29 / 03 / 2024

ev tapuları

ev tapuları

Gayrimenkul alanlar, şu ya da bu nedenle tapuyu geç alabilirler. Bu aşamada, vergisel yükümlülükler yönünden bazı ince noktaları bilmek gerekiyor. Özellikle, alınan evin satılması olayında, 5 yıllık süre çok önemli...

Tapu harçlarında vergi zammı yapıldı!

Maliye Bakanlığı’nın bir süredir üzerinde çalıştığı tedbir paketi kapsamında akaryakıt, alkollü içecek ve tapu harçlarında vergi zammı yapıldı.

Hisseli tapusu olanlar hemen bakın! Ev satılırsa hakkınız... SON DAKİKA! 

Hisseli tapular ile ilgili detaylar merakla araştırılıyor. Peki evde hissesi olan biri, ev satıldığında hakkını nasıl alır? İşte ayrıntılar...

Yeni ev tapusu nasıl alınır? Tapusu olmayan yere ev yapılır mı?

Yeni ev alan kişiler, tapularını nasıl çıkarabileceklerini araştırıyor. “Tapu nasıl çıkarılır? Tapusu olmayan evin noter satışı mümkün mü?” İşte detaylar!

Ev alacaklar dikkat! Tapu oyununa gelmeyin!

Ev almak isteyenler vatandaşlar dikkat. Tapuda müstakil olarak gösterilen evler aslında müstakil  tapu olmayabiliyor. Hukukçu Umut Metin, satın alınmak istenen evlerin tapuları için sorgulama yapılması gerektiğini dile getiriyor.

Sultangazi'de tapular ev sahiplerine teslim edildi!

Sultangazi Belediyesi tarafından, Yayla Mahallesi sakinlerine tapuları törenle teslim edildi. Törende, Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun konuşma yaptı...

Sultangazi'de tapular dağıtıldı!

Sultangazi Belediyesi tarafından, imar uygulamasıyla tapu sorunu çözülen Yayla Mahallesi'ndeki yerlerin tapuları ev sahiplerine teslim edildi. Törende, Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun konuşma yaptı...

İstanbul Piyale Paşa'da tapular teslim ediliyor!

Haziran ayından itibaren yaşamın başladığı Piyalepaşa İstanbul'da ev sahiplerine tapular teslim edilmeye başlandı.

Nef Ataköy 22'de 810 hak sahibine tapuları teslim edildi!

İstanbul’un öncü projeleri arasında yer alan Nef Ataköy 22 projesinde, ödemelerini tamamlayarak tapu almaya hak kazanan 810 ev sahibine tapuları teslim edildi.

Gaziantep Antepia’da ev sahipleri tapularını istiyor!

Gaziantep Antepia’da ev sahiplerinin tedirgin bekleyişi sürüyor. Vatandaşlar, FETÖ’den şu an tutuklu olan Taner Nakıboğlu tarafından satılan konutların tapularını verilmesini istiyor.

Ev takas sözleşmesi örneği!

Taşınmaz mal sahipleri tapularını karşılıklı olarak değiştirebiliyor. Bu işlem için öncelikle taraflar arasında sözleşme imzalanabiliyor. Peki, ev takas sözleşmesi nasıl yapılır? İşte ev takas sözleşmesi örneği..

Eminevim 35 bin kişiyi ev sahibi yaptı!

25 yıldır insanlarımızın faizsiz ev sahibi olmasını sağlayan Eminevim, gerçekleştirdiği törenle ailelere tapularını teslim etti. Emin Şirketler Grubu Avrupa Yakası Bölge Müdürü Mustafa Şahin tapu teslim törende konuşma yaptı.

Gebze Emin Evim'den 30 aileye tapuları verildi!

Gebze Emin Evim Şubesi tarafından ev sahibi olan 30 aileye düzenlenen programla tapuları verildi. 30 vatandaş aileleri ile birlikte katılırken, aileler ev sahibi olmanın mutluluğunu yaşadılar.

Eminevim Balıkesir’de 118 aileye tapularını teslim etti!

24 yıldır insanlarımızın faizsiz ev sahibi olmasını sağlayan Emin Şirketler Grubu bünyesinde bulunan Eminevim Balıkesir’de gerçekleştirdiği tapu teslim töreniyle ailelere tapularını teslim etti.

Kalekent Beylikdüzü satılık ev!

İstanbul İl 'i Beylikdüzü iİçe' sinde yükselen Kalekent projesi toplam 1471 daireden meydana geliyor. Kalekent Beylikdüzü satılık ev tapuları 29 Kasım Pazar günü teslim edilecek.

ev tapuları Haberi

ev tapuları


Gayrimenkul alanlar, şu ya da bu nedenle tapuyu geç alabilirler. Bu aşamada, vergisel yükümlülükler yönünden bazı ince noktaları bilmek gerekiyor. Özellikle, alınan evin satılması olayında, 5 yıllık süre çok önemli. 


Gayrimenkulün iktisap (yani edinme) tarihinden itibaren 5 yıl içinde elden çıkartılması halinde, satıştan doğan kazanç "değer artışı kazanç olarak gelir vergisine tabi oluyor. Bu süre geçtikten sonra olmuyor. 


EDİNME TARİHİ 

1. Kooperatiften Ev Edinenler: Kooperatiflerde, ortaklara bu sıfatları nedeniyle tahsis edilen (örneğin konutlar teslim edilmeden noter huzurunda çekilen kuralarla evlerin belirlenmesi olayında) gayrimenkul "tahsis tarihinde" ortak tarafından satın alınmış sayılır (Gelir Vergisi Kanunu, Mükerrer Md.80/6-2). 


Buna göre örneğin, 15.6.2007 tarihinde, noter huzurunda çekilişle tahsis edilen konutun tapusu 17.4.2010 tarihinde verilmişse, 5 yıllık sürenin hesabında 15.6.2007 evin satın alındığı tarih kabul edilir. Beş yıllık...