20 / 04 / 2024

Etiket: kanal istanbula rakip baraj projesi

Etiket: kanal istanbula rakip baraj projesi

Hollandalı bilim insanı Sjoerd Groeskamp, Kanal İstanbul’a rakip olan projesini tanıttı. Dev projede Fransa ile İngiltere ve İskoçya ile Norveç arasına iki adet baraj bulunuyor.

Kanal İstanbul'un genişliği kaç metre olacak?

Tamamlandığında 44 kilometrelik uzunluğa sahip olacak Kanal İstanbul'un derinliği 25 metre olacak. 1 milyon 120 bin 280 kişinin yaşayacağı Kanal İstanbul projesinin genişliğinin detayları ise haberimizde yer alıyor.

Kanal İstanbul ne zaman tamamlanacak?

Kanal İstanbul, toplamda 453 milyon metrekarelik alanda kurulacak olan Yenişehir'in bir parçası olarak tasarlanıyor. 44 kilometrelik uzunluğa sahip Kanal İstanbul'un 25 metre derinlikte olması planlanıyor...

60 soruda Kanal İstanbul ve Yenişehir!

Tanıtım filminin yayınlanmasıyla Kanal İstanbul ve Yenişehir projeleri hakkında birçok detay da belirlenmiş oldu. 453 milyon metrekare alanda kurulacak Yenişehir projesinin 30 milyon metrekaresi Kanal İstanbul olacak...

Kanal İstanbul'un alanı ne olacak?

Yeni Şehir içinde kurulacak olan Kanal İstanbul, Küçükçekmece Gölü ve Sazlıdere Barajı üzerinden geçerek Terkos Gölü'nün doğusundan Karadeniz'e kadar devam edecek. Kanalın toplam alanı 30 milyon metrekare olacak...

Kanal İstanbul'un uzunluğu ne olacak?

453 milyon metrekare alanda kurulacak olan Yeni Şehir projesi içindeki Kanal İstanbul'un uzunluğu 40-45 kilometre, genişliği ise 400 metre olarak belirlendi. Kanalın genişliği Küçükçekmece Göl geçişinde 2.200 metreye kadar çıkacak...

İşte sır gibi saklanan Kanal İstanbul'un son videosu!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut sitesi www.emlakkulisi.com Kanal İstanbul'un son videosunu ele geçirdi. Kanal İstanbul projesinin tüm detayları bu tanıtım filminde açıklandı

Aksaray'da beton mikseri sulama kanalına devrildi!

Aksaray'da beton mikseri sulama kanalına devrildi. Sürücü, sıkıştığı yerden yaklaşık bir saat süren çalışma sonucu kurtarılabildi. Aksaray Devlet Hastanesine kaldırılan yaralının hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

Mısır Süveyş Kanalı'na paralel yeni bir kanal inşa etmeyi planlıyor!

Mısır, Kızıldeniz ile Akdeniz'i birbirine bağlayan 145 yıllık Süveyş Kanalı'na paralel yeni bir kanal inşa etmeyi planlıyor. 72 kilometrelik projenin 4 milyar dolara mal olması bekleniyor.

Abdulfettah Es-Sisi Süveyş Kanalı projesinin temelini attı!

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, yeni Süveyş Kanalı Projesi'nin temelini attıSisi, ismailiye'de düzenlenen temel atma töreninde yaptığı konuşmada, daha önce 3 yıl olarak planlanan projenin 1 yılda bitirilmesi gerektiğini söyledi.

Sakarya Akyazı ile Karacasu Kanalı Islahı ve Çevresi için acele kamulaştırma!

Sakarya Akyazı'ya bağlı Ömercikler Mahallesi ve Karacasu Kanalı Islahı ve Çevresi kapsamında Akyazı Belediye Başkanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı çıktı. Karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı.

Van'daki Şamran kanalı, turizme kazandırılıyor!

Urartu Kralı Menua tarafından Van'ın Gürpınar ilçesinden kent merkezine su getirmek amacıyla 3 bin yıl önce yaptırılan Şamran kanalı, günümüzde de varlığını koruyan ve halen kullanılan en önemli Urartu mimarileri arasında bulunuyor.

Şamran kanalı turizme kazandırılıyor!

Urartu Kralı Menua tarafından Van'ın Gürpınar ilçesinden kent merkezine su getirmek amacıyla 3 bin yıl önce yaptırılan Şamran kanalı, günümüzde de varlığını koruyan ve halen kullanılan en önemli Urartu mimarileri arasında bulunuyor.

Fikirtepe'de vatandaşlara tebligatlar, Valilik kanalıyla gönderilmeye başlandı!

Çevreve Şehircilik Bakanlığı' nın Kadıköy Fikirtepe için aldığı ‘ acele kamulaştırma ' kararının ardından firmalar ile uyuşmazlık yaşayan vatandaşlara tebligatlar, Valilik kanalı ile gönderilmeye başlandı.

Etiket: kanal istanbula rakip baraj projesi Haberi

Etiket: kanal istanbula rakip baraj projesi

Avrupa, Hollandalı Okyanus Bilimi Uzmanı Sjoerd Groeskamp'ın gündeme taşıdığı ‘çılgın projeyi’ konuşuyor. Bilim insanı Groeskamp, Fransa, İngiltere, İskoçya ile Norveç arasına iki adet dev baraj kurma planını tanıttı.

Sözcü Gazetesi’nde yer alan habere göre; küresel ısınma sebebiyle dünya su seviyelerinin yükselmesi riskiyle karşı karşıyayken, Hollandalı bilim insanı Sjoerd Groeskamp çılgın projesini tanıttı. Kuzey Denizi’ni Güvene Alma Projesi olarak bilinen projenin mimarı, American Journal of Meteorology isimli dergiye projeyi kapsamlı bir şekilde aktardı.

Okyanus Bilimi Uzmanı Groeskamp; “En kötü senaryolara göre 2500 yılında su seviyesinin 10 metre yükselmesi bekleniyor. Dolayısıyla bu durumla mücadele etmek için biri 482 kilometrelik diğeri de 160 kilometrelik iki baraj yapılabilir” şeklinde konuştu.

Bu projeyle Kuzey Denizi’ni kapatarak yükselen su seviyesi ile mücadele edilebileceğini anlatan Bilim Uzmanı Groeskamp, bu...