19 / 04 / 2024

eş rızası olmadan ev satışı yok

eş rızası olmadan ev satışı yok

Bir kimse, eşiyle beraber yaşadığı, aile hayatı sürdürdüğü aile konutunun üzerinde, eşinin rızası olmadan bazı tasarruflarda bulunamıyor. Peki, eş rızası olmadan ev satılır mı?

Bankalardan şaşırtıcı adım: Gelir belgesi olmadan ödeme yapacaklar! Bayram öncesi 50 bin TL'ye kadar kredi fırsatı!

İki banka peş peşe gelir belgesi olmadan ödeme yapacaklarını duyurdu... Limitler belirlendi ve 50.000 TL ödeme yapılacak... Bayram öncesi bu fırsatı kaçırmayın...

A101 Aktüel Kataloğu 13 Nisan 2023! Bu hafta bahçe ürünleri, kamp çadırları, Airfryer'lar ve elektronik ürünler satışta!

A101 market zinciri, ekonomik faktörler nedeniyle tercih edilen en popüler market zincirlerinden biridir ve 13 Nisan'da geçerli olacak indirimli ürünlerin yer aldığı aktüel kataloğu yayımlandı.

O belediye eğitim şartı olmadan güvenlik görevlisi alacak! Süresi dolmadan başvurun!

Malatya Kale Belediyesi tarafından eğitim şartı olmaksızın işçi alımı yapılacağı duyuruldu. Alınacak personeller için gerekli olan koşullar ise belli oldu. Biz de detayları ve başvuru koşullarını sizin için derledik...

Regal CMI 101203 Çamaşır Makinesi ne kadar, özellikleri ne? 24 Ocak 2023 fiyat listesi...

Çamaşır makinesi olmadan bir hayat düşünemiyoruz. En kalitelisi, en dayanıklısı ve en iyi çamaşır yıkayanı bizim olsun istiyoruz. Regal CMI 101203 Çamaşır Makinesi tüm bu niteliklere sahip. Peki fiyatı ne kadar, özellikleri ne?

Gözü açıklık yapanları yıkan gelişme! Satış iptal edilebiliyor, tedbir kararı alınabiliyor

Evlilik sırasında sahip olunan mal varlığının eşlerden birinin rızası olmaksızın satılması, düşük bedellerle farklı kişilerin üzerine geçirilmesi 'mal kaçırma' davalarına neden olmakta. Boşanma öncesi ya da sonrasında açılabilen davalar ile yapılan satışlar iptal olabiliyor. İşte tüm detaylar...

Paşabahçe ürünlerinde net yüzde 20 indirim! Paşabahçe 3 Ekim 2022 fiyat listesi..

Evlerimizde yıllardır kullanılan Paşabahçe ürünleri şimdi yüzde 20 indirimli. Bardaklardan sunumluklara, borcamlardan saklama kaplarına, Paşabahçe ürünlerinde indirim geçerli. İşte, 3 Ekim 2022 fiyat listesi…

Eşten izinsiz ev satılabilir mi?

Eşlerin birlikte ve sürekli ikamet ettikleri konut, aile konutu olarak ifade ediliyor. Mal varlıkları içerisinde yer alan aile konutu 194. madde ile korunuyor. Peki, eşten izinsiz ev satılabilir mi? Tapuda eşin rızası aranır mı? İşte tüm merak edilenler...

BİM’den uygulamaya özel dev indirim! Yaz gelmeden bu ürünleri kaçırmayın…

BİM 14 Mayıs’tan itibaren Market Uygulamasında yer alan özel ürünleri yayınladı. Bu hafta BİM Market uygulamasında indirimli bahçe ürünleri yer alıyor. BİM’in indirimli ürünlerine uygulamayı indirip kaydolarak ulaşabilirsiniz.

A101 19 Mayıs kataloğu! İşte kaçırılmayacak ürünlerin fiyat listesi!

A101 19 Mayıs Perşembe günü satışa çıkacak olan ürünlerin yer aldığı kataloğu yayınladı. Birbirinden uygun fiyatlı ürünlerin yer aldığı katalogda spor ürünlerinden bahçe ürünlerine kadar birçok ürün mevcut. Peki A101 19 Mayıs kataloğunda hangi ürünler var?

Aile konutu şerhi kaldırma dilekçesi 2022!

Tapuya aile konutu şerhi konulan bir ev eşin rızası olmadan kiralanamıyor ve satılamıyor. Peki, bu şerh nasıl kaldırılır? İşte aile konutu şerhi kaldırma dilekçesi 2022...

Aile konutu kira sözleşmesinin feshi nasıl olur?

Aile konutu olarak kullanılmak üzere kiralanan taşınmazlarda kiracılar fesih için eşinin rızasının gerekli olup olmadığını merak ediyor. Peki, aile konutu kira sözleşmesinin feshi nasıl olur?

Kira sözleşmesini feshetmek için eş rızası şart!

Türk Borçlar Kanunu, eşler arasındaki hukuki sınırları belirledi. Buna göre, aile konutu olarak kullanılmak üzere kiralanan taşınmazlarda kiracı, eşinin açık rızası olmadıkça kira sözleşmesini feshedemez.

Ev satarken eşin rızası şart mı?

Takvim Gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında ev satışında eşin rızasının şart olup olmadığını kaleme aldı. İşte İmal'in o yazısı...

eş rızası olmadan ev satışı yok Haberi

eş rızası olmadan ev satışı yok

Eş rızası olmadan ev satılır mı?

Aile konutu, eşlerin çocuklarıyla beraber oturmak için birlikte seçtikleri, yaşamlarını sürdürdükleri, herkesçe bilinen ve belirlenebilen yerleşim yeri olarak tanımlanabiliyor. 


Aynı zamanda barınma ihtiyacını karşılayan, aileyi bir arada ve ayakta tutan, ekonomik değerinin yanı sıra manevi değeri de bulunan bir gayrimenkul olarak da ifade etmek mümkün.


Aile konutu şerhi, tapu kendisine ait olmayan eşe verilmiş çok önemli bir hak olarak biliniyor. Bir konutun tapuda aile konutu olarak şerh edilmesi için birtakım şartların gerçekleşmesi gerekiyor.


Aile konutu şerhi bulunan gayrimenkulün satılması veya kiraya verilmesi için eşin “eş muvafakatnamesi” olarak adlandırılan onayın verilmesi gerekiyor. 


Medeni Kanun'a göre eşlerden biri, diğer eşin açık rızası bulunmadıkça, aile konutu ile ilgili  kira sözleşmesini feshedemiyor, aile konutunu devredemiyor veya aile konutu üzerindeki hakları sınırlayamıyor. 


Rızayı sağlayamayan...