26 / 04 / 2024

Enver Erkan kim

Enver Erkan kim

KapitalFX Araştırma Uzmanı Enver Erkan, iç talebin kısa vadede iktisadi faaliyeti desteklemek için en etkili kanal olduğunu belirtti. Erkan, son dönemde konut satışlarını cezbedici bazı önlemlerin alındığını anlattı.

Konut kredisi faiz oranlarının yüzde 12.50 düşmesi bekleniyor!

FED’in faiz artırımında temkinli davranması Merkez Bankası’nın elini rahatlattı. İlk 2 indirimde yıllık yüzde 19.26’ya düşen tüketici kredi faizinin, son gelen 50 baz puanla yüzde 19’a, konutta ise yüzde 13.77’den yüzde 12.50’ye gerilemesi bekleniyor.

Ünlü analistlerden son dakika açıklaması! Altını o günden sonra bu fiyata alamayacaksınız! Hemen bu rakama bakın

Tüm dünya piyasaları FED’in 26 – 27 Temmuz toplantılarına kilitlenmişken, ekonomistlerden ise öngörüler gelemeye devam ediyor. Ünlü ekonomistler Mehmet Ali Yıldırımtürk ve Enver Erkan FED kararının piyasaya olan etkilerini açıkladı. İşte detaylar…

Gram Altın 1000 lirayı geçerken altın yatırımcısının gözü kulağı açıklanacak bu kararda! Altın almayı düşünenler dikkat

Uzun bir aranın altından gram altın 1000 lirayı geçti. Tera Yatırım Başekonomisti Enver Erkan altın fiyatları ile ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Alkol ve sigara zammı enflasyonu derinden etkileyecek

Tera Yatırım Başekonomisti Enver Erkan, alkollü içki ve tütün ürünlerinin enflasyon havuzunda %4,31'lik hacme sahip olduğunun altını çizerek Haziran enflasyonuna doğrudan etkisinin yarım puan olacağını ifade etti.

Altın rekora doymuyor! Kritik detay ortaya çıktı! Bundan sonrasını izleyin...

Tera Yatırım Başekonomisti Enver Erkan, altın fiyatlarına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Peki altın fiyatları yükselişini sürdürecek mi? Gram altın, çeyrek altın artacak mı?

Konut sektörünün faize duyarlılığı yüksek!

KapitalFX Araştırma Uzmanı Enver Erkan, iç talebin kısa vadede iktisadi faaliyeti desteklemek için en etkili kanal olduğunu belirtti. Erkan, son dönemde konut satışlarını cezbedici bazı önlemlerin alındığını anlattı.

Enez'de kazı çalışmaları devam ediyor!

Üyeler Abdüllaziz Çıkıkçı, Şenol Kılıç, Erol Açık, Enver Erkan, Mehmet Ali Yetim ve Adnan Vural, ilçedeki kazı çalışmaları hakkında Prof. Dr. Sait Başaran'dan bilgi aldı.

Tellaliye harcını kim öder?

Belediye Gelirleri Kanunu gereğince her çeşit menkul ve gayrimenkul mal ve mahsüllerin satışı, Tellaliye harcına tabi tutuluyor. Peki, tellaliye harcını kim öder? Tellallık harcının mükellefi kimdir?

Bina inşaat harcını kim öder?

Belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde yapılan ilave ve tadiller de dahil her türlü bina inşaatı, inşaat veya tadilat ruhsatı bina inşaat harcına tabi tutuluyor. Peki bina inşaat harcını kim öder?

Kim Kardashian-Kanye West çiftinin malikaneleri yenileniyor!

Kim Kardashian-Kanye West çifti oturacak ev bulamadı. Sahibi oldukları 11 milyon dolar değerindeki Bel Air Malikanesi'ni geçen yıl tadilata sokan ünlü çift, evin henüz tamamlanamaması nedeniyle ayrı evlerde yaşıyor...

Mantolama masrafını kim öder?

Bir binaya mantolama yapılması için tüm kat maliklerinin onayının alınması şart mı? Kat malikleri ile dükkan sahipleri, mantolama bedeline katılmak zorunda mı? Mantolama masrafını kim öder?

İzale-i şuyu dava masrafını kim öder?

İzale-i şuyu davası, paydaşlar malın paylaştırmasını isterler. Peki, izale-i şuyu dava masrafını kim öder? İzale-i şuyu dava masrafını davayı açan mı öder? Yoksa, dava masraflarına tüm paydaşların katılım sağlaması gerekir mi?

Ortaklığın giderilmesi dava masrafını kim öder?

Ortaklığın giderilmesi davasını bir hissedar diğerlerine karşı açıyor. Peki Ortaklığın giderilmesi dava masrafını kim öder? Ortaklığın giderilmesi dava masrafını davayı açan mı öder, yoksa tüm paydaşlar mı?

Enver Demirel Etimesgut projelerini anlattı!

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, Turkuaz ve TOKİ Yapracık Konutları'nın sorunlarının çözüleceğini belirterek, "Yeni parklar yapıyoruz. Pazar yeri, zabıta noktası ve Aile Sağlığı Merkezi yeri için de çalışmalar sürüyor" dedi

Enver Erkan kim Haberi

Enver Erkan kim

Darbe girişiminin ekonomiye yansımalarını önlemek adına iç talebi canlandıracak adımlar gündeme gelirken, faize duyarlılığı nedeniyle en kolay sonuç alınabilecek konut sektörü öne çıkıyor. Yatırım ortamının iyileştirilmesi için iş dünyası ve hükümet temsilcileri yurtdışında Türkiye’nin tanıtımını yapma kararı alsa da, ekonomide durgunluk yaşanması ihtimaline karşı 2009’da yapılan ‘alın verin ekonomiye can verin’ kampanyasına geri dönüldü.


Son bir yıldır Türkiye’nin büyüme modelinin sürdürülebilir olmadığı, güçlü büyüme için tasarrufların artırılması, tüketime bağımlılıktan kurtulup üretime ve ihracata dayalı bir modele geçilmesi gerektiği Türkiye’deki politikacılar ve uluslararası kuruluşlar tarafından dillendiriliyordu. Darbe girişiminin ardından ise tüketimi artıracak önlemlerle ekonomik problemleri kısa vadeli çözme anlayışı geri dönerken, yapısal reformlar söylemlerde geri plana itildi. Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya da bu yıl büyümenin iç talep kaynaklı olacağını belirtti....