19 / 04 / 2024

emekli kiradaki evi için emlak vergisi öder mi

emekli kiradaki evi için emlak vergisi öder mi

Sıfır oranlı emlak vergisinden, geliri olmayan emekliler de faydalanabiliyor. Peki, emekliyseniz ve kiraya verdiğiniz tek eviniz için emlak vergisi ödeyecek misiniz? Tek meskeni olup evini kiraya veren emekli emlak vergisi öder mi?

Evi olan evde bakım parası alabilir mi? Evde bakım maaşı alan emekli olabilir mi?

Evde bakım maaşına dair pek çok soru sorulmaktadır. Onlardan bazıları da “Evi olan evde bakım parası alabilir mi? Evde bakım maaşı alan emekli olabilir mi?” soruları olmaktadır. İşte merak edilen soruların yanıtları!

Kiracı evi göstermiyorsa ne yapılır?

Gayrimenkulünü kiraya veren ev sahipleri isterse kiradaki evini satabiliyor. Bu süreçte kiracıların alıcılara evi göstermesi gerekiyor. Peki, kiracı evi göstermiyorsa ne yapılır?

Arabası olan emekli emlak vergisi öder mi?

Tek evi olan emekliler emlak vergisi ödemelerinden muaf olabiliyor. Peki, arabası olan emekli emlak vergisi öder mi? Araba sahibi olmak muafiyet durumunu engeller mi?

Emekli Albayın villasını 'aşevi yapacağız' diye satmışlar!

Isparta'ya aşevi yaptırmak amacıyla villasını satan Emekli Jandarma Hakim Albay Halil Gelendost'un dolandırıldığı iddia ediliyor.

Milyonlarca kişi ödüyor! Kimler o vergiden muaf?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde emekli ve evi bulunan kişilerin emlak vergisi muafiyetini kaleme aldı.

Evi olmayan emekli kalmayacak! Emeklilere özel kredi!

Ev almanın hayalini kuran milyonlarca emekli bankaların kampanyalarını yakından takip ediyor. Tek maaşla geçinen ve ev almak isteyen emeklilere bankalardan güzel haber geldi. Bankalar emeklilere özel 2022 kampanyalarını tek tek açıklamaya başladı...

Babel: 11 evim var, emekli olunca aynı hayatı sürdürmek için 40-50 daire almam lazım!

Galatasaray'dan kiralık olarak Ajax'a transfer olan Ryan Babel, 11 evi olduğunu ifade ederek, "Emekli olunca aynı hayatı sürdürmek için 40-50 daire almam lazım" dedi...

Evi olmayan emekli kalmayacak!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından üç yıllık dönemde 250 bin sosyal konut hayata geçirilecek. Emekli vatandaşların uygun koşullarda konut sahibi olmalarını sağlamak için sosyal konut projeleri desteklenecek. 

Emekli Mimar Aliye Aköz’ün çöp evi!

Karaman'da 3. kattaki dairede tek başına yaşayan 68 yaşındaki Emekli Mimar Aliye Aköz’ün evi çöp eve dönüştü. Aköz'ün evine giren ekipler adeta şok yaşadı.

İzmit Alikahya Emekli Evi açıldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden İzmit Belediyesi, Alikahya'daki emekli evini hizmete açtı.

Mersin İkinci Bahar Emekli Evi açıldı!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ‘İkinci Bahar Emekli Evi’nin açılışını yaptı.

Mersin Emekli Evi açılıyor!

Mersin Büyükşehir Belediyesi, emekli vatandaşların emeklilik süreçlerini daha iyi şartlarda yaşayabilmeleri ve kaliteli vakit geçirebilmeleri için ‘İkinci Bahar Emekli Evi’ açıyor. 

Üsküdar'da evi yıkılan öğretmen 7 yıllık hukuk mücadelesini kazandı!

Üsküdar’da kanunsuz şekilde evi yıkılan emekli öğretmen Salih Yıldırım’ın 7 yıldır sürdürdüğü hukuk mücadelesini Danıştay haklı buldu.

emekli kiradaki evi için emlak vergisi öder mi Haberi

emekli kiradaki evi için emlak vergisi öder mi

Tek meskeni olup evini kiraya veren emekli emlak vergisi öder mi?

Gayrimenkul sahipleri tarafından ödenmesi gereken emlak vergisinde meskenler için sıfır oranlı emlak vergisi uygulaması bulunuyor. Sıfır oranlı emlak vergisinden, geliri olmayan ev hanımları, engelliler, işsizler, gazi ve emekliler faydalanabiliyor.


Muafiyet için 200 metrekareden büyük olmayan tek meskene sahip olma koşulu aranıyor. Peki, emekliyseniz ve kiraya verdiğiniz tek eviniz için emlak vergisi ödeyecek misiniz? Tek meskeni olup evini kiraya veren emekli emlak vergisi öder mi?


Yukarıda da belirtriğimiz gibi indirimli vergi oranının uygulanması için meskende bizzat oturma şartı aranmamaktadır. Bu nedenle, geliri kanunla kurulan sosyal güvenlik kuruluşlarından aldığı aylıktan ibaret olan ve Türkiye sınırları içinde sahip olduğu brüt alanı 200 m2'nin altında olan tek meskenini kiraya verip kirada oturan emekli şahıs, muayyen...