19 / 04 / 2024

emlakçı simdar mıdır

emlakçı simdar mıdır

Simsar, taraflar arasında bir sözleşme kurulması imkânını hazırlıyor. Taşınmazlar konusundaki simsarlık sözleşmesi, yazılı şekilde yapılmadıkça geçerli olmuyor. Peki, emlakçı simsar mıdır? Simsarlık sözleşmesi nasıl yapılır?

Emlak Katılım Bankası Genel Müdürü Nevzat Bayraktar istifa etti!

Emlak Katılım Bankası’nın Genel Müdürü Nevzat Bayraktar kendi isteğiyle görevinden ayrıldığı gündeme gelirken, konu ile ilgili Banka’dan herhangi bir açıklama gelmedi. 

Emlak vergisi ödenmezse ne olur? Emlak vergisi cezası var mıdır?

Gayrimenkul sahiplerinin tamamını ilgilendiren emlak vergisi ödemeleri devam ediyor. Emlak vergileri, yılda iki eşit taksitle ödenebiliyor. İlk taksit ödemeleri mart, nisan ve mayısta, ikincisi ise kasımda tahsil ediliyor. Peki, Emlak vergisi ödenmezse ne olur? Emlak vergisi cezası var mıdır?

Eski Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürü Ateş Amiklioğlu hayatını kaybetti!

Eski Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürü Ateş Amiklioğlu, sabah saatlerinde Ankara Güven Hastanesi’nde hayatını kaybetti...

Emlakkulisi.com Haber Müdürü Esra Nur Açkı evlendi!

Türkiye'nin ilk ve tek emlak haberleri sitesi Emlakkulisi.com'un Haber Müdürü Esra Nur Açkı ile adL ve Love My Body markalarının dijital satış ve pazarlama uzmanı Fatih Ulusoy dünya evine girdi. 

Didim Milli Emlak Müdürü tutuklandı!

Hazineye ait kıymetli araziler üzerinde usulsüz işlem yapıldığı iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında yakalanan eski Didim Milli Emlak Müdürü İrfan D. tutuklandı...

Yolsuzluktan aranan milli emlak müdürü yakalandı!

Aydın'daki 'imar yolsuzluğu' soruşturması kapsamında aranan eski Didim Milli Emlak Müdürü İrfan D, İzmir Adnan Menderes Havalimanında yakalandı.

Emlak Konut Genel Müdürü Hakan Gedikli evlendi!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Genel Müdürü Hakan Gedikli, Tuğba Türkmenoğlu ile geçtiğimiz hafta sonu evlendi...

Deniz Aksu Emlak Bank'ın yeni genel müdürü oldu!

Türkiye Emlak Bankası, "Türkiye Emlak Katılım Bankası Anonim Şirketi", kısa adıyla "Emlak Bank" olarak yeniden faaliyete başlıyor. Yönetim Kurulu'nda alınan bir kararla Emlak Bank Genel Müdürlüğüne, Albaraka Türk Katılım Bankası Genel Müdür Yardımcısı Deniz Aksu atandı.

Emlak Konut Genel Müdürü Hakan Gedikli kimdir?

Emlak Konut'un yeni genel müdürü Hakan Gedikli oldu. Peki, Emlak Konut Genel Müdürü Hakan Gedikli kimdir?

Emlak Konut'un yeni genel müdürü Hakan Gedikli oldu!

Emlak Konut GYO'nun yeni genel müdürü belli oldu. Eski Genel Müdürü Murat Kurum'un Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak atanması sonrası boşalan koltuğa Hakan Gedikli oturdu.

Emlakçılık sektörü yeni düzenleme ile itibar kazanacak!

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, emlakçılık standartlarına yeni düzenleme ile sektörün hak ettiği itibarı kazanacağını söyledi..

Suna Kotan, Kentsel Dönüşüm Genel Müdür Yardımcısı oldu!

Bazı bakanlıklara ilişkin atama kararları Resmi Gazete'de yer aldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdür Yardımcılığına Suna Kotan, Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdür Yardımcılığına Mehmet Vural getirildi.

Hakan Erilkun, TGM Trend Gayrimenkul Genel Müdürü oldu!

Emlak sektörünün franchising sistemindeki en tecrübeli ismi Hakan Erilkun, TGM Trend Gayrimenkul’ün Genel Müdürü oldu.

emlakçı simdar mıdır Haberi

emlakçı simdar mıdır

Emlakçı simsar mıdır?

Simsar, taraflar arasında bir sözleşme kurulması imkânını hazırlıyor. Simsarlık sözleşmesi ise ; taraflar arasında bir sözleşme kurulması imkânının hazırlanmasını veya kurulmasına aracılık etmeyi üstlendiği ve bu sözleşmenin kurulması hâlinde ücrete hak kazandığı sözleşme oluyor.


Buna göre emlakçılar da yasal olarak simsar olarak nitelendiriliyor. Kanun gereğince; Simsar, ancak yaptığı faaliyet sonucunda sözleşme kurulursa ücrete hak kazanıyor.


Taşınmazlar konusundaki simsarlık sözleşmesi, yazılı şekilde yapılmadıkça geçerli olmuyor.


Simsarlık sözleşmesinde simsarın yapacağı giderlerin kendisine ödeneceği kararlaştırılmışsa, simsarın faaliyeti sözleşmenin kurulmasıyla sonuçlanmamış olsa bile giderleri ödenir.


II. Ücretin belirlenmesi

MADDE 522- Ücret, belirlenmemişse tarifeye, tarife yoksa teamüle göre ödenir.


III. Simsarın haklarını kaybetmesi

MADDE 523- Simsar, üstlendiği borcuna aykırı davranarak diğer tarafın menfaatine hareket eder veya dürüstlük kurallarına aykırı olarak diğer taraftan ücret sözü alırsa, ücrete ve yaptığı giderlere...