23 / 04 / 2024

emlak hukuku

emlak hukuku

Posta Gazetesi yazarı Tamer Heper gazetedeki köşesinde emlak hukuku ile ilgili soruları yanıtlıyor.

Herkes merak ediyor! Emlak vergisi için dava açılabilir mi?

Emlak vergisindeki yükselişler gündemden düşmüyor. Avukat / Arabulucu / Ph.D. (Maliye-Vergi Hukuku) Dr. Y. Burak Aslanpınar, Dünya Gazetesi'nde emlak vergisini kaleme aldı.

Vatandaşlar emlak vergisi artışına karşı ne yapmalı?

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz emlak vergisini kaleme aldı. İşte Kiraz'ın o yazısı...

Emlak danışmanlığı bundan sonra nasıl olacak?

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Av.Ali Güvenç Kiraz, emlak danışmanlığının bundan sonra nasıl olacağını, nasıl yapılacağını anlattı...

Emlak vergisi değerine dava açmak için 7 Eylül son gün!

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Ali Güvenç Kiraz emlak vergisi değerine dava açmak isteyenler için tarih hatırlatmasında bulundu.

Sema Kılıç Hukuk Bürosu, gayrimenkul hukuku eğitimi verecek!

Sema Kılıç Hukuk Bürosu, deneyimli ve alanında uzmanlaşan avukat ve danışman kadrosu tarafından Mayıs 2016 da başlayacak gayrimenkul hukuku eğitim programı sayesinde Emlak İstasyonu franchising ofislerine gayrimenkul hukuku eğitimi verecek.

Avukat Kadir Kurtuluş: Lisanslı emlak ofisleri gayrimenkul sektörü için olmazsa olmaz!

Gayrimenkul Hukuku alanında uzman Avukat Kadir Kurtuluş gayrimenkul sektörünün önemli aktörlerinden olan emlak ofisleri ile ilgili artık ciddi düzenlemeler yapılarak aracılık hizmetlerinin yasallaşması gerektiğini belirtti...

Avukat Kadir Kurtuluş: Emlak ofisleriyle ilgili ciddi düzenlemeler yapılmalı!

Gayrimenkul Hukuku alanında uzman Avukat Kadir Kurtuluş gayrimenkul sektörünün önemli aktörlerinden olan emlak ofisleri ile ilgili artık ciddi düzenlemeler yapılarak aracılık hizmetlerinin yasallaşması gerektiğini belirtti...

Daireleri teslim etmeyen müteahhit için ne yapılmalı?

Posta Gazetesi yazarı Tamer Heper gazetedeki köşesinde emlak hukuku ile ilgili soruları yanıtlıyor.

Sahibinden.com'da emlak ilanları arttı

Geçtiğimiz yıl ekim ayından bu yana Türkiye'yi de yoğun olarak etkileyen ekonomik krizin bir etkisi de emlak ve vasıta ilanlarına oldu.

Emlak Bankası'ndan 46 satılık gayrimenkul

T.C Emlak Bankası, İstanbul, Ankara, Adana, Samsun, Antalya, Balıkesir, Diyarbakır, İçel, Kahramanmaraş, Denizli, Sivas, İzmir, Manisa, Trabzon, Edirne ve Yalova'da bulunan toplam 46 gayrimenkulu satışa çıkardı.

Milli Emlak'tan Düzce'de satılık arsa

Düzce Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü İstanbul Caddesinde bulunan arsayı satışa çıkardı.

Emlak sektöründe istihdam tedbirleri

Emlak sektöründe gençlerin istihdamını artırmaya yönelik olarak AB tarafından desteklenen "Emlak Sektöründe İstihdam Tedbirleri Projesi" hayata geçirildi.

Emlakçılar krizden çıkışı meslek komitelerinde arıyor

Emlak Yasası'nın çıkmasını son 15 yıldır bekleyen emlak sektörünün temsilcileri, taleplerini daha yüksek sesle duyurabilmek için İTO Emlak Hizmetleri Komitesi'nde birleşiyor.

emlak hukuku Haberi

emlak hukuku

Soru: Babam bir müteahhitle anlaşmış. Anlaşma şöyle: Müteahhit kat karşılığı inşaat yapacak. Babam iki daire alacak, sekiz daire müteahhidin. İnşaat 2007 yılında bitecek. Geldik 2012'ye inşaat hâlâ bitmedi. Bizim daireleri vermedi, kendisine kalacak daireleri de birkaç kişiye satmış. Aynı daire için birkaç kişi gelip "Bu daire bize satıldı" diyor. Bu durumda babam dairesine nasıl sahip olur?

Müteahhit suç işlemiş midir? Gelen müşterilere ne yanıt vermeliyiz? • Ö.A.


Cevap: Okuyucumun anlattıklarına hiç şaşmadım. Çünkü ilk defa karşılaşmıyorum.

Çok gördüğüm olayların bir tekrarı.

Öncelikle genel bir öneride bulunayım:

Bu kadar değerli bir iş yapılıyor ise bu iş için uzmanından yardım almak gerekir. Yani bu işleri bir meslektaşımın yardımı ile yapmalıdır, bu tavsiyemi biraz daha ileri götüreyim. Yasalarımızda akıl almaz, mantığa sığmaz değişiklikler yapılırken bir husus atlanıyor....