29 / 03 / 2024

ev kira gelir vergisi hesaplama

ev kira gelir vergisi hesaplama

Gelir vergisi kanunu gereğince mesken ve işyerini kiraya veren mal sahipleri elde ettikleri kira geliri için vergi ödemek ile mükellef oluyor. İşte ev kira vergisi 2015..

Ev sahipleri dikkat! Kira gelir beyannamesi için son 5 gün!

1 Ocak-31 Aralık 2021 döneminde kiraladığı konuttan 7 bin TL, iş yerinden ise 53 bin TL'nin üzerinde gelir elde eden gayrimenkul sahiplerinin beyanname verme süreci 31 Mart 2022 tarihinde sona eriyor. Buna göre kira gelir beyannamesi için son 5 gün kaldı...

Kira gelir beyannamesi için son tarih ne zaman?

Kira gelir vergi ödemesi ne zaman yapılacak sorusu en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. İş yeri, konut, ev gibi gayrimenkulleri olan vatandaşlar konu hakkında bilgi sahibi olmak istiyor. İşte kira gelir vergi ödemesi hakkında detaylar haberimizde.

Bu yıl kimler kira gelir vergisi ödeyecek?

Geçtiğimiz sene ev veya işyerini ya da her iki gayrimenkulünü kiraya vererek gelir elde eden vatandaşların kira gelir vergisi ödemeleri gerekiyor. İşte, kira gelir vergisi ile ilgili tüm merak edilenler...

3 maddede kira gelir vergisi 2018!

2017 yılı içerisinde ev ve işyerlerini kiraya veren mülk sahipleri,  istisna sınırından yüksek gelir elde ettiyse bu yıl vergiden sorumlu tutulacak. İşte 3 maddede kira gelir vergisi 2018...

Kira gelir vergisi 2. taksiti son günü 2017!

1 Ocak - 31 Aralık 2016 tarihlerinde ev veya işyerini kiraya vererek gelir elde eden kimseler, bu sene kira gelir vergisi ödüyor. Peki, kira gelir vergisi 2. taksiti son günü 2017 ne zaman?

Kira gelir vergisinden düşülen giderler 2017!

Geçtiğimiz sene ev veya işyerini kiraya vererek istisna sınırından yüksek oranda gelir elde eden kimseler bu sene kira gelir vergisi ödüyor. Peki, kira gelir vergisinden düşülen giderler 2017 nelerdir?

Kira gelir vergisi haftaya başlıyor!

1 Ocak - 31 Aralık 2016 tarihleri arasında ev veya işyerini kiraya verenler bu sene kira gelir vergisi mükellefi oluyor. 2017 yılı kira gelir vergisi haftaya başlıyor..

Kira gelir vergisi 2. taksit ödemeleri için son 3 gün!

Gelir Vergisi Kanunu gereğince ev ve işyeri gibi taşınmaz malını kiraya vererek gelir elde eden mal sahipleri, vergi mükellefi oluyor. 2016 yılı kira gelir vergisi 2. taksit ödemeleri için son 3 gün kaldı..

Kira gelir vergisi 2. taksit ödemeleri için son 10 gün!

1 Ocak -31 Aralık 2015 tarihleri arasında ev veya işyerini kiraya vererek gelir elde eden kimselerin kira gelir vergisi 2. taksit ödemeleri için son 10 gün kaldı..

Kira gelir vergisi 2. taksiti ne kadar?

Geçtiğimiz sene ev ve işyerini kiraya evrerek kira geliri elde eden mülk sahipleri bu sene kira gelir vergisi mükellefi oluyor. Peki, kira gelir vergisi 2. taksiti ne kadar?

Kira gelir vergisi 1. taksit ödemeleri için son 2 hafta!

Ev ve işyeri kiralamalarından elde edilen gelirler vergiye tabi tutuluyor. Verginin 1. taksit ödemeleri 1 -31 Mart tarihleri arasında yapılıyor. Buna göre kira gelir vergisi 1. taksit ödemeleri için son 2 hafta bulunuyor..

Kira gelir vergisi öderken dikkat edilmesi gerekenler!

Ev veya işyeri geliri olan kimselerin mükellef olduğu kira gelir vergisinde beyan ve ödeme dönemi devam ediyor. Peki, kira gelir vergisi nasıl ödenir? Kira gelir vergisi öderken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Kira gelir vergisi beyannamesi için son 10 gün!

1 Ocak - 31 Aralık 2015 tarihleri arasında ev veya işyerini kiraya vererek gelir elde eden kimseler 2016 yılında vergilendiriliyor. 25 Mart'ta sona erecek kira gelir vergisi beyannamesi için son 10 gün bulunuyor..

ev kira gelir vergisi hesaplama Haberi

ev kira gelir vergisi hesaplama

Ev kira vergisi 2015!

Gelir vergisi kanunu gereğince mesken ve işyerini kiraya veren mal sahipleri elde ettikleri kira geliri için vergi ödemek ile mükellef oluyor.


Ancak, vergiyi taşınmazını kiraya veren tüm malikler ödemiyor. Vergilendirme için her sene istisna bedeli belirleniyor. Bu bedel mesken ve işyerlerinde farklı şekilde tespit ediliyor.


Vergi bir önceki sene boyunca elde edilen kira gelirleri için ödeniyor. Bu sene 1 Ocak 2014- 31 Aralık 2014 tarihleri aralığında elde edilen kira gelirlerinin vergisi ödeniyor.


2015 yılında ödenecek vergilerde istisna bedeli 3.300 TL olarak belirlendi. Bu gelirden yüksek mesken kira geliri elde eden kimseler beyanname vererek vergi ödeyecek.


Kira gelirinin vergilendirilmesinde, elde edilen gelirin safi tutarı iki farklı şekilde tespit edilebiliyor;

- Götürü Gider Yöntemi (Hakları kiraya verenler hariç)

- Gerçek Gider Yöntemi


Götürü veya gerçek...