27 / 04 / 2024

emlak vergisi en son ne zaman ödenir

emlak vergisi en son ne zaman ödenir

1319 sayılı Kanun gereğince tüm gayrimenkuller için her yıl ödenmesi gereken emlak vergisi senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. Peki, 2018 emlak vergisi en son ne zaman ödenir?

2015 emlak vergisi en son ne zaman ödenir?

Taşınmaz mal sahipleri her sene yılda belli aylarda vergi ödemek ile mükellef oluyor. Vergi senede iki eşit taksit halinde veriliyor. Peki, 2015 emlak vergisi en son ne zaman ödenir?

Emlak vergisi 2. taksit son ödeme tarihi 1 Aralık 2014!

Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için emlak vergisinin ödenmesi gerekiyor. İlk taksitleri Mayıs'ta ödenen emlak vergisi 2. taksit son ödeme tarihi 1 Aralık 2014..

Emlak vergisi 1. taksit son ödeme günü!

Emlak Vergisi mükellefleri, vergi borcunu iki eşit taksit halinde ödeyebiliyor. Peki emlak vergisi taksitleri hangi aylarda ödenir?İşte emlak vergisi 1. taksit son ödeme günü..

Emlak vergisi son günü 2014!

taşınmaz mal sahiplerinin emlak vergisi borcunu zamanında ödemeleri gerekiyor. Aksi takdirde, ödemenin yapılmadığı her ay için yüzde 1.40 oranında “emlak vergisi gecikme faizi” alınıyor. İşte emlak vergisi son günü 2014...

Milyonları ilgilendiriyor! Emlak Vergisi ve ek MTV ödemeleri başladı!

Kasım ayının gelmesi ile beraber Emlak Vergisi ve Kahramanmaraş merkezli depremler sebebiyle oluşan finansman ihtiyacı dolayısıyla gerçekleşen ek MTV'nin ikinci taksit ödemeleri başladı.

O ilçede emlak vergisi borçları resmen siliniyor!

Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat tarihinde gerçekleşen ve asrın felaketi olarak belirtilen deprem nedeniyle Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde, emlak vergisi borçları resmen siliniyor...

Emlak vergisi borçları silinecek mi? Emlak vergisine af mı geldi? İşte emlak vergisinde son dakika gelişmesi!

Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Cumhuriyet tarihinin en büyük borç yapılandırmasında detayları açıklamasının ardından, vatandaşlar emlak vergisi borçlarının silinip silinmeyeceğini araştırmaya başladı. Peki emlak vergisi borcu olan vatandaşın borçları silindi mi, emlak ve

Emlak vergisi 2022 1. taksit ne zaman?

Emlak vergisi mükellefleri için vergi ödeme dönemi yaklaşıyor. Peki, emlak vergisi 2022 1. taksit ne zaman? Vergi en son ne zaman ödenebilir?

Çin emlak vergisi reformları kararını onayladı!

Çin’in en üst düzey yasama organı Ulusal Halk Kongresi’nin (NPC) Daimi Komitesi, ülkenin belirli bölgelerinde uygulanacak olan emlak vergisi reformları kararını onayladı.

Emlak vergisi için son iki hafta!

Emlak vergisi için ilk taksit ödemeleri 31 Mayıs tarihinde sona eriyor. Geçen sene ev alanlar bu yıl ödeme yaparken, bu yıl ev alanlar ise seneye ödeme yapacak.

Bitlis Adilcevaz Belediyesi'nden emlak vergisi açıklaması!

Bitlis'in Adilcevaz Belediyesi'nde işçiler maaş şoku yaşadı. KHK ile kadroya geçen 85 işçi, aylardır maaş alamıyor. Başkan Necati Gürsoy ise, "Pandemi nedeniyle su faturası olsun emlak vergisi olsun, toplayamadık." dedi.

Konutların konumuna göre emlak vergisi farkı alınacak!

Büyükşehir Yasa Taslağı'nda en çok merak edilen hükümler arasında 'yeni gelir kaynağı' yer alıyor. Emlak vergisi, motorlu taşıtlar vergisi ve birçok vergiden belediyelere pay ayrılması planlanıyor...

Emlak Vergisi'ne 2020'de ne kadar zam gelecek?

Yeniden Değerleme Oranı’na (YDO) göre Emlak Vergisi en az yüzde 11.28 oranında zamlanırken,  tapu harcına da en az yüzde 22.5 oranında zam yapılacak...

Emlak vergisi 2. taksit son ödeme tarihi 2018!

2018 yılının vergi takvimine göre emlak vergisinde ikinci taksit dönemi yaklaşıyor. Peki, emlak vergisi 2. taksit son ödeme tarihi 2018 en zaman?

2018 emlak vergisi 2. taksiti ne zaman?

Emlak vergisi, gayrimenkul sahipleri tarafından ödeniyor. İlk taksit ödemeleri Mart ayında gerçekleşen emlak vergisinde 2. taksit ödemeleri ne zaman yapılacak?

2018 emlak vergisi en son ne zaman ödenir?

1319 sayılı Kanun gereğince tüm gayrimenkuller için her yıl ödenmesi gereken emlak vergisi senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. Peki, 2018 emlak vergisi en son ne zaman ödenir?

Emlak vergisi son ödeme tarihi 2018!

Vergi takvimine göre 1 Mart'ta başlayan emlak vergisi için 1. taksit ödemeleri devam ediyor. Peki, vergi en son ne zaman ödenecek? İşte emlak vergisi son ödeme günü..

emlak vergisi en son ne zaman ödenir Haberi

emlak vergisi en son ne zaman ödenir

Türkiye sınırları içinde bulunan gayrimenkullerin 1319 sayılı Kanun hükümlerine tabi olduğu emlak vergisi, senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. 

Bina veya arazinin maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenler oluyor. Bir bina veya arazide paylı mülkiyet halinde malik olanlar hisseleri oranında mükellef oluyor. Elbirliği mülkiyette ise malikler vergiden müteselsilen sorumlu oluyor.

Emlak vergisi nasıl hesaplanır?

Emlak vergisi için ödenecek bedel taşınmazın kayıtlı değeri üzerinden emlak vergisi oranlarının hesaplanması ile bulunuyor. Büyükşehir belediyelerinde emlak vergisi yüzde 100 zamlı olarak uygulanıyor.

Konutların vergi oranı büyükşehir sınırlarında binde 2; büyükşehir olmayan yerlerde ise binde 1 olarak hesaplanıyor. İşyeri, dükkan emlak vergisi oranı büyükşehirde binde 4, büyükşehir olmayan belediyede ise binde 2 olarak uygulanıyor.

Arsa ve arazilerde ise vergi oranları...