29 / 03 / 2024

emlakçı kapora isteyebilir mi

emlakçı kapora isteyebilir mi

Gayrimenkul alım-satım ve kiralama işlemlerinde eğer emlakçı ile iş birliği yapılıyor ise emlakçının verdiği hizmete karşılık kapora verilmesi gerekiyor. Peki, emlakçıya verilen kapora nasıl geri alınır?

Emlakçıya ne kadar kapora verilir? Kapora nedir?

Adı sıklıkla duyulan kapora, birçok alım satım işlemlerinde başvurulan yöntemlerden biri. Hizmet, taşınır veya taşınmaz ürün satışlarında sıklıkla duyulan kapora nedir? Emlak alanında kapora nedir ve ne kadar verilir? İşte kapora hakkında bilinmesi gerekenler...

Kıbrıs'ta emlak sektörü pandemiden nasıl etkilendi?

Kıbrıs Türk Emlakçılar Birliği Başkanı Hasan Sungur, koronavirüs salgını sürecinde Kıbrıs'tan konut almak isteyen birçok Avrupa vatandaşının olduğuna dikkat çekti ve İngiltere, Rusya, İskandinavya’dan insanların internet üzerinden kapora ödeyerek KKTC’den emlak aldıklarını dile getirdi. 

Emlak sektöründe 'kapora' dolandırıcılığına dikkat!

Yetkililer, pahalı ilçelerde uygun fiyatlı ev ilanı verip, alıcıyla görüştüklerinde ise çok sayıda arayan olduğunu söyleyerek yüklü miktarda kapora alan dolandırıcılara karşı uyardı.

Emlakçı kapora sözleşmesi 2016!

Emlakçının gösterdiği bir gayrimenkulü satın almak istediğinizi düşünelim. Emlakçı satın alınacak gayrimenkul için öncelikle kapora isteyebiliyor. Bu süreçte sözleme de imzalanıyor. İşte emlakçı kapora sözleşmesi 2016..

Kapora nasıl yanar?

Kapora, emlakçı aracılığı ile gayrimenkul alımı sırasında emlakçıya verilen bir güvence bedeli oluyor. Peki, kapora nasıl yanar? Kapora hangi durumlarda iade edilir? Hangi durumlarda iade edilmez?

Emlak kapora sözleşme örneği!

Daire satış sürecinde emlakçı ile çalışıldığı takdirde emlakçıya belli bir miktar kapora veriliyor. Bu kapora için emlakçı ile sözleşme imzalanıyor. İşte emlak kapora sözleşme örneği...

Emlakçıdan kapora nasıl alınır?

Emlakçı aracılığı ile yapılan taşınmaz mal alım satım işlemlerinde emlakçıya kapora veriliyor. Peki, satışın iptal olması durumunda kapora iade edilir mi? Emlakçıdan kapora nasıl alınır? İşte yanıtı..

Kapora geri alınır mı?

Kapora, alıcının bir mal veya hizmeti satıcısından alması işlemini garanti altına almak amacı ile alıcı tarafından talep ediliyor. Peki, emlakçıya verilen kapora geri alınır mı? İşte yanıtı..

Kapora iade davası!

Kimi zaman alıcı vazgeçse bile emlakçı ya da satıcıdan kaynaklanan kusurlar nedeni ile kaporasının iadesini mahkemede dava açarak talep edebiliyor. İşte kapora iade davası örneği..

Kapora iade edilir mi?

Ev alıcısından talep edilen bu kapora, emlakçılar için alıcı tarafın caymasına karşı bir tür güvence niteliği taşıyor. Peki, emlakçıya verilen kapora iade edilir mi? Verilen kapora nasıl geri alınır?

Ev alırken ne kadar kapora verilir?

Kapora, genelde emlakçı ile çalışıldığı zaman, alıcıdan talep ediliyor. Peki, ev alırken ne kadar kapora verilir? Kapora kime verilir? Emlakçıya mı ev sahibine mi?

Emlakçı kaporasının iadesi nasıl olur?

Bir gayrimenkulün satış, kiralama, pazarlama sürecini yöneten; bunların sözleşmesini yapan kişiye emlakçı deniyor. Emlakçı verdiği hizmet karşılığında kapora talep edebiliyor. Peki, emlakçı kaporasının iadesi nasıl olur?

Emlakçıya verilen kapora nasıl geri alınır?

Gayrimenkul alım-satım ve kiralama işlemlerinde eğer emlakçı ile iş birliği yapılıyor ise emlakçının verdiği hizmete karşılık kapora verilmesi gerekiyor. Peki, emlakçıya verilen kapora nasıl geri alınır?

emlakçı kapora isteyebilir mi Haberi

emlakçı kapora isteyebilir mi

Emlakçıya verilen kapora nasıl geri alınır?

Gayrimenkul alım-satım ya da kiralama işlemlerinde aracılık yapan emlakçılar, kapora ile çalışıyorlar. Taşınmaz mal alım satım veya kiralama gibi işlemlerini emlakçı aracılığı ile yapan kimselerin belli oranlarda emlakçıya kapora ödemesi gerekiyor. 


Ancak emlakçı, yer gösterme hizmeti karşılığında, herhangi bir ücret talep edemiyor. Emlak Komisyoncusu, kapora alma konusunda kendisine açıkça verilmiş vekaletname olmaksızın kapora alamıyor. Peki, emlakçıya verilen kapora nasıl geri alınır?


İlk olarak sorunun alıcıdan mı yoksa satıcıdan mı kaynaklandığına göz atıyoruz. Satıcı gayrimenkulü satmaktan vazgeçtiği takdirde kaporanızı elbette sorunsuz bir şekilde alabiliyorsunuz ancak işlem zaman aşımına uğramış ve alıcı olarak alış veriş yapmaktan vazgeçtiyseniz kaporayı geri almak gibi bir durum söz konusu olmuyor.


Alıcı olarak alış veriş yapıyorsanız eğer emlakçıya...