25 / 04 / 2024

ekspertiz ücreti 2015

ekspertiz ücreti 2015

Ev kredisi kullanarak, konut sahibi olmak isteyenlerin banka başvurusunun kabul edilmesinin ardından ekspertiz raporunun hazırlanması gerekiyor. Peki, ev kredisi ekspertiz ücreti ne kadar?

Ev kredisi ekspertiz ücreti geri alınır mı?

Ev kredisi ekspertiz raporu, değerleme uzmanları tarafından hazırlanıyor. Ekspertiz firmasına gerekli bedel ödendikten sonra ekspertiz raporu hazırlanıyor. Peki, ev kredisi ekspertiz ücreti geri alınır mı?

Konut kredisi ekspertiz ücreti nasıl geri alınır?

Ev alacak vatandaşları yakından ilgilendiren ekspertiz ücretlerinin nasıl geri alınacağı merak konusu oldu. Peki, konut kredisi ekspertiz ücreti nasıl geri alınır? İşte detaylar...

Konut kredisi ekspertiz ücreti iadesi dilekçe örneği 2021!

Ev sahibi olmak için bankalardan konut kredisi kullanan tüketiciler, yaptıkları masrafların iadesini isteyebiliyor. İşte konut kredisi ekspertiz ücreti iadesi dilekçe örneği 2021...

8 soruda ekspertiz raporu!

Konut kredisi ile ev sahibi olmak isteyenlerin almak istedikleri evin mali değerini belirleyen rapora ekspertiz raporu deniyor. Peki ekspertiz raporu nasıl alınır? Ekspertiz raporu için gerekenler neler? Ekspertiz rapor ücreti ne kadar? diyorsanız işte yanıtı...

Halk GYO 2015 yıl sonu revize değerleme raporunu yayınladı!

Halk GYO'nun, Vakıf Gayrimenkul Değerleme A.Ş. tarafından hazırlanan 2015 yıl sonu değerleme raporları revize edildi. Raporlara göre gayrimenkullerin ekspertiz değerlerine ilişkin herhangi bir değer değişimi olmadığı belirtildi.

Özderici, Yapıkredi Plaza'nın revize ekspertiz raporunu yayınladı!

Özderici Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, İstanbul Beşiktaş'taki Yapıkredi Plaza'nın bağımsız bölüme ait 2015 yılı Revize ekspertiz raporunu yayınladı.

Nuvo Dragos Projesi'nin revize ekspertiz raporu yayınlandı!

Özderici Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, İstanbul Maltepe'deki Nuvo Dragos Projesi'nin 2015 yılı revize ekspertiz raporunu yayınladı.

Dükkan ekspertiz ücreti 2016 ne kadar?

Ekspertiz, uzman tarafından gayrimenkule yönelik değerin ne olduğunun belirlenmesi çalışması olarak ifade ediliyor. Dükkan alım satımlarında bu rapora ihtiyaç duyuluyor. Peki, dükkan ekspertiz ücreti 2016 ne kadar?

Konut ekspertiz ücreti 2016!

Konut kredisi kullanmak isteyen kimselerin kredi kullanım süreçlerinde, ekspertiz raporunu almaları gerekli oluyor. Bunun için belli bir ücret ödemesi yapılıyor. Peki, konut ekspertiz ücreti 2016 ne kadar?

Özderici GYO Beşiktaş'taki gayrimenkulünün 2015 değerlemesini yayınladı!

Özderici Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı İstanbul İli, Beşiktaş İlçesi, Rumelihisarı Mahallesi 1403 Ada, 648 no'lu parsel üzerine kayıtlı olan C Blok 25 no'lu bağımsız bölüme ait 2015 yılı ekspertiz raporunu yayınladı.

Vergi davalarında avukatlık ücreti 2016!

Avukatlık asgari ücret tarifesi 2016, 21 Aralık 2015 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Peki, vergi davalarında avukatlık ücreti 2016 ne kadar oldu?

Avukatlık ücreti hesaplama 2016!

2016 yılında uygulanacak avukatlık asgari ücret tarifesi, 21 Aralık 2015 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki, avukatlık ücreti nasıl hesaplanır? İşte avukatlık ücreti hesaplama 2016..

TOKİ Amasya Merzifon kura başvuruları 2015!

TOKİ Amasya Merzifon'da 150 adet konut satışa çıkarılıyor. Projede başvuru ücreti olarak 500 TL isteniyor. İşte TOKİ Amasya Merzifon kura başvuruları 2015 detayları...

Kat mülkiyetine geçiş ücreti 2015!

Bir arsa üzerinde inşaat çalışmaları sona eren binaya kat mülkiyeti tapularının çıkarılabiliyor. Bunun için kat mülkiyetine geçiş ücreti ödeniyor. Peki, kat mülkiyetine geçiş ücreti 2015 ne kadar?

ekspertiz ücreti 2015 Haberi

ekspertiz ücreti 2015

Ev kredisi ekspertiz ücreti ne kadar?

Kullanılacak krediye karşılık ipotek alınacak evin özelliklerinin incelenmesi ve gayrimenkule değer biçilmesi işlemine ekspertiz süreci deniyor. 


Ekspertiz raporu aşamasında öncelikle konu taşınmaz inceleniyor. Bu incelemede metrekaresi, konumu, yaşı ve bulunduğu bölge gibi birçok özellik not alınıyor. Ayrıca bölge incelemesinde emsal karşılaştırma, gelir kapitalizasyonu ve inşaat maliyeti yöntemlerinden uygun olan incelemeler yapılıyor. 


Sonrasında konu taşınmazın ilgili tapu dairesinde üzerinde herhangi bir takyidat (ipotek, şerh, irtifak hakları vb) olup olmadığı ve bu durumun kredi verilmesi durumunda herhangi bir sorun oluşturup oluşturmadığı araştırılıyor. 


Bunun sonrasında ilgili belediyede, konu taşınmazın projesi, ruhsatı, varsa tutanakları vb incelemeler yapılarak hazırlık süreci tamamlanıyor. Peki, ev kredisi ekspertiz ücreti ne kadar?


Ekspertiz ücreti!

Ev kredisi kullanılacak banka, yüksek oranlarda ekspertiz ücreti talep etme hakkına sahip olabiliyor. Eğer...