25 / 04 / 2024

Evergrande iflas

Evergrande iflas

Dünya Gazetesi köşe yazarı Erhan Aslanoğlu bugünkü köşesinde Çin’in 2'nci büyük gayrimenkul geliştirme şirketi Evergrande’nin son durumunu kaleme aldı. İşte Erhan Aslanoğlu'nun 'Evergrande’nin batmasına göz yumulamaz' başlıklı yazısı...

Çinli emlak şirketi Evergrande’nin borç krizi piyasalara yayılıyor!

Çinli emlak devi Evergrande’nin borç krizi piyasalarda tedirginlik yaratırken bütün borsalarda satış dalgasına neden oldu. Borsalarda satış dalgası yaşanırken; piyasalar şirketin içinde olduğu zor durumun diğer sektörlere yayılıp yayılmayacağını takip ediyor.

Çinli emlak devi Evergrande’nin alacaklıları ödeme sürelerini uzatacak!

Çinli emlak devi Evergrande’nin hisseleri şirketin borçlarında temerrüte düşeceği endişeleriyle 11 senenin en düşük seviyesine düşerken ana alacaklılarından biri krediler için zarar karşılığı ayırdı. Bazı alacaklılarsa şirkete borçları geri ödemesi için ek zaman tanımayı planlıyor. 

Çinli emlak devi Evergrande iflas mı edecek?

Çin'in ikinci büyük inşaat şirketi Evergrande, tahvillerin işleme kapatılması amacıyla başvuru yaptı. Ağır borç yükü altında olan şirkette iflas tedirginliği başladı.

Bir emlak devi daha iflasın eşiğine geldi! Alacaklılar sırada!

Çin'de son zamanlarda sık sık gündeme gelen emlak sektöründeki sorunlar devam ediyor. Evergrande'den önce, Zhongzhi Enterprise Group gibi bir başka büyük emlak devi de adeta iflasın eşiğine geldi.

Dünyaca ünlü emlak devi iflas mahkemesine başvuru yaptı!

İki yıl önce temerrüde düşen ve ülkedeki emlak borç krizini hızlandıran emlak devi China Evergrande, ABD'de iflas mahkemesinde alacaklılardan korunma başvurusunda bulundu.

Çinli emlak devi Evergrande krizinde son durum ne?

Evergrande'nin iflasının Çin'deki finansal sistemin işlerliğini bozacağıyla ilgili tedirginlikler devam ediyor. Sunac China ve Kaisa Group tahvil kupon ödemelerini yaptığı için sektör destek buldu. Fakat Evergrande ödemelerinden birini 23 Ekim'de yapmazsa tahvilleri temerrüde düşecek.

Çinli emlak devi Evergrande iflas edebilir mi?

Çin'in en büyük emlak şirketlerinden Evergrande'nin içinde bulunduğu finansal sıkıntı herkesi tedirgin ediyor. Ülkenin 280'i aşkın kentinde 1300 projesi olan şirketin ne olacağı merak konusu.

Çin'in gayrimenkul devi iflas ederse piyasalar nasıl etkilenir?

Çin'in dev gayrimenkul şirketlerinden biri olan Evergrande'nin içinde olduğu mali kriz piyasalarda tedirginliklere neden oldu. Peki Çin'in gayrimenkul devi iflas ederse piyasalar nasıl etkilenir?

Evergrande'nin hisseleri yüzde 30 prim yaptı!

Çin'den dev gayrimenkul şirketi Evergrande'nin iflas etmesi beklenirken beklenmedik gelişme yaşandı. Tahvil ödemelerinin geri yapılması ile Evergrande hissesi yüzde 30 arttı.

Çinli emlak devi Evergrande iflas mı edecek?

Çin'in ikinci büyük inşaat şirketi Evergrande, tahvillerin işleme kapatılması amacıyla başvuru yaptı. Ağır borç yükü altında olan şirkette iflas tedirginliği başladı.

Belçika'da inşaat firmaları iflas etti!

Belçika'da iflas eden şirketlerin sayısı 2013'te bir önceki yıla oranla yüzde 11 artı. Belçika açısından rekor sayılan bir seviyeye ulaşan iflaslar, işsizlik alanında da yeni bir rekor kırılmasına neden oldu.

Belçika 2013'te iflas rekorunu kırdı!

Belçika 2013 yılında iflas rekorunu kırdı. Belçika' da iflas eden şirketlerin sayısı 2013' te bir önceki yıla oranla yüzde 11 artarak 12 bin 306' ya ulaştı.

Rodi Mood için iflas kararı verildi!

Şirketin avukatı Afşin Ersoy, kararı şaşkınlıkla karşıladıklarını ifade ederek, Yargıtay sürecinin yaşanacağını, 70 milyon TL' ye yakın bir borç nedeniyle iflas kararı verildiğini ifade etti...

Ceren Kumbasar: İnşaatta balon yok, iflas var!

Ceren Kumbasar: "2013’te 16 bin şirketin iflas edeceğini tahmin eden Subran, bu yıl iflas edecek şirketlerin sayısının 19 bini bulacağını tahmin ediyor. Subran’ın 2013 tahminleri tutmuştu"

Erkan Yaşacan: İzmir'de imar uygulamaları konusunda iflası yaşıyoruz!

Sabah Gazetesi Egeli ekinde yer alan habere göre; İzmir Altyapı ve Kentsel Dönüşüm İl Müdürü Erkan Yaşacan, "Ne yazık ki kentimizde imar uygulamaları konusunda iflası yaşıyoruz" dedi

ABD'nin otomobil üssü Detroit iflas etti!

ABD İflas Mahkemesi, Detroit şehrinin iflas kararını onayladı. Detroit, ABD'nin resmen iflas eden en büyük şehri oldu. Michigan eyaletine bağlı Detroit, eyalet valisi Rick Snyder'in onayının ardından, ABD İflas Mahkemesi tarafından da ''uygun'' görüldü...

Evergrande iflas Haberi

Evergrande iflas

Çin’in 2'nci büyük gayrimenkul geliştirme şirketi Evergrande büyük bir krizle karşı karşıya. Çin'de tamamlanmayan 800 konut projesi mevcut. Bu konutlar çerçevesinde 1.2 milyon kişinin konutlarını ne zaman alacakları belli değil. 

"Çin’in ikinci büyük gayrimenkul geliştirme şirketi olan Evergrande’nin temerrüt riski nedeniyle küresel piyasalar bu haftaya büyük düşüşler ve dalgalanmayla başladı" değerlendirmesinde bulunan Dünya Gazetesi köşe yazarı Erhan Aslanoğlu, yazısının devamında şunları kaydetti:

Piyasalardaki bu hareket son derece anlaşılır çünkü Evergrande son derece büyük bir ölçeğe sahip. Şirketin toplam varlığı 355 milyar dolar. Çin ekonomisinin yaklaşık yüzde 2’si olan bir büyüklükten bahsediyoruz. Şirketin 200 bin sabit çalışanı, 3,8 milyon proje bazlı geçici çalışanı bulunuyor. Çin genelinde halen bitmemiş 800 konut projesi bulunuyor. Buna bağlı olarak, 1,2 milyon kişi evlerini ne zaman alabileceklerini...