24 / 04 / 2024

Elazığ imar revizesi

Elazığ imar revizesi

Elazığ Belediyesi tarafından uzun süreden beri yürütülen yeni imar revizyonu çalışmasında sona gelindi. Yapılan imar revize çalışmasının en önemli özelliği parsel değil ada bazlı düzenlemelerin yapılması hedefleniyor.

Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği'nden Elazığ Belediyesi'ne imar tepkisi!

Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği (TMMOB ) bağlı Şehir Plancıları Odası, imar mevzuatındaki değişiklik nedeniyle Elazığ Belediyesi'ne tepki gösterdi. 

Elazığ Belediyesi'nin imar değişikliği kararına mahkemeden dur kararı!

Elazığ Belediyesi'nin 2020'de belediye meclisinde onay verdiği İmar Planı değişikliği için mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı çıktı.

Elazığ depreminde hasar gören Cenk Apartmanı'nın arsa alanı düşürüldü!

Elazığ’da 24 Ocak’ta yaşanan 6.8 büyüklüğündeki depremde Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde ağır hasar gören ve ardından yıkılan binanın arsa alanı imarı Yeşilyurt Belediyesi tarafından 518 metrekareden 208’e düşürüldü.

Elazığ'da yeni imar planı askıya çıkarıldı!

Çalışmalarına devam eden Elazığ Belediye Meclisi Mayıs ayı toplantısında onaylanan İmar Planı değişikliği askıya çıkarıldı.

Şeref Malkoç: Elazığ yeniden imar edilecek!

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Elazığ deprem bölgesine giderek incelemeler yaptı. Malkoç, incelemelerin ardından beraberindeki heyetle Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan'ı ziyaret etti.

Salih Yıldız: Çanakkale’nin imar planı sıkıntılıdır!

Elazığ ve Malatya’daki depremden sonra Müteahhitler Birliği ve İnşaat Mühendisleri Odası açıklama yaptı. Açıklamada Müteahhitler Birliği Genel Sekreteri Yıldız, Çanakkale’nin imar planının sıkıntılı olduğunu söyledi...

Meclis’in gündemi deprem ve imar!

TBMM, Elazığ'da meydana gelen 6.8'lik deprem sonrasında bugün başlayacağı mesai haftasında, imar planlarında kat serbest düzenlemesini de kaldıran imar değişikliklerini görüşecek...

Abdullah Gül'den 'imar' göndermeli deprem açıklaması!

Elazığ depreminin ardından hayatını kaybedenler ve yaralananlar için bir mesaj yayınlayan 11. Cumhurbaşkanı Gül, ‘çevre ve imar’ konularında göndermede bulundu.

Elazığ Revizyon İmar Planı masaya yatırıldı!

Elazığ Belediyesi tarafından hayata geçirilen Revizyon İmar Planında yapılması planlanan değişiklik masaya yatırıldı.

Elazığ Merkez Cami'nin minaresi imar aykırı mı?

Elazığ merkeze bağlı Kuyulu Köyü’nde Devlet Hava Meydanları sınırları içerisinde olan Merkez Cami'nin minaresinin imara aykırı olduğu ortaya çıktı...

Elazığ'da imar planı çalışmaları başladı!

Uygulama alanlarında yaşanan sıkıntıların giderilmesi için geniş katılımlı toplantılar düzenlediklerini söyleyen Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları; "Yapacağımız çalışmalarla inşallah İmar Planını daha uygulanabilir hale getireceğiz" dedi.

Haluk Arslan: Elazığ'ın imar sorunu çözülecek!

Elazığ’ın sorunları ve çözüm yolları ile ilgili açıklamalarda bulunan Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Haluk Arslan, ''31 Mart Elazığ için mevcut gidişatın son bulacağı bir milat olacak'' diye konuştu.

3 ilde imar değişikliğine onay!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın hazırladığı İzmir ve Elazığ'da bulunan bazı taşınmazların imar planı değişiklikleri Cumhurbaşkanı Kararı ile onaylandı.

Elazığ imar revizesi Haberi

Elazığ imar revizesi

Elazığ Belediyesi tarafından uzun süreden beri yürütülen yeni imar revizyonu çalışmasında sona gelindi.

Şehrin, merkezde sıkışmışlığını ve nefes alamaz hale gelişine dur diyecek yeni çalışmada vatandaşlara birçok avantajlar da sunuluyor.

YOLLAR GENİŞLİYOR

Yapılan imar revize çalışmasının en önemli özelliği parsel değil ada bazlı düzenlemelerin yapılması ve bu çerçevede geçmişte çok dar olarak planlanmış yolların daha geniş olarak planlanması hedefleniyor.

GELİŞMEMİŞ MAHALLELERE İMTİYAZ GELİYOR

Yapılan çalışmanın bir başka özelliği ise imar durumu sebebiyle yeterince gelişmemiş mahallelerin imar rantını artırarak gelişmesini sağlamak. Bu çerçevede geçmişte 2 ya da 3 kata müsaade edilen binaların imarı 5 kata çıkartılıyor.

OTOPARK SORUNU TARİH OLUYOR

Yeni imar çalışmasında getirilen en önemli yeniliklerden biri de otopark sorununun çözümünü amaçlıyor. İnşaat ruhsatları verilirken bina altında otopark yapılması zorunlu hale getiriliyor.

BİTİŞİK NİZAMA SON

İmar düzenlemesinin getirdiği...