26 / 04 / 2024

Evergrande batar mı

Evergrande batar mı

Evergrande'nin iflasının Çin'deki finansal sistemin işlerliğini bozacağıyla ilgili tedirginlikler devam ediyor. Sunac China ve Kaisa Group tahvil kupon ödemelerini yaptığı için sektör destek buldu. Fakat Evergrande ödemelerinden birini 23 Ekim'de yapmazsa tahvilleri temerrüde düşecek.

Çinli emlak devi Evergrande iflas edebilir mi?

Çin'in en büyük emlak şirketlerinden Evergrande'nin içinde bulunduğu finansal sıkıntı herkesi tedirgin ediyor. Ülkenin 280'i aşkın kentinde 1300 projesi olan şirketin ne olacağı merak konusu.

Evergrande batarsa 1,5 milyon konut alıcısı olumsuz etkilenir!

Çinli gayrimenkul devi Evergrande'nin batma riski var mı? Uzmanlar konuya ilişkin ne diyor? Evergrande’nin batması halinde konutlarının bitirilmesini bekleyen 1,5 milyon alıcının olumsuz etkilenebileceği belirtiliyor.

Altında kasım rüzgarı geliyor! İslam Memiş yatırımcıları uyardı! Bunu yapan batar...

Haftanın ilk işlem gününde altın fiyatları 1854 liradan güne başlarken, Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, yatırımcıları uyardı. Kasım ayında bunu yapan batar...

Evergrande kreditörlerle görüşmeleri başlattı!

Çinli Evergrande, kredi temerrütleri konusuna ilişkin  kreditörlerle görüşmelere başladı. Evergrande'nin geçtiğimiz senenin sonlarında ödenemeyen borçları sonrasında yaklaşık 20 milyar dolarlık uluslararası tahvili temerrüde düşmüştü.

Evergrande yatırımcılarından protesto!

Çinli gayrimenkul şirketi Evergrande'e yatırımda bulunan, fakat paralarını geri alamayan bir grup, şirketin Guangzhou'daki ofisinin önünde protesto gerçekleştirdi. Şirkete yatırım yapan kişilerden, 'Paramızı geri ver' tepkisi geldi.

Evergrande temerrüde düştü mü?

Borç krizinde olan Çinli gayrimenkul şirketi Evergrande, vadesi dolan borçlarının ödemesini gerçekleştiremedi. Evergrande ile ilgili farklı iddialar ortaya atıldı. 

Evergrande, varlıklarını satacak mı?

Çinli dev gayrimenkul geliştirme şirketi Evergrande, nakit darboğazında kaldı. Haftalardır gündemden düşmeyen şirket, bu sefer de varlıklarının satışı iddiasıyla gündemde.

Evergrande batarsa 1,5 milyon konut alıcısı olumsuz etkilenir!

Çinli gayrimenkul devi Evergrande'nin batma riski var mı? Uzmanlar konuya ilişkin ne diyor? Evergrande’nin batması halinde konutlarının bitirilmesini bekleyen 1,5 milyon alıcının olumsuz etkilenebileceği belirtiliyor.

Çin'de boş mülk sayısı her geçen artıyor!

Çin'de gayrimenkul devi Evergrande'nin iflas iddialarına yönelik kaygılar devam ederken mülk sorunu baş gösterdi. Ülkede Fransa, Almanya, İtalya, Birleşik Krallık gibi ülkelerin tüm nüfusuna yetecek kadar boş mülk bulunuyor. 

Evergrande’nin batma riski var mı?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Erhan Aslanoğlu bugünkü köşesinde Çin’in 2'nci büyük gayrimenkul geliştirme şirketi Evergrande’nin son durumunu kaleme aldı. İşte Erhan Aslanoğlu'nun 'Evergrande’nin batmasına göz yumulamaz' başlıklı yazısı...

Çinli emlak devi Evergrande iflas mı edecek?

Çin'in ikinci büyük inşaat şirketi Evergrande, tahvillerin işleme kapatılması amacıyla başvuru yaptı. Ağır borç yükü altında olan şirkette iflas tedirginliği başladı.

Çinli emlak devi Evergrande'dan alacaklılarına mülk teklifi!

Çin'de gayrimenkul devi Evergrande şirketi alacaklılarına olan borçlarına nakit yerine park alanı tahsis ederek ödemeyi teklif etti. 

Çinli Evergrande konut fiyatlarını yüzde 10 düşürdü!

Çin'in en büyük inşaat şirketi olan Evergrande, tüm konut satış fiyatlarında yüzde 10 indirim yaptığını açıkladı.

Tahir Tellioğlu: Bu gidişle inşaat sektörü batar!

İMKON'un Türkiye 3. Genişletilmiş İnşaat Sektörü Değerlendirme ve İstişare Toplantısı'nda konuşma yapan İnşaat Müteahhitler Konfederasyonu Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, "Bu gidişle inşaat sektörü batar"diyerek inşaaat sektöründeki tehlikeye işaret etti.

Erdoğan Bayraktar: Aşırı düşük teklif veren müteahhit batar

Erdoğan Bayraktar, müteahhitleri, TOKİ'den iş almak için aşırı düşük fiyat teklifi vermemeleri, ayrıca yüksek kar marjları konusunda uyardı

Evergrande batar mı Haberi

Evergrande batar mı

Çinli iki büyük gayrimenkul geliştirme şirketinin dolar cinsi tahvillerinin kupon ödemelerini gerçekleştirmesiyle Çin’in gayrimenkul sektörü tahvilleri bir nebze güçlü bir görünüm kaydetti. Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; yatırımcılar ağır borç yükü bulunan Çinli Evergrande’nin tahvillerinden birinin bu haftaki muhtemel temerrüdüne odaklanmış durumda.

Çin merkez bankasının geçtiğimiz hafta Cuma ve Pazar gerçekleştirdiği açıklamada, Evergrande’nin borç problemlerinin bankacılık sistemine yayılmasının kontrol edilebilir olduğunu ve Çin ekonomisinin “iyi durumda” olduğunu duyurması tahvil piyasası tarafından sıcak karşılandı.

Yatırımcılar, 305 milyar dolar borcu olan ve likidite sıkıntısındaki Çin’in en büyük ikinci gayrimenkul şirketi Evergrande’nin iflasının Çin’deki finansal sistemin işlerliğini bozacağından ve problemlerin diğer ülkelere de yayılacağından tedirginler.

Şirket, kupon ödeme süreleri biten ödemelerini ek 30 gün içinde gerçekleştiremezse bu tahvilleri temerrüte düşecek. 

SUNAC CHİNA VE...