25 / 04 / 2024

esnaf perakende yasası

esnaf perakende yasası

Bendevi Palandöken, Perakende Yasası'nın hala çıkarılmamış olmasının esnaf ve sanatkar ile AVM'er arasındaki haksız rekabeti devam ettirdiğini ifade etti...

TESK uyardı: Eski kasap, bakkal kalmadı. Perakende Yasası bir an önce güncellenmeli!

OVP ile ilgili değerlendirmeler yapan TESK Başkanı Palandöken, "Enflasyonun önüne geçecek şey, rekabet ortamının oluşmasıdır. Bunun için de Perakende Yasası’nın güncellenmesi gerekiyor. Zincir marketler karşısında rekabet mümkün değil” dedi.

Küçük esnafı koruyacak yeni düzenleme geliyor! Sistem baştan sona değişecek!

Ticaret Bakanlığı, ticarette küçük esnafı koruyacak bir taslak hazırladı. Buna göre; AVM, mağaza, bayi işletme ve perakende ticaretle uğraşan esnaf arasındaki zincir, tekrar yapılandırılacak.

TESK, Perakende Yasası'nda değişiklik istedi!

TESK Genel Başkanı Palandöken, piyasada fiyat istikrarının sağlanabilmesi ve esnafın korunması için çağrıda bulundu ve Perakende Yasası'nda değişiklik yapılmasını istedi.

Müjde! 850 bin esnaf borç yükünden kurtuluyor!

Basit usulde vergilendirilen berber, kuaför, tesisatçı, tuhafiyeci, terzi, tamircilerin de içinde yer aldığı binlerce esnafa, matrah ve vergi artırımı konusunda kolaylık sağlandı. 850 bin esnafı ilgilendiren esnaf yapılandırma yasasıyla esnaf borç yükünden kurtulacak.

Kiralarda TL'ye geçiş AVM yatırımcılarının yükünü artırdı!

AYD Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, 12. AYD Alışveriş Ekonomisi Zirvesi'nde konuştu. Perakende Yasası ile ilgili de çalışmalarının sürdüğünü söyledi...

Küçük esnaf vergi indirimine ısınamadı!

Sürpriz vergi indirimleri perakende sektörünü hafta sonu tatilinde yakaladı. İndirim, organize perakendede kampanyalı fiyata yansırken, küçük esnaf hazırlıksız yakalandı.

Esnaf kepenk indirmeye zorlanıyor!

Bendevi Palandöken, sayıları hızla artan AVM'lerin açılış ve kapanış saatlerine kural konulmaması sebebiyle küçük esnafın ayakta kalmakta zorlandığını belirterek, "AVM'lerin çalışma saatlerine belirleyici bir kısıtlama getirilirse, vatandaş esnafın varlığının farkına varacak ve perakende sektöründe

Emlak Danışmanlığı Yasası'nın taslağı hazırlandı!

ANKARA Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası Başkanı Hacı Ali Taylan, emlak danışmanlarının yıllardır ortak beklentisinin 'Emlak Danışmanlığı Yasası'olduğunu söyledi. Taylan, yasanın taslağının hazırlandığını belirtti.

AVM'lerde ortak alan giderleri TL cinsinden olacak!

Perakende yasasında büyük uzlaşma sağlandı Perakendeciler ve AVM yatırımcıları, perakende yasasına ilişkin ortak metinde anlaşma sağladılar. Varılan anlaşmaya göre AVM'lerde ortak alan giderleri artık TL cinsinden olacak.

AVM'lerde zorunlu yatırım atağı başladı!

Yeni perakende yasasıyla birlikte acil müdahale ünitesi, bebek bakım odası, ibadet yeri gibi alanların zorunlu hale gelmesi AVM'leri harekete geçirdi.

Bendevi Palandöken: Yenilenmeyi bekleyen 83 AVM var!

Yıllardır beklenen 'Perakende Yasası'nın 29 Ocak 2015 tarihinde yürürlüğe girmesinin piyasalarda beklenen etkilerinin görülmediğini belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken 'Ülke çapında 10 yaşın üzerinde yenilenmeyi bekleyen 83 AVM var' dedi.

AVM sayısı 2018 itibarıyla 421'e ulaşacak!

Perakende yasasının etkisinin henüz hissedilmediğini belirten TESK Genel Başkanı Palandöken, "Yönetmelikler hazırlanarak, piyasanın kuralları bir an önce hayata geçirilmeli" dedi.

Perakende yasası, sektörü memnun etmedi!

Türkiye Perakendeciler Federasyonu Başkanı ve Altunbilekler Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altunbilek, sektörün tüm için pazar günü çalışma yasağı getirilmesini istedi.

esnaf perakende yasası Haberi

esnaf perakende yasası

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Perakende Yasası'nın hala çıkarılmamış olmasının esnaf ve sanatkar ile AVM'er arasındaki haksız rekabeti devam ettirdiğini ifade etti. Palandöken, yasanın meclis gündeminden alınması istiyor. 


Palandöken, Perakende Yasası'nın esnaf ve sanatkarların olmazsa olmazı olduğunu belirtiyor. Bendevi Palandöken, satıları 310'a ve 9 milyon metrekare kiralanabilir alana ulaşan AVM'ler esnaf ve sanatkarın yanı sıra artık birbirini tehdit eder boyuta geldiğini...