29 / 03 / 2024

emlak vergisi kiracı mı öder

emlak vergisi kiracı mı öder

Türkiye sınırları içinde bulunan binalar 1319 sayılı Kanun hükümlerine göre Bina Vergisine tabi tutuluyor. Peki, emlak vergisini kim öder? Emlak vergisini ev sahibi mi kiracı mı öder?

Emlak vergisi kiracıya mı ait?

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince ödenmesi gereken emlak vergisinden taşınmaz malda kiracı olması durumunda mal sahibi mi yoksa kiracı mı sorumlu olur? Emlak vergisi kiracıya mı ait?

Emlak vergisi kiracı öder mi?

Konutunuzda bir kiracının olması durumunda, emlak vergisinin de mükellefi değişiyor mu? Emlak vergisi kiracı öder mi? Yoksa kiracı olsa bile vergi mükellefi ev sahibi mi oluyor?

Kiracılar emlak vergisi öder mi?

Bir daireniz olduğunu ancak, maliki olduğunuz bu dairede kiracınızın yaşadığını farz edelim. Bu durumda emlak vergisini kim öder? Kiracılar emlak vergisi öder mi? İşte yanıtı...

Çevre temizlik vergisi kiracıya mı ait?

Çevre ve temizlik vergileri işyeri ve konutlar için ödeniyor. İşyeri veya konutta kiracının olması durumunda çevre temizlik vergisi kiracıya mı ait? Kiracılar çevre temizlik vergisi öder mi?

Emlak vergisi borcu nedir?

Emlak vergisi, her yıl taşınmazlar adına devlete ödenen bir vergidir. Söz konusu vergiden muaf olmayanlar bu vergiyi ödemekle yükümlüdürler. Peki emlak vergisi borcu nedir? Nasıl oluşur? sorularının cevapları haberimizde yer alıyor

Emlak vergisi hesaplama yöntemi!

Emlak vergisi taşınmaz gayrimenkul sahiplerinin her yıl belli bir orana devlete ödemekle yükümlü oldukları bir vergidir. Emlak vergisi hesaplama yöntemi haberimizin devamında yer alıyor..

Emlak vergisi taksitli ödenir mi?

Emlak vergisi, gayrimenkul sahiplerinin her yıl devlete ödemekle yükümlü oldukları bir vergidir. Emlak vergisi taksitli ödenir mi? Kaç taksitte ödenir? sorularının cevabı haberimizin içinde yer alıyor.

Emlak vergisi muaflarının bildiri dilekçesi!

200 bin metrekareden daha büyük olmamak kaydıyla tek meskeni olan emekli, dul ve yetimler emlak vergisi muafiyetliğinden yararlanmaktadır. Emlak vergisi muaflarının bildiri dilekçesi haberimizde yer alıyor..

Ödenen emlak vergisi nasıl geri alınır?

Sıfır oranlı emlak vergisi avantajlarına uyanlar yada sıfır oranlı emlak vergisi avantajlarını bilmeyip te vergilerini ödeyenler ödemiş oldukları vergileri nasıl geri alabilirler? sorusunun cevabı haberimizin içinde yer alıyor..

Emlak vergisi cezası nedir?

Emlak vergisinden muaf olmayıp vergisini zamanında ödemeyen mükelleflere emlak vergisi cezası uygulanıyor. Peki emlak vergisi cezası nedir? Emlak cezası için bir indirim var mıdır? sorularının cevapları haberimizde..

Emlak vergisi nasıl ödenir?

Emlak vergisinden muaf olmayanların ilgili belediyelere ödemesi gereken emlak vergisi nasıl ödenir? Emlak vergisi ödeme seçenekleri nedir? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız detaylı olarak haberimizin içinde bulabilirsiniz..

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi!

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi nasıl yapılır? Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesinde dikkat edilecek hususlar nelerdir, beyanname formunu nasıl doldurmalıyım? gibi soruların cevaplarını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Emlak vergisi oranları!

Emlak vergisi için devlete ödenmesi gereken vergi bedelleri emlak vergisi oranları üzerinden hesaplanıp belirleniyor. Peki emlak vergisi oranları neye göre değişiklik gösterir merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

emlak vergisi kiracı mı öder Haberi

emlak vergisi kiracı mı öder

Emlak vergisini ev sahibi mi kiracı mı öder?

Türkiye sınırları içinde bulunan binalar 1319 sayılı Kanun hükümlerine göre Bina Vergisine tabidir. Aynı zamanda Türkiye sınırları içinde bulunan tüm arsa ve araziler yine bu kanun hükümlerine göre arazi vergisine tabi tutuluyor.


Bina ve arazi vergisi mükellefiyeti; 

a) 33 üncü maddenin (1) ilâ (7) numaralı fıkralarında yazılı vergi değerini tadil eden sebeplerin doğması halinde bu değişikliklerin vuku bulduğu, aynı maddenin (8) numaralı fıkrasında yazılı halde ise bu duruma bağlı olarak takdir işleminin yapıldığı tarihi,


b) Dört yılda bir yapılan takdir işlemlerinde takdir işleminin yapıldığı tarihi,


c) Muafiyetin sukut ettiği tarihi, takip eden bütçe yılından itibaren başlar. Peki, emlak vergisini ev sahibi mi kiracı mı öder?


Emlak vergisi mükellefi:

Bina veya arazinin maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi...