25 / 04 / 2024

esenler otogarı nereye taşınacak mı

esenler otogarı nereye taşınacak mı

İBB Başkanı İmamoğlu, "Biz bu otogarın yeni bir otogara taşınması sürecini önemsiyoruz. Yeni otogarın hem Bayrampaşa'da hem Harem'de nerede olması konusunda ortak karar alacağız" dedi...

Esenler otogarından Almanya'ya seyahat dönemi! 100 Euro'dan başlıyor!

Yaz mevsiminin gelmesiyle yurt dışına seyahatlerin yoğunluğu başladı. Yetkililer İstanbul'da kalkan toplam bin 100 otobüsün olduğunu ve bunların yaklaşık 140 tanesinin yurt dışına kalktığını belirtiyor. Ayrıca en ucuz biletin ise 100 Euro'dan başladığı kaydediliyor.

Uçak biletlerindeki fiyat patlaması, yolcuları otobüslere yönlendirdi!

Dolar ve euro kurundaki artışın etkisiyle uçak bileti fiyatları tavan yapınca, Avrupa seyahatine çıkmak isteyenler alternatif çözüm olarak Esenler Otogarı'ndan kalkan otobüsleri tercih ediyor. Paris'e varmak ise 29 saat süren bir yolculukla gerçekleşiyor.

Otobüs bileti fiyatları uçuşa geçti! Metro, Kamil Koç, Pamukkale, Ulusoy ve Varan otobüs bileti Nisan fiyat listesi...

Şehirler arası otobüs bileti fiyatları, bayram yaklaşırken memleketine gitmek isten vatandaşlara şok yaşattı! Peki, Esenler Otogarı, Alibeyköy Otogarı, Harem Otogarı'nda en ucuz otobüs bileti fiyatları ne kadar? Metro, Kamil Koç, Pamukkale, Ulusoy ve Varan... İşte 13 Nisan 2022 fiyat listesi...

İstanbul Otogarı'nda kiralama dönemi başladı! 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Esenler'de bulunan İstanbul Otogarı'nda yeni kiralama döneminin başladığını duyurdu. 

15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nda dönüşüm başladı!

15 Temmuz Şehitler (Esenler) Otogarı’nın işletmesini kazanan İBB iştiraki Boğaziçi Yönetim AŞ alanda dönüşüm çalışmalarına başladı. Otogarda metruk binalar yıkıldı ve yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Esenler Otogarı'nı İBB İştiraki İBB iştiraki Boğaziçi Yönetim AŞ işletecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin mülkiyetinde olan 15 Temmuz Şehitler (Esenler) Otogarı’nın işletmesini ihaleye çıkardı. Yapılan ihaleyi yıllık 27 milyon TL bedelle İBB iştiraki Boğaziçi Yönetim AŞ kazandı.

Esenler Otogarı'ndaki metruk yapılar yıkıldı!

İBB tarafından devralınan 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nın alt katlarındaki metruk ve amacı dışında kullanılan alanların yıkımı tamamlandı....

Esenler Otogarı'nda yıkım başladı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin devraldığı 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nda (Esenler Otogarı) yıkım ve temizlik çalışmalarına başlandı. Başkanı Ekrem İmamoğlu, "İstanbul Otogarı'nda dönüşümü başlattık'' dedi.

Esenler Otogarı işletmecileri Ekrem İmamoğlu ile masaya oturmak istiyor!

Yap-işlet-devret süresi bitince Esenler Otogarı İBB’ye devredildi. Buradaki işletmeciler ise sorunlarının çözülmesini ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile masaya oturmayı istiyor: 2 bin 24 işyerinin yaklaşık olarak 100 milyon doları burada yatıyor.

Esenler Otogarı'nın taşınma sürecini önemsiyoruz!

İBB Başkanı İmamoğlu, "Biz bu otogarın yeni bir otogara taşınması sürecini önemsiyoruz. Yeni otogarın hem Bayrampaşa'da hem Harem'de nerede olması konusunda ortak karar alacağız" dedi...

Esenler Otogarı İBB Emlak Müdürlüğü'ne geçti! 

Esenler Otogarı İBB Emlak Müdürlüğü'ne geçti. Yüzlerce dükkan, ofis ve yazıhane bulunan otogardan dev kira geliri bekleniyor. 

15 Temmuz Demokrasi Otogarı 15 gün içinde boşaltılacak!

Saraçhane’deki başkanlık binasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Esenler 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nın 15 gün içinde boşaltılacağını açıkladı.

İBB'den Esenler otogar yönetimine ihtarname: 3 gün içinde teslim edin!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından, sözleşmenin bitmesine rağmen Esenler Otogarı'nın işletmesini devretmeyen yönetime, ihtarname gönderildiği belirtildi.

esenler otogarı nereye taşınacak mı Haberi

esenler otogarı nereye taşınacak mı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB'ye devredilen 15 Temmuz Demokrasi Otogarında incelemelerde bulundu. İmamoğlu, otogarın denetiminin pazartesi günü itibariyle İBB'ye geçtiğini belirtti. 

Artık otogardaki işletmelerin ücretlerini ecrimisil usulüyle İBB'ye ödemek zorunda olduklarını ifade eden İBB Başkanı İmamoğlu, şunları söyledi;

"Yani bütün kiracıların buradaki muhatabı büyükşehir belediyesidir. Burada tapu diye bir şey yoktur. Burası işletmecilik olarak verilmiş ve tümüyle büyükşehir belediyesi bünyesine geçmiştir. Dolayısıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi mal sahibidir, başkası değildir. Bu bir lütuf değil tam aksine 16 milyon insanın hakkını teslim almaktır. Geçmişe dönük bir takım haksız işlemler yapılmış, mayıs ayından bugüne yapılmış bir işlem varsa onlarla ilgili arkadaşlarımız araştırmacı olacaklar. Bu işlemler ve bu anlamdaki süreci İstanbul Büyükşehir Belediyesi Emlak İstimlak Müdürlüğü yönetecektir. Ama biz bu otogarın yeni bir...