19 / 04 / 2024

Emlak yetki belgesi şartları

Emlak yetki belgesi şartları

Emlak yetki belgesi, gayrimenkul danışmanlığı ya da emlakçılık yapmak isteyen herkeste olması gereken bir belge olarak karşımıza çıkıyor. Peki, emlakçılık sertifikası nasıl alınır? Emlak yetki belgesi alma şartları nelerdir? İşte tüm merak edilenler...

Emlakçılık meslek olarak kabul edildi! Genç istihdamın önü açıldı!

Türkiye’de artık lise mezunu olmayan, 100 saat eğitim ve yetki belgesi almadan gayrimenkul danışmanlığı faaliyeti yapamayacak. 18 yaşını doldurmuş her genç ise gayrimenkul danışmanlığı ile ilgili mesleki yeterlilik eğitimlerine tabii olduğunda emlak sektöründe çalışabilecek.

Emlakçılık yetki belgesi nasıl alınır 2020?

Emlak sektörüne yönelik düzenleme kapsamında artık emlak yetki belgesi olmayanlar faaliyette bulunamayacak. Peki Emlak yetki belgesi nasıl alınır 2020? İşte adım adım yetki belgesi başvurusu...

Emlak yetki belgesi almak isteyenler dikkat!

Emlak yetki belgesine sahip olmayanlar emlakçılık yapamayacak. Emlak yetki belgesiyle beraber hem haksız rekabetin hem de kayıt dışılığın engellenmesi amaçlanıyor. Peki emlak yetki belgesi nasıl alınıyor? İşte tüm merak edilenler...

'Yetki belgesi olmayanlar sitelerde cirit atıyor' diyen ATEM Başkanı isyan etti! Konut piyasasında ciddi sorunlar var!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, geçtiğimiz hafta sarı ilan portalı ile yapılan görüşmenin detaylarını paylaşan ATEM Başkanı Hakan Akçam, bu konudan önce çözülmesi gereken daha acil sorunların olduğunu ifade etti.

ATEM Başkanı Akçam resmen açıkladı! Emlak ilanlarının yarısı yetkisiz!

Emlak ilan portallarına emlak ilanı verenlerin birçoğunun yetki belgesi olmadığına dikkat çeken Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, bu hususu sektörde yer alan büyük ilan portallarından biriyle yapılan görüşmede ilettiklerini belirtti.

Konut alım-satım ve kiralamada dikkat! Yetki Belgesi olmayan emlakçılarla çalışmayın!

Ticaret Bakanlığı, Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası’nın (ATEM) girişimleri ile “Ev alırken, satarken ya da kiralarken dikkat!” uyarısında bulunarak kamu spotu yayınladı. 

Emlak sektöründe yeni dönem! Resmen başladı!

Ticaret Bakanlığı'nın gayrimenkul satışlarında, sahte ilanlar üzerinden dolandırıcılık ve spekülatif fiyat artışlarını engellemek için yaptığı düzenlemeyle kimlik doğrulama ve yetki belgesi zorunluluğu 1 Kasım itibarıyla devreye girdi. Bu kapsamda, Edirne’deki emlakçılara yeni düzenleme anlatılacak.

Emlak sektöründe serbest piyasa dönemi bitti!

Emlakçılar yetki belgesi zorunluluğu düzenlemesindem memnun oldukları belirtiyor. Yeni düzenleme ile emlak sektöründe serbest piyasa dönemi bitti.

Milyonları ilgilendiriyor! Yetki belgesi olmayan emlakçılara dikkat!

Uzmanlardan konut alıp satmak isteyen veya kiralık konut arayan kişilere yeni bir uyarı geldi. Emlak fiyatlarını yetkisiz emlak danışmanlarının arttırdığı iddiasında bulunan uzmanlar, emlakçıların yetki belgesine dikkat edilmesini vurguladı.

İnternet üzerinden emlak ilanı vermek artık yetki belgesi ile mi sınırlanıyor?

Kaçak emlakçılığı önlemeye yönelik olarak yeni bir düzenleme hayata geçirildi. Artık internet üzerinden satılık daire ilanı yayınlamak isteyen emlakçılar için yetki belgesi alma zorunluluğu getirildi. Bu düzenlemeye uymayan emlakçılar ise cezalandırılacaklar. İşte detaylar...

Ev satacaklar aman dikkat! Artık yasaklandı!

İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, Resmi Gazete'de yayımlanan taşınmaz ilanı düzenlemesine yönelik, "Bundan sonra emlakçı bir ilan girmek istiyorsa, yetki belgesi alması lazım. Dairenizi satmak istiyorsanız ve emlak danışmanıyla çalışacaksanız" dedi.

Emlak yetki belgesi nedir?

Emlak yetki belgesi, gayrimenkul sektörde görev almak isteyen kişiler için gerekli bir belgedir. Yani, emlak danışmanlığı yapmak isteyenlerin sahip olması gereken bir belgedir. Bu belgeyi almak için bazı işlemleri tamamlamak gerekir. Peki emlak yetki belgesi ne işe yarar ve nereden alınır?

Emlakçılık belgesi nasıl alınır? Emlak yetki belgesi alma şartları nedir?

Emlak yetki belgesi, gayrimenkul danışmanlığı ya da emlakçılık yapmak isteyen herkeste olması gereken bir belge olarak karşımıza çıkıyor. Peki, emlakçılık sertifikası nasıl alınır? Emlak yetki belgesi alma şartları nelerdir? İşte tüm merak edilenler...

Yetki belgesi almamış emlakçılar için yeni düzenleme yolda! 

Bursa Emlak Müşavirleri Esnafları Derneği Başkanı  Erkan Cebeci, yetki belgesi alamamış emlak danışmanlarına yönelik yapılacak değişikliklerle ilgili açıklamalarda bulundu. 

Yetki belgesi alan emlakçılara kritik uyarı!

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik kapsamında emlakçıların mesleki eğitim belgelerinin Taşınmaz Ticareti Bilgi Sistemine yüklenmesi gerekiyor. 

Yetki belgesi olmayan emlakçıya dikkat!

Düzce Emlakçılar Derneği Başkanı Ömer Kaya sektörle ilgili yaptığı açıklamada "Kiralık eve talep, kendini 'emlakçı' olarak tanıtanların sayısını da artırıyor" dedi.

Emlak yetki belgesi şartları Haberi

Emlak yetki belgesi şartları

Emlak yetki belgesi olmayanlar emlakçılık yapamıyorlar. Emlak yetki belgesi ile birlikte hem haksız rekabetin hem de kayıt dışılığın önüne geçiliyor. 

Emlak yetki belgesi, en kısa tanımıyla emlakçılık ve emlak ticareti yapmak isteyenlerde zorunlu olarak bulunması gereken bir belge olarak biliniyor.  

Emlak yetki belgesi her bir işletme için ayrı ayrı düzenleniyor. Bu nedenle devredilemiyor. Peki, emlakçılık belgesi nasıl alınır? Emlak yetki belgesi alma şartları nedir? İşte tüm merak edilenler... 

Emlak yetki belgesi başvuru şartları nedir?

a) Meslek odasına kayıtlı olunması,

b) Gelir veya kurumlar vergisi mükellefi olunması,

c) Meslek odası ve vergi kayıtlarındaki iştigal konuları arasında taşınmaz ticareti faaliyetinin bulunması,

ç) Sorumlu emlak danışmanlarından en az birinin Seviye 5 mesleki yeterlilik belgesine sahip olması,

d) Sorumlu emlak danışmanlarının;

1) On sekiz yaşını doldurmuş olması,

2) En az...