13 / 12 / 2025

ev satışlarında tapuda yönetim planı nedir

ev satışlarında tapuda yönetim planı nedir

Evet yazının başlığında da olduğu gibi vatandaşlarımızı bu konuda ciddi bir şekilde uyarmaktayız. Yönetim planı bir apartman veya sitenin Anayasa’sı niteliğindedir..

Konut satışlarında yılın en yüksek rakamına ulaşıldı!

Konut satışlarında yılın en yüksek aylık satışına ulaşılırken, Denge Değerleme Genel Müdür Yardımcısı Latif Aksoy da faiz indirimlerinin sürmesi durumunda konut satış hacminde tarihi bir eşiğin aşılabileceğine dikkat çekti.

Konut satışlarında son 13 yılın en iyi Eylül ayı rakamları görüldü!

Şehir Plancısı ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu yaptığı paylaşımda konut satışlarında son 13 yılın en iyi Eylül ayı rakamları görüldüğünü belirtti.

Konut satışlarında 'Değer artış vergisi' vatandaşı cezalandırıyor!

Konut satışlarında uygulanan vergi sistemi, vatandaşları zor durumda bırakıyor. Değer artış vergilerinin vatandaşı cezalandırdığını söyleyen 169,3 bin takipçili Triger Osman X sosyal medya hesabından vergi reformu önerisinde bulundu.

Faizlerdeki düşüş sürerse konut satışlarında yeni rekorlar kırılabilir!

Konut satışları ilk 7 ayda 834 bin 751’e ulaşırken, Luxera GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Taş faizlerdeki düşüş devam ederse konut satışlarında yeni rekorlar kırılacağını söyledi.

Konut satışlarında yılın en yüksek aylık satışı!

Hakan Bucak Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı, aynı zamanda Gayrimenkul Girişimcisi Hakan Bucak, yaptığı açıklamada konut satışlarında yılın en yüksek aylık satışının görüldüğünü söyledi.

Konut satışlarında tablo karışık!

Konut satışlarında tablonun karışık olduğunu dile getiren Mars Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Bucak, “Veriler artış gösterse de nitelik kaybı sürüyor” dedi.

Arsa, iş yeri ve arazi satışlarında eksik bedel beyan edenlere önemli uyarı!

Gayrimenkul Danışmanı Eyüp Özer, yaptığı paylaşımda tapu işlemlerinde yeni dönemin başladığını belirterek, arsa, iş yeri ve arazi satışlarında eksik bedel beyan edenlere önemli uyarı geldiğini söyledi.

Konut satışlarında son 5 yılın Ocak ayı rekoru kırıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre, konut satışlarında son 5 yılın Ocak ayı rekoru kırıldı.

Konut satışlarında yıllık ortalama artış yüzde 2.3 oldu!

Gayrimenkul değerleme uzmanı Ahmet Büyükduman, 12 yılda konut satışlarında yıllık ortalama artışın yüzde 2.3 olduğunu açıkladı.

Gayrimenkul satışlarında Ekim rekor ayı oldu!

Konut satışlarında yaz aylarında başlayan hareketlilik Ekim’de zirveye ulaştı. Toplam 316 bin 280 satışla Ekim ayında yılın rekoruna ulaşıldı. Satışların yükselerek devam etmesi bekleniyor.

Son 3 ayda konut satışları dipten döndü, otomobil satışlarında hareket yok!

Konut fiyatlarındaki düşüş ve faizlerin ineceği beklentisi, emlak piyasasını hareketlendirirken, otomobil piyasasında ise satışlarındaki düşüş sürüyor. Ekonomist Barış Soydan, son 3 ayda konut satışlarının dipten döndüğünü ancak otomobil satışlarında dönüşün gerçekleşmediğini söyledi.

Taşınmaz satışlarında tapu işlemlerinden ne kadar ücret alınacak?

Savunma Sanayii Fonu gelirinin artmasına yönelik yapılan yeni düzenleme taslağı TBMM'ye sunulduğu kaydedildi. Buna göre, sunulan teklifin içerisinde taşınmaz satışlarında tapu işlemleri için alıcı ve satıcıdan ayrı ayrı 750 TL ücret alınacağı da yer aldığı belirtildi. 

Konut satışlarında düşüş trendi kırıldı!

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre Türkiye genelinde konut satışları Ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 9,9 artarken, Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Dr. Ahmet Büyükduman da yaptığı açıklamada konut satışlarında düşüş trendinin kırıldığını belirtti.

ev satışlarında tapuda yönetim planı nedir Haberi

ev satışlarında tapuda yönetim planı nedir

Evet yazının başlığında da olduğu gibi vatandaşlarımızı bu konuda ciddi bir şekilde uyarmaktayız. Yönetim planı bir apartman veya sitenin Anayasa’sı niteliğindedir. Kat maliklerinin apartmanda uyacakları kuralları, ortak alanlar ile ilgili düzenleyici işlemleri, aidatların toplanma şeklini ve hatta bazı ortak alanların kullanım şeklini dahi düzenlemektedir. Yönetim planları içerdiği hükümler itibariyle Kat Mülkiyeti Kanunu’na aykırı olmadığı sürece geçerlidir. Yönetim planlarını taşınmazın ilk inşa edildiği tarihteki hak sahipleri ve proje müellifi olan müteahhit birlikte hazırlamaktadır. Buradaki ilk uyarımız aslında binanını inşaat halindeyken müteahhite vermiş olduğunuz vekaletnameleri dikkatle kontrol etmeniz ve müteahhite tek taraflı olarak bir Yönetim Planı hazırlama yetkisi vermemenizdir. Çünkü genelde müteahhitler sizden aldıkları vekaletnameler ile hazırladıkları Yönetim Planlarında kendi lehlerine ciddi kazanımlar yapabilmektedirler. Örnek vermek gerekirse; bazı sitelerde ortak alanlar...