27 / 04 / 2024

Evergrande batacak mı

Evergrande batacak mı

Çin emlak devi Evergrande krizi hala devam ediyor. Şirketin hisseleri, Hong Kong'da 17 günün ardından yeniden işlem görmesiyle beraber bu sabah yüzde 14 değer kaybına uğradı.

Evergrande krizini gayrimenkul şirketlerinin sınırlandırılması getirdi!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Tuğrul Belli bugünkü köşesinde Çin’in 2. en büyük gayrimenkul şirketi olan Evergrande'nin kriz sürecini kaleme aldı. İşte Tuğrul Belli'nin 'Asıl sorun Evergrande değil Çin’in sürdürülemez büyüme stratejisi' başlıklı yazısı...

Evergrande batarsa 1.4 milyon kişi gayrimenkul peşinatlarını ve kaporalarını kaybedecek!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Servet Yıldırım bugünkü köşesinde Çinli emlak devi Evengrande'nin son durumunu kaleme aldı. İşte Servet Yıldırım'ın 'Krizlerin tarihinde yeni bir sayfa daha mı?' başlıklı yazısı...

Bunu bilmeyen yatırımcı batacak! Hisse senedi yatırımcısı mısınız yoksa spekülatörü müsünüz? 

Ekonomist Tunç Şatıroğlu borsa yatırımcılarını yakından ilgilendirecek bir açıklama yaptı. Ekonomist yatırımcıları uyararak hangi durumlarda batma riskleri olduğunu açıkladı. İşte o paylaşım...

Elimizdeki altınları bozduralım mı, bekletelim mi? Altın Kahini İslam Memiş'ten sert uyarı geldi! Bunu yapan net batacak

Altın fiyatları senenin son günlerinde rekor denemeleri yaparken, Altın Kahini İslam Memiş ''elimizdeki altınları bozduralım mı, bekletelim mi?'' sorusunu soranlar için ''bunu yapan batacak'' diyerek sert uyarıda bulundu. 

Evergrande kreditörlerle görüşmeleri başlattı!

Çinli Evergrande, kredi temerrütleri konusuna ilişkin  kreditörlerle görüşmelere başladı. Evergrande'nin geçtiğimiz senenin sonlarında ödenemeyen borçları sonrasında yaklaşık 20 milyar dolarlık uluslararası tahvili temerrüde düşmüştü.

Evergrande yatırımcılarından protesto!

Çinli gayrimenkul şirketi Evergrande'e yatırımda bulunan, fakat paralarını geri alamayan bir grup, şirketin Guangzhou'daki ofisinin önünde protesto gerçekleştirdi. Şirkete yatırım yapan kişilerden, 'Paramızı geri ver' tepkisi geldi.

Evergrande temerrüde düştü mü?

Borç krizinde olan Çinli gayrimenkul şirketi Evergrande, vadesi dolan borçlarının ödemesini gerçekleştiremedi. Evergrande ile ilgili farklı iddialar ortaya atıldı. 

Evergrande, varlıklarını satacak mı?

Çinli dev gayrimenkul geliştirme şirketi Evergrande, nakit darboğazında kaldı. Haftalardır gündemden düşmeyen şirket, bu sefer de varlıklarının satışı iddiasıyla gündemde.

Evergrande batarsa 1,5 milyon konut alıcısı olumsuz etkilenir!

Çinli gayrimenkul devi Evergrande'nin batma riski var mı? Uzmanlar konuya ilişkin ne diyor? Evergrande’nin batması halinde konutlarının bitirilmesini bekleyen 1,5 milyon alıcının olumsuz etkilenebileceği belirtiliyor.

Çin'de boş mülk sayısı her geçen artıyor!

Çin'de gayrimenkul devi Evergrande'nin iflas iddialarına yönelik kaygılar devam ederken mülk sorunu baş gösterdi. Ülkede Fransa, Almanya, İtalya, Birleşik Krallık gibi ülkelerin tüm nüfusuna yetecek kadar boş mülk bulunuyor. 

Evergrande’nin batma riski var mı?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Erhan Aslanoğlu bugünkü köşesinde Çin’in 2'nci büyük gayrimenkul geliştirme şirketi Evergrande’nin son durumunu kaleme aldı. İşte Erhan Aslanoğlu'nun 'Evergrande’nin batmasına göz yumulamaz' başlıklı yazısı...

Çinli emlak devi Evergrande iflas mı edecek?

Çin'in ikinci büyük inşaat şirketi Evergrande, tahvillerin işleme kapatılması amacıyla başvuru yaptı. Ağır borç yükü altında olan şirkette iflas tedirginliği başladı.

Çinli emlak devi Evergrande'dan alacaklılarına mülk teklifi!

Çin'de gayrimenkul devi Evergrande şirketi alacaklılarına olan borçlarına nakit yerine park alanı tahsis ederek ödemeyi teklif etti. 

Çinli Evergrande konut fiyatlarını yüzde 10 düşürdü!

Çin'in en büyük inşaat şirketi olan Evergrande, tüm konut satış fiyatlarında yüzde 10 indirim yaptığını açıkladı.

İlk özel müzayede 26 Mart'ta!

Türkiye'de şahıslara ve şirketlere ait gayrimenkullerin satılacağı ilk müzayede 26 Mart'ta gerçekleştirilicek.

Evergrande batacak mı Haberi

Evergrande batacak mı

Çin emlak devi Evergrande'nin hisseleri, Hong Kong'da 17 günün ardından yeniden işlem görmesiyle beraber bu sabah yüzde 14 değer kaybına uğradı. BBC Türkçe'de yer alan habere göre; çok büyük oranda borçlu olan Evergrande, hisselerine ilişkin işlemleri açıkladı. 

Hopson Development firmasının Evergrande'nin emlak hizmetleri biriminin yüzde 51 hissesini satın almayı hedeflediği ifade ediliyor. 

Evergrande tarafından gerçekleştirilen açıklamada ise 2,6 milyar dolarlık anlaşmanın iptal edildiği çünkü bazı koşullarda uzlaşma sağlanamadığı belirtildi.

Piyasalar endişeli

Evergrande'deki kriz, şirketin çöküşü durumunda küresel piyasalara da şok dalgaları şeklinde etki edeceği tedirginliğini yükseltti. 

Yatırımcılar, şirketin 300 milyar doları aşkın borcu nedeniyle endişeli. Şirketin pasif borçlar toplamı, Çin'in gayrisafi yurtiçi hasılasının yüzde 2'sine denk geliyor. 

Hopson Development de, Evergrande'nin borçlu olduğu bir başka emlak yatırım şirketi. Bazı uzmanlara göre iki şirket...