır?

Kentsel dönüşümde yıkılacak riskli yapılar Bakanlık tarafından lisans verilen kurum ve kuruluşlar tarafından tespit ediliyor. Peki, kentsel dönüşüm riskli yapı tespiti yetki belgesi nasıl alınır?

Konut kredisi ekspertiz raporuna nasıl itiraz edilir?

Konut kredisi kullanarak ev sahibi olmak istiyorsanız banka başvurudan hemen sonra evin değer tespiti için bir eksper gönderiyor. Ekspertiz raporu sonucunda eve değer biçiliyor. Peki, konut kredisi ekspertiz raporuna nasıl itiraz edilir?

Ekspertiz raporu nasıl hazırlanır?

Ekspertiz; Gayrimenkulün bankalar tarafından detaylı olarak incelenmesine deniyor. Konut kredisi kullanılmak istenildiğinde banka bu şekilde kredi tutarını belirliyor. Peki, ekspertiz raporu nasıl hazırlanır?

Konut ekspertiz değeri nasıl hesaplanır?

Kredi ile ev almak isteyenler için ekspertiz raporu gerekiyor ve banka rapordaki değere göre kredi verebiliyor.Peki konut ekspertiz değeri nasıl hesaplanır?İşte ekspertiz değerinin hesaplanması..

Riskli yapı nasıl yıkılır?

Bir yapının kentsel dönüşümde yıkılması için riskli olduğunun, Bakanlıkça lisans verilen kurum ve kuruluşlar tarafından onaylanması gerekiyor. Peki, riskli bina nasıl tespit edilir? Riskli yapı nasıl yıkılır?

ekspertiz lisansı nasıl alınır Haberi

ekspertiz lisansı nasıl alınır


Konut kredisi ekspertiz raporu!


Konut kredisi ekspertiz raporu, bankaların verilecek olan kredi miktarını tespit edebilmesi açısından büyük önem taşıyor. Kredi verilebilmesi için öncelikli olarak mortgage yasası kapsamında konutlarının değerinin tarafsız kuruluşlarca belirlenmesi gerekiyor. Bu bakımdan aslında birçok banka çeşitli gayrimenkul değerleme şirketleri ile anlaşmalar yaparak değerleme hizmetlerini bu şirketlerden alıyorlar. Gayrimenkulü yerinde gören kişiler banka personeli değil, gayrimenkul değerleme şirketlerinde çalışan eksperler oluyor. Uzman eksperle çalışılmadığı zaman doğru inceleme yapılamayacağı için ekspertiz raporlarında konuta biçilen değer beklenenden düşükte çıkabiliyor.


Konut kredisi ekspertiz raporu hazırlanırken krediye konu olan taşınmaz inceleniyor. Bu incelemede metrekaresi, konumu, yaşı ve bulunduğu bölge gibi birçok özellik not alınıyor. Ayrıca bölge incelemesinde emsal karşılaştırma, gelir kapitalizasyonu ve inşaat maliyeti yöntemlerinden uygun olan incelemeler de yapılıyor. Sonrasında konu taşınmazın...