19 / 04 / 2024

Elazığ ulu camii

Elazığ ulu camii

1156 senesinde yapılan Elazığ'daki Ulu Camii, şu ana kadar meydana gelen hiçbir depremde hasar görmedi. Caminin minaresi, 7 derecelik eğime sahip olmasıyla ünlendi...

Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası'nın restorasyonu mecliste!

Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası'nın restorasyonu meclis gündemine taşındı. CHP'li Karasu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

​Malatya'da hasar gören tarihi yapılar restore ediliyor!

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce Elazığ Sivrice merkezinde yaşanan depremde, Malatya'da hasar alan Ulu Camii ile Yeni Cami'de yenileme çalışmalarına başlandı.

Elazığ'daki 7 derece eğik cami minaresi 9 asırdır yıkılmadı!

1156 senesinde yapılan Elazığ'daki Ulu Camii, şu ana kadar meydana gelen hiçbir depremde hasar görmedi. Caminin minaresi, 7 derecelik eğime sahip olmasıyla ünlendi...

Türkiye Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün restore ettiği El Bab Ulu Camii açıldı!

Suriye'nin kuzeyindeki Bab ilçesinde Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restorasyonu bitirilen El Bab Ulu Camii bugün açıldı. Bab Yerel Meclisi Üyesi Mahmud Akil, "Türk halkına tarihi mirasımıza sahip çıktığı için teşekkür ederiz" dedi...

Suriye'deki El Bab Ulu Camii 15 milyon TL'ye restore edildi!

Suriye'deki El Bab Ulu Camisi, 2016-2017 yıllarında DEAŞ tarafından bombalanmıştı. Vakıflar Genel Müdürlüğü, camiyi yaklaşık 15 milyon TL harcayarak restore etti...

Ordu Ulucami'ye büyükşehir dokunuşu!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, yaptığı açıklamada kentteki Ulu Camii etrafında meydan düzenlemesi ve kapalı otopark projesi uygulayacaklarını belirtti.

Manisa'daki 700 yıllık Ulu Camii restore edilecek!

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından 700 yıllık Ulu Camii restore edilecek. Caminin restorasyonu için hazırlanan proje Koruma Kurulu Kararı ile onaylandı.

Danimarka Brabrand Ulu Camii açıldı!

Danimarka Arhus'ta inşaatı tamamlanan Brabrand Ulu Camii'nin resmi açılış töreni yapıldı. Caminin temeli 2014 yılının Ağustos ayında atılmıştı.

Mersin kentsel tasarım çalışmalarıyla yeniden inşa ediliyor!

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından merkez Akdeniz ilçesindeki Atatürk ve Silifke caddeleri ile Ulu Camii ve Taş Bina çevresini değiştirecek olan 'Kentsel Tasarım ve Yenileme Projesi'ne Uray Caddesi, Mücahitler Caddesi ile bu caddelere bağlanan ara sokaklar da katıldı.

Manisa Ahmetli'ye yeni altyapı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Ahmetli’nin kanalizasyon hattı olmayan Barbaros ve Ulu Camii Mahallelerinde hat döşeme çalışması yaparak vatandaşları büyük bir sıkıntıdan kurtardı.

Antalya Ulu Camii ve İslam Sanatları Müzesi ihalesi yarın!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in "En önemli eserim olacak" dediği Ulu Camii Projesi ve İslam Sanatları Müzesi yarın ihaleye çıkıyor

Mersin Kentsel Tasarım Projesi'nde sona gelindi!

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Atatürk ve Silifke Caddeleri ile Yoğurt Pazarı, Ulu Camii çevresi, Taş Bina çevresinde Kentsel Tasarım ve Yenileme Projesi kapsamında başlattığı çalışmalarda sona gelindi.

Antalya Ulu Camii ve İslam Sanatları Müzesi'nin ihalesi 5 Ocak'ta!

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in '”En önemli eserim olacak” dediği Ulu Camii Projesi ve İslam Sanatları Müzesi 5 Ocak 2017 tarihinde ihaleye çıkıyor. Proje 750 günde tamamlanacak.

Elazığ ulu camii Haberi

Elazığ ulu camii

Elazığ Harput’ta bulunan ve yüzyıllara meydan okuyan Ulu Camisi’nin, 1156 yılında Artuklu beylerinden Kara Arslan tarafından inşa edildiği biliniyor.

Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre, Elazığ'ın tarihi Harput Mahallesi'nde bulunan 1156 senesinde yapılan ve İtalya'daki dünyaca ünlü Pisa Kulesi'ne benzeyen Ulu Camisi'nin 7 derece eğik olan minaresi, 6.8 büyüklüğündeki depremden etkilenmedi.

Kesme taştan yapılan caminin Selçuklu motifleriyle bezeli minaresi de prizmal bir kaide üzerine taş örgüyle inşa edilmiş. Çeşitli efsanelere de konu olan minare, doğuya doğru 7 derecelik eğime sahip olmasıyla ün kazandı. Ulu Camii ve minaresi, deprem fay hattı üzerinde bulunan Elazığ’da, şu ana kadar yaşanan depremlerin hiçbirinde hasar almadı.

Minarede, 24 Ocak’ta yaşanan 6.8 büyüklüğündeki Elazığ depreminden sonra Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan...