29 / 03 / 2024

Esenyurt harç indirimi

Esenyurt harç indirimi

Esenyurt Belediyesi Meclis Toplantısı’nda imar, iskan ve yeni işyeri ruhsat harçlarına yüzde 20 oranında indirim yapılması kabul edildi. 

Mahmutbey-Esenyurt Metrosu'nun ilk harç dökümü yapıldı!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı yeni bir metro projesiyle taçlandırdı. Proje bittiğinde, İstanbulluları Esenyurt’tan Kabataş’a aktarmasız bir şekilde 67 dakikada ulaştıracak Mahmutbey-Esenyurt Metrosu'nun ilk harç dökümünü gerçekleştirdi.

Esenyurt’ta yüzde 20 harç indirimine devam!

Esenyurt Belediyesi Meclis Toplantısı’nda imar, iskan ve yeni işyeri ruhsat harçlarına yüzde 20 oranında indirim yapılması kabul edildi. 

Tapu harcı indirimi son tarih 2018!

Konut ve işyerlerinde binde 20'den binde 15'e indirilen tapu harçlarında süre doluyor. Peki, tapu harcı indirimi son tarih 2018 ne zaman?

5 soruda tapu harcı indirimi 2018!

Bakanlar Kurulu Kararı ile tapu harcı indirimi bu yıl da başladı. Peki, tapu harçları ne kadar düştü? Tapu harcı indiriminden kimler yararlanabilecek?

Tapu masrafı indirimi 2017!

492 Sayılı Harçlar Kanunu’na bağlı (4) sayılı tarifede yer alan tapu işlemleri, tapu harcına tabi tutuluyor. Mart 2017'de tapu masrafı indirimi yapıldı. Peki, indirim ne zamana kadar geçerli?

Tapu harcı indirimi ne zamandan beri geçerli?

Gayrimenkullerin devir işlemleri için ödenen tapu harçlarında belli bir dönem için tapu harcı indirimi yapılmıştı. Peki, tapu harcı indirimi ne zamandan beri geçerli? Tapu harcı indirimi ne zamana kadar geçerli olacak?

Tapuda harç indirimi ne zaman son?

15 Mart'ta Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı gereğince, tapu harcında indirim yapıldı. Peki, tapuda harç indirimi ne zaman son?

KDV ve harç indirimi yapılırsa 1.5 milyon konut rekoru kırılır!

Geçen yılı 1 milyon 341 bin Cumhuriyet tarihinin rekorunu kıran konut satışlarının 2017’de büyük bir sıçrama yapması bekleniyor. Sektör temsilcileri, “Düşük faiz ve uzun vadeli koşulların sürmesinin yanında hükümet KDV ve harçlarda indirim yaparsa 1.5 milyon rekorunu kırarız” diyor.

Harç indirimi inşaat sektörünü canlandıracak!

Ekonominin lokomotifi konumundaki İnşaat sektörünün canlılık ve dinamizmini sürdürmesi, ülke kalkınması ve büyüme acısından stratejik öneme sahip...

Altındağ Belediyesi'nden müteahhitlere harç indirimi!

Altındağ Belediyesi, bu seferde müteahhitlere büyük kolaylıklar sundu. Ulubey, Önder ve Hacılar mahallelerinde görev yapan müteahhitlerin ödediği ücretlerde ve harçlarda indirime gidildi. Amaç yapılaşmaya hız kazandırmak…

Esenyurt Kadın Konuk Evi’nin temeli bugün atılacak!

Esenyurt Belediyesi tarafından yeni bir sosyal tesis için temel atılıyor.Yeni nşa edilecek olan Esenyurt Belediyesi Kadın Konuk Evi için ilk harç dökülüyor.

Esenyurt Molla Mahmut Camii'nin temeli atıldı!

Esenyurt Belediyesi tarafından Pınar Mahallesi Sivas Kongre Caddesinde Molla Mahmut Camii temeline ilk harç döküldü. Temel atma törenine Eski İç İşleri Bakanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Abdülkadir Aksu da katıldı...

Esenyurt Molla Mahmut Camii'nin temeli atıldı!

Esenyurt Belediyesi tarafından Pınar Mahallesi Sivas Kongre Caddesinde Molla Mahmut Camii temeline ilk harç döküldü. Kur’an-ı Kerim tilaveti okunmasıyla başlayan tören programı protokol konuşmaları ile devam etti

Esenyurt harç indirimi Haberi

Esenyurt harç indirimi

Esenyurt Belediyesi Meclis Toplantısı’nın ocak ayı ikinci oturumu Meclis Salonu’nda düzenlendi. 

İstanbul Times Gazetesi'nde yer alan habere göre, Meclis'te konuşulan imar, iskan ve yeni işyeri ruhsat harçlarına yüzde 20 oranında indirim yapılması maddesi görüşülüp kabul edildi. 

Toplantıya başkanlık yapan Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, 3 aylık yapılan yüzde 30’luk indirimin Aralık ayının sonunda bitirildiği bildirerek, “Vatandaşlarımızın memnuniyetini kazanan bu uygulamayı 10-31 Ocak tarihleri arasında sürdürmeyi kararlaştırdık. Ancak daha önce yüzde 30 oranında uygulanan indirim de önceden bu işlemi yaptıranların haklarını korumak için oranı yüzde 20’ye düşürdük. Bu durum imar barışıyla birlikte vatandaşa iskan noktasında çifte avantaj sağlayacak” açıklamasında bulundu.

Oturumda Esenyurt geneli bisiklet yolu projesinin de Fen İşleri Müdürlüğü’ne havalesi yapıldı. Başkan Alatepe, bisiklet yolunun Esenyurtlu vatandaşlara faydalı olacağını kaydetti.Yapılan oylamayla...