29 / 03 / 2024

Elazığ kentsel dönüşüm yeni mahalle

Elazığ kentsel dönüşüm yeni mahalle

Yaşanan depremlerin ardından alınan önlemlerin başında olası bir depreme karşı yeni binaların yapılması ile kentsel dönüşüme başladık. Elazığ'da bu alanda bazı çalışmalar yapıldı.

Kentsel dönüşüm uzmanından korkutan açıklama: Yerinde dönüşüm projesi sıkıntı oluşturabilir! 

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Kentsel Dönüşüm Uzmanı Av. Osman Avcıl, yerinde kentsel dönüşüm projesinin Elazığ için sıkıntılara neden olabileceğini söyledi.

Malatya'daki kentsel dönüşüm konutlarında yaşam başladı!

Malatya Battalgazi'de, Elazığ merkezli olarak 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen depremden sonra riskli alan şeklinde ilan edilen Şehit Fevzi Mahallesi'nde kentsel dönüşüm kapsamında hayata geçirilen 679 konutta yaşam başladı. 

Elazığ'da Abdulluhpaşa Mahallesi için kentsel dönüşüm ihalesi yapıldı!

Elazığ'a bağlı Abdullahpaşa Mahallesi'nde hayata geçirilen kentsel dönüşüm çalışmaları için ihale  gerçekleştirildi.

Depreme karşı daha güvenli şehirler için kentsel dönüşüm büyük önem taşıyor!

Elazığ Fırat Üniversitesi (FÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ercan Aksoy, ülkede deprem hasar görebilirlik riskinin azaltılmasında eski ve depreme dayanıksız yapı stokundan kurtulmak amacıyla kentsel dönüşümün önemli bir ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

Elazığlı depremzedelerden kentsel dönüşüm açıklaması!

Elazığ'da yaşanan depremde evleri yıkılan ve devletin yaptığı yeni konutlara yerleşen depremzedeler yaptıkları açıklamada, "Kentsel dönüşümün sağlığımız ve hayatta kalmamız için büyük bir önemi var" dedi.

Türkiye tarihinin en büyük kentsel dönüşüm projesi Elazığ'da gerçekleşiyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Tekirdağ'da yaptığı ziyaretler sırasında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesinin Elazığ'da gerçekleştiğini dile getirdi. 

Elazığ'ın tarihindeki en büyük kentsel dönüşüm projesi başlayacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Elazığ'ın tarihindeki en büyük kentsel dönüşüm projesini başlatacaklarını açıkladı...

Elazığ’da büyük bir kentsel dönüşüm projesi geliştiriyoruz!

Elazığ'da meydana gelen deprem sonrası bölgede kentsel dönüşüm çalışmalarına başlayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Elazığ'da depremzedeler ile bir araya geldi. Kurum bölgede yapacakları çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu...

Bakırköy'deki Hızalan Sitesi'nde kentsel dönüşüm tartışması! 

Elazığ'da ve Türkiye genelinde peş peşe meydana gelen depremler, kentsel dönüşümün önemini bir kez daha gündeme taşıdı. İstanbul Bakırköy'deki Hızalan Sitesi'nde, kentsel dönüşüm mağduriyeti yaşanıyor...

Bursa’da riskli 7 mahalle kentsel dönüşüm bekliyor!

Bursa’da riskli bölge ilan edilen 7 mahalle Elazığ’daki depremden sonra kentsel dönüşümü bekliyor.

Kentsel dönüşüm konut kredisi faizleri 0,64’e indi!

Elazığ depreminin ardından önemi daha net anlaşılan kentsel dönüşüm için devlet destekleri tüm hızıyla devam ediyor. Kentsel dönüşüm kapsamında riskli yapılarda oturan vatandaşlara devlet faiz indiriminde bulunarak yüzde 0.64 faizle konut kredisi kullandırıyor...

Bursa’nın kurtuluşu kentsel dönüşüm!

Elazığ’daki depremin ardından kentsel dönüşümün öneminin arttığını ve Bursa’nın kurtuluşu kentsel dönüşüm olduğu düşünülüyor.

Depreme karşı yapılması gereken tek şey 'kentsel dönüşüm'!

Elazığ depremi sonrasında binaların ne kadar sağlam olduğu tartışılmaya devam ediyor. Depreme karşı yapılması gereken tek şey kentsel dönüşüm, yani depreme dayanıksız binaları yıkıp yerlerine yenilerini yapmak...

Elazığ kentsel dönüşüm yeni mahalle Haberi

Elazığ kentsel dönüşüm yeni mahalle

Yapılan çalışmaların bir bölümünün tamamlanması ve Bakanlık tarafından onaylanması ile ilimizde bu alandaki çalışmaların yapılacağı açıklandı. Ancak yapılacağı belirtilen bu çalışmaları ben göremedim.

Ülkemizdeki birçok şehirde olduğu gibi ilimizde de yıkılması gereken binaların var olduğu biliniyor. Bu ilimizdeki resmi kurumların yaptığı çalışmalarda elde edilen sonuçlarda görüldüğü gibi, odaların yaptığı çalışmalarda da belirtiliyor. Nitekim devlet de 128 Evler'in bu çalışma kapsamına alınmasını kararlaştırdı. Ancak bu ilimiz için yeterli mi? Bence değil. Çünkü ilimizde özellikle 2000 yılından önce yapılmış binaların veya konutların önemli bir bölümü yığma bina. Bu binaların da önemli bir bölümünün sıkıntılı olduğu da belirtiliyor. 


Elazığ deprem haritasında birinci derece deprem bölgesi olarak yer alıyor. Bu Elazığ'ın olası bir depreme en iyi şekilde hazırlanması gerekliliğini net bir şekilde ortaya koyuyor. Ancak...