25 / 04 / 2024

Emir Abdulkadir Sokağı

Emir Abdulkadir Sokağı

Cezayir’in İstanbul Başkonsolos’u sayın Rachid Meddah tarafından, Cezayir’in Milli Bayramı nedeniyle 05 Kasım 2012 tarihinde İstanbul Swissotel’de verilen resepsiyona davetliydim

Türkiye'de 34.4 milyon kişi sokağa çıkamayacak!

Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında uygulanan sokağa çıkma yasağının kapsamında yaklaşık 34.4 milyon kişi bulunuyor.

Türkiye'nin Pekin büyükelçisi Abdulkadir Önen: Ev satmıyorum, Türkiye'yi tanıtıyorum!

Yaklaşık 2 senedir Pekin’de büyükelçilik görevini yürüten Abdulkadir Emin Önen, “Çinlilere ev pazarlıyor” iddiasıyla ilgili açıklama yaptı. Emin Önen, söz konusu iddiaları yalanlayarak "Ülkemizdeki yatırım olanakları hakkında sunumlar yaptım" dedi.

Adriana Lima'nın yeni aşkı Emir Uyar Miami’de ev kiraladı!

Dünyaca ünlü model Adriana Lima'nın Türk işadamı sevgilisi Emir Uyar aşkı için kesenin ağzını açtı. Uyar, Miami’de aylık 150 bin dolara lüks bir malikane kiraladı..

Ev kirasını ödeyemeyince 7 çocuğuyla sokağa atıldı!

Gaziantep'te kirasını ödeyemeyen kadın, ev sahibi tarafından 7 çocuğuyla sokağa atıldığını iddia etti.

Bursa Emir Sultan'a otopark takviyesi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi, Emir Sultan Hazretleri’ni ziyarete gelen kafilelerin kullandığı otobüslerin düzenli şekilde duraksayabilmesi için otopark çalışmalarını hızlandırdı.

Emir İstanbul Turizm Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Emir İstanbul Turizm Danışmanlık Limited Şirketi bugün Fatih'te 100 bin TL sermaye bedeli ile Fıras Alnemr tarafından kuruldu...

Gaziantep Abdulkadir Yüksel Cami açıldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Şahinbey Belediyesi'nin Mavikent Mahallesi’ne yaptırmış olduğu Abdulkadir Yüksel Cami’nin açılışı yapıldı.

Dorak Holding Soğuk Çeşme Sokağı’nı restore etti!

Dorak Holding, Sultanahmet’teki tarihi Soğuk Çeşme Sokağı’nı inşa etti. Patron Mustafa Pilav, “İlk etap bitti, ikincisi nisanda tamamlanacak” diye açıklama yaptı. 

Çorum Sanat Sokağı’nda kiralara zam yok!

ÇESOB) Pir Baba Parkı'nda faaliyet gösteren Sanat Sokağı esnafını makamında ağırladı. Toplantıda, can güvenliği ile ilgili sorunlar ve kira bedelleri ile ilgili talepler konuşulduç

Şehsuvarbey Sokağı geleneksel İstanbul mimarisini yaşatıyor!

Sağlı sollu bitişik nizam 40 ahşap evden oluşan ve UNESCO Dünya Mirası Alanı içinde yer alan Şehsuvarbey Sokağı, ahşap yapı kültürü ve sunduğu doyumsuz perspektifle geleneksel İstanbul mimarisini yaşatıyor.

Emir Tavukçuoğlu kimdir?

Tavukçuoğlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Emir Tavukçuoğlu kimdir? Emir Tavukçuoğlu bugüne kadar hangi işlere imza attı?

Emir Tavukçuoğlu baba oldu!

Sunucu Simge Fıstıkoğlu ile hayatını birleştiren Emir Tavukçuoğlu baba oldu.

Emir Mutfak Ekipmanları İnşaat Gıda Turizm İmalat İthalat İhracat ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Emir Mutfak Ekipmanları İnşaat Gıda Turizm İmalat İthalat İhracat ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 300 bin TL sermaye bedeli ile Muhammet Günal ve Mustafa Günal ortaklığında kuruldu.

Emir Abdulkadir Sokağı Haberi

Emir Abdulkadir Sokağı

Cezayir’in İstanbul Başkonsolos’u sayın Rachid Meddah tarafından, Cezayir’in Milli Bayramı nedeniyle 05 Kasım 2012 tarihinde İstanbul Swissotel’de verilen resepsiyona davetliydim. 2005 yılından beri  Arap ülkelerinin bağımsızlık günü nedeniyle verdikleri resepsiyonlara genelde davet edilirim ve fırsat buldukça da katılırım. 


Resepsiyonda birçok Arap ülkesinin konsolosluğunda görevli diplomatlarla, Arapların Türkiye’den konut edinmesi üzerine sohbet etme fırsatı buldum.  Bu izlenimlerimi başka bir yazı konusunda ele alacağım. Bugünkü değerlendirmem Cezayir Türkiye ilişkileri ve bir kentsel dönüşüm “hikayesi” üzerinedir.


Cezayirliler, Türkiye’nin dostudur. Her fırsatta bunu dile getirirler. Cezayir’de Türk olmak soyluluk göstergesidir diyebilirim.  Bunun nedeni ise Cezayir’in 1514’ten 1830 yılına kadar Osmanlı idaresinde kalmasıdır. Mezarı Beşiktaş’ta bulunan  Osmanlının meşhur Kaptan’ı Deryası Barbaros Hayrettin Paşa da Cezayirli idi.


Cezayir, Osmanlı idaresinde iken, Fransızların işgaline uğruyor ve işgale karşı  Cezayir’in...