29 / 03 / 2024

Erdal Eren Kültür Merkezi imar ofisi

Erdal Eren Kültür Merkezi imar ofisi

Ataşehir Mustafa Kemal ve Aşık Veysel mahallerinin 1/5000’lik Nazım İmar Planı hakkında vatandaşların bilgi sahibi olmaları için İmar Planı Bilgilendirme Ofisi açıldı...

İbrahim Eren: Deprem riskinin azaltılmasında genel bir kültür değişimine ihtiyaç var!

TRT Genel Müdürü İbrahim Eren yaptığı açıklamada "1999 yılından beri birileri televizyonda deprem anında ne yapacağımıza dair bilgiler verdi ancak risklerin azaltılması, kentsel dönüşüm ve diğer alanlarda genel bir kültür değişimine ihtiyaç var." diye konuştu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, imar planlarıyla alakalı yönetmelik çıkarabilecek!

Ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda kabul edildi. Turizmi Teşvik Kanunu'nda yapılan değişiklik kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığınca tahsisi iptal edilen taşınmazların üzerinde yargılama yapabilecek…

Fly İstanbul Kültür Organizasyon Turizm Seyahat Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Fly İstanbul Kültür Organizasyon Turizm Seyahat Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kartal'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Erdal Öztürk tarafından kuruldu. 

İzmir Yeşilyurt’a çevreci kültür merkezi geliyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Yeşilyurt semtinde modern bir kültür merkezi, yer altı otoparkı ve yeşil alan düzenlemelerini içeren projeyi hayata geçiriyor.

Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi'nin inşaatı başlıyor!

Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi'nde flaş bir gelişme yaşandı, İnşaatın yüklenici firması, 31 Aralık 2015 tarihinde sona eren inşaat ruhsatını yenilemek için Isparta Belediyesi'nin istediği harç bedelini nihayet ödedi.

Kültürel Kalkınma Eylem Planı'nda İstanbul Kültür Merkezi de yer aldı!

Başbakan Davutoğlu'nun açıkladığı 8 başlıkta 32 eylem planını içeren Kültürel Kalkınma Eylem Planı'nda, 2016 yılında 18 yeni müzenin açılması ve İstanbul Kültür Merkezi'nin inşaası da yer alıyor.

TOKİ mahalle kültürünü içeren şehirler kuracak!

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, gayrimenkul sektöründeki iş adamlarına yeni stratejilerini İTO'da açıkladı. Turan, kentleşmedeki politikalarını, "Yatay mimariye uygun, yöresel öğeler ve mahalle kültürünü de içeren şehirler kurmak" şeklinde özetledi.

Cemil Meriç'in doğduğu ev Kültür Evi'ne dönüştürüldü!

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde yazar, çevirmen ve eğitimci Cemil Meriç'in doğduğu ev restorasyon çalışmalarının ardından "Kültür Evi"ne dönüştürüldü.Mekanda Cemil Meriç'in kısa hayat öyküsünü içeren üç boyutlu animasyon filmi gösteriliyor.

Kosova'ya Sultan Murat Kültür Merkezi yapılacak!

TİKA ile Bursa Osmangazi Belediyesi arasında Kosova'da Sultan Murat Kültür Merkezi inşa edilmesine ilişkin işbirliği protokolü imzaladı. Obiliç'te sosyal ve kültürel amaçlı bina yapılmasını içeren proje, 2014 yılında tamamlanacak.

Kültür Bakanlığı Ayasafya ve Topkapı'yı yurtdışında tanıtacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü,Ayasofya, Topkapı Sarayı, Anadolu Medeniyetleri, Efes Örenyeri, Zeugma Mozaik, Türk İslam Eserleri Müzesi gibi büyük müzeler yurt dışında önemli noktalarda tanıtıcak

Kocaeli'de yeni OSB'ler yerine kültür ve spor öne çıksın!

Var olan 16 organize sanayi bölgesine yenilerini eklemeye hazırlanan Kocaeli'de plansız şekilde kurulan OSB'lerin kentin eşsiz ekolojik yapısına zarar verdiği belirtildi. Akademik çevreler, kentte turizm, kültür ve sporun öne çıkarılması gerektiği düşünce

ODTÜ, Antalya Ürünlü'yü kültür köyü yapıyor!

Antalyanın İbradı ilçesindeki Ürünlü köyünün "Kültür Köyü" olması için Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) tarafından hazırlanan proje, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kabul edildi

Kent ve Kültür Konferansı, mimarinin önderlerini ağırladı!

Contemporary İstanbul 'un 12. İstanbul Bienali onuruna düzenlediği “Kent ve Kültür ” konferansı, uluslararası arenadan fikir önderlerinin katılımıyla gerçekleşti

Erdal Eren Kültür Merkezi imar ofisi Haberi

Erdal Eren Kültür Merkezi imar ofisi

Ataşehir Belediyesi tarafından Mustafa Kemal ve Aşık Veysel mahallerinin 1/5000’lik Nazım İmar Planı hakkında vatandaşların detaylı bilgiye sahip olması için Erdal Eren Kültür Merkezi’nde İmar Planı Bilgilendirme Ofisi açıldı.

Ataşehir Belediyesi'nin sitesinde yer alan habere göre; İmar Bilgi Ofisi’nde vatandaşlarla hem parsellerinin fonksiyon ve yapılaşma koşullarıyla ilgili bilgiler paylaşılıyor hem de itiraz haklarını hukuki esaslara göre yapabilmeleri için hukuki destek sunuluyor. 

İmar Bilgi Ofisi, itiraz hakkının sona ereceği ve planın askıdan ineceği 26 Ekim 2020 Pazartesi gününe kadar hafta içi her gün mesai saatleri içinde hizmette olacak. 

Eyüpsultan İslambey'de Kentsel Dönüşüm Ofisi...