19 / 04 / 2024

ev alırken ulaşım araştırması

ev alırken ulaşım araştırması

Türkiye'nin ekonomik büyümesinde lokomotif sektör olarak kabul edilen inşaat sektörü, aralıksız büyümesini sürdürüyor. 115 bin 786 konutun satıldığı Eylül ayında tüm zamanların satış adedi rekoru kırıldı.

Ev alırken dikkat edilmesi gerekenler 4 maddede tüm detaylarıyla!

Yeni bir konut sahibi olmak her bireyin hayalleri arasında yer alıyor. Peki konut alırken nelere dikkat edilmeli 2024?

Ev alırken fiyat mı? kredi oranı mı? önemli...

Konut kredisi faiz oranlarının yüksek olduğu bir dönemde çekilen konut kredisi, faizler düştüğü zaman yapılandırma süreci kapsamında kapatılır. Düşük kredi faizi üzerinden yeni bir konut kredisi açılır. Yapılandırma için en uygun zaman ne zamandır?

Yabancıların Türkiye'den ev alırken dikkat etmesi gerekenler neler?

Türkiye'de yabancılar kanuni sınırlamalara uymak şartıyla, işyeri veya mesken olarak kullanmak üzere, taşınmaz satın alabilirler. Peki, Yabancıların Türkiye'den ev alırken dikkat etmesi gerekenler neler? İşte detaylar...

Konut kredisi ile ev alırken nelere dikkat edilmeli?

Konut kredisi ile ev alırken bazı noktalara dikkat edilmesi gerekiyor. Aksi durumda mağdur olabilirsiniz. Peki, Konut kredisi ile ev alırken nelere dikkat edilmeli? İşte detaylar...

Ev alırken ekspertiz masrafı kime ait?

Ev alırken, konut kredisi kullanılıyorsa miktarın belirlenmesi için ekspertiz raporu talep edilir. Ekspertiz raporu belirli işlemleri içerir ve rapor bankaya sunulmalıdır. Ayrıca ekspertiz bir masraf olup belirli bir tarafın ödemesi gerekir. Bu durumda ev alırken ekspertiz masrafı kim tarafından öde

Ev alırken ortaya çıkabilecek masraflar nelerdir?

Ev almayı planlayan vatandaşlar "Ev alırken ne gibi masraflar çıkar?" sorusunun yanıtını arıyor. İşte ayrıntılar...

Kat irtifakı tapu ne demek? Konutta Kat irtifakı ne demek? Kat irtifakı olan ev alınır mı?

Son zamanlarda konut alıcıları arasında merak uyandıran konulardan biri 'kat irtifakı tapusu' oldu. Peki, kat irtifakı olan ev alınır mı? Kat irtifaklı daire kiraya verilir mi? Kat mülkiyeti ve kat irtifakı arasındaki fark nedir?  İşte ayrıntılar...

İkinci el prefabrik ev alınır mı? Prefabrik evlerin bakımı nasıl yapılır?

Prefabrik evlere dair özellikle ikinci ev prefabrik evlere dair bazı ön yargılar vardır. Onlardan biri de ikinci el prefabrik ev alınır mı yoksa alınmaz mı? İşte bu konuda sorulan sorular ve yanıtları!

Hisseli arsaya izinsiz ev yapılabilir mi? Hisse tapulu ev alınır mı?

Hisseli tapu sahiplerinin hakları, diğer tapu sahiplerine göre farklıdır. Nedeni ise hissedar sayısından kaynaklanmaktadır. Peki Hisse tapulu ev alınır mı, alınmaz mı? İşte detaylar!

Ev satın alırken vergiyi kim öder?

Ev alırken hem satan kişinin hem de alan kişinin kafasına bazı sorular takılmaktadır. Onlardan biri de “Ev satın alırken vergiyi kim öder?” sorusudur. İşte bu konuya dair merak edilen detaylar!

Hisseli tapulu ev alınır mı?

Hisseli tapuya sahip pek çok kişi bulunmaktadır. Ev almak isteyen, ancak alacağı evin hisseli olduğu kişiler neler yapmalı? Hisseli tapulu ev alınır mı? İşte detaylar!

Ulaşım desteği başvuru şartları nedir? Ulaşım desteği başvurusu ne zaman?

Ulaşım desteği, milyonlarca öğrencinin gündeminde yer alıyor. Ulaşım desteğinden nasıl yararlanılacağı sıkça araştırılıyor. İşte detaylar!

Tapusu olmayan ev alınır mı?

Tapu, taşınmazların satışında kullanılan resmi bir belgedir. Bu belge ev ya da arsanın kimin veya kimlerin üzerine olduğunu gösterir. Peki Tapusu olmayan ev alınır mı?

ev alırken ulaşım araştırması Haberi

ev alırken ulaşım araştırması

Türkiye'nin ekonomik büyümesinde lokomotif sektör olarak kabul edilen inşaat sektörü, aralıksız büyümesini sürdürüyor. 115 bin 786 konutun satıldığı Eylül ayında tüm zamanların satış adedi rekoru kırıldı. Bu rakam 1 yıl öncesinde 102 bin 280 olarak hesaplanmıştı. Peki, insanlar konut satın alırken nelere dikkat ediyor? 


YATIRIMLAR ARTIYOR 

Türkiye'de gayrimenkul yatırımları her geçen gün artıyor. Bu artış, potansiyel yatırımcıların daha nitelikli gayrimenkul bilgilerine de ihtiyaç duymalarına sebep oluyor. Son yıllarda üretilen yeni konut projelerinin yanında, eski konutlara olan talep ve işlem sayısında da artış gözleniyor. Bu doğrultuda eski konut alımında potansiyel yatırımcıların konut alırken, konut kredisi, tapu bilgileri gibi konularda daha fazla ve doğru bilgilere ihtiyacı var. Yeni konutlarda ise inşaat firmasının daha önce yaptığı projeler, teslimat tarihleri, finansman seçenekleri öncelikli incelenmesi gereken...