19 / 04 / 2024

evin satış bedeli nasıl belirlenir

evin satış bedeli nasıl belirlenir

Emlak satış bedeli nasıl belirlenir? sorusuna "alıcı ve satıcı tarafından imzalanan satış sözleşmesinde taşınmazın bulunduğu yerdeki olağan alım satım bedeli yani rayiç bedele göre belirlenir" cevabını verebiliriz...

Konut rayiç bedel sorgulama 2023! Evin rayiç bedeli nasıl hesaplanır? İşte e-Devlet, Gelir İdaresi sorgulama adımları...

'Rayiç bedel ne demek? Evin rayiç bedeli nasıl öğrenilir? 2023 rayiç bedel nasıl hesaplanır?' sorularının yanıtları merakla araştırılıyor. İşte e-Devlet ve Gelir İdaresi rayiç bedel hesaplama 2023... 

Deprem endişesi harekete geçirdi! Satın alınan evin satışı iptal edilir mi?

Depremin ardından vatandaşlar oturdukları dairenin depreme dayanıksız olduğunu düşünerek daha güvenli dairelere geçiş yapıyor. Uzmanların deprem uyarıları peş peşe gelirken, ev sahipleri de satın alınmış ya da kiralanmış konutta fesih hakkı olur mu, satın alınan evin satışı ya da tapusu iptal edilir

Hükümetin yeni ev kampanyasında beklenmeyen engel! Bu habere dikkat!

Evin satış bedeli düşük gösterilerek hem devletten vergi kaçırılıyor hem de vatandaşın ucuz krediye erişiminin önü kesiliyor. Bir diğer sorun ise kredilerde maaş geliri şartı…

Miras kalan evin satışı nasıl yapılır?

Miras kalan evin satışı nasıl yapılır? sorusu miras konusunda kafası karışık olanların sorduğu sorular arasında yer alıyor. İşte merak edilen cevaplar!

Miras kalan evin satışı nasıl olur?

Miras, çoğu zaman aileler arasında büyük sorunların yaşanmasına neden oluyor. Özellikle ev paylaşımında anlaşmazlık yaşanabiliyor. Peki, miras kalan evde kim ne kadar paya sahip? miras kalan evin satışı nasıl olur? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Tapuda evin değerinin az gösterilmesi cezası nedir?

Taşınmaz malların alım satım işlemleri üzerinden tapu harcı ödeniyor. Kimi zaman satış bedeli olduğundan az gösteriliyor. Peki, tapuda evin değerinin az gösterilmesi cezası nedir?

Kuruçeşme'de 7 milyon TL'ye icradan satılık daire!

İstanbul 10. İcra Dairesi, Beşiktaş İlçesi, Kuruçeşme Mahallesi'nde bulunan evi satışa çıkardı. Söz konusu kargir evin satış bedeli 7 milyon TL olarak belirlendi. 

Tarabya'da 8 milyon TL'ye icradan satılık ev!

İstanbul 10. İcra Dairesi, Sarıyer Tarabya'da bulunan kargir ev satışa çıkardı. Söz konusu evin satış bedeli 8 milyon 23 bin 111 TL olarak belirlendi. 

Fatih'te 8 milyon TL'ye icradan satılık ev!

İstanbul 10. İcra Dairesi, Fatih İsak Paşa'da 3 katlı evi satışa çıkardı. Söz konusu evin satış bedeli 8 milyon TL olarak belirlendi.

Tapu satış bedeli KDV dahil midir?

Gayrimenkul alım satım işlemleri için, tapu dairesinde satış bedeli üzerinden belli oranlarda tapu harcı ödemesi yapılıyor. Peki, tapu satış bedeli KDV dahil midir? Harç KDV hariç bedel üzerinden mi hesaplanır?

Iğdır Merkez'de 3.4 milyon TL'ye satılık kargir ev!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Iğdır Merkez'de bulunan 798 metrekare kargir evi satışa çıkardı. İmar planında ticari alan olarak ayrılan evin toplam satış bedeli 3 milyon 439 bin 270 TL olarak belirlendi.

Tapuda satış bedeli nasıl düzeltilir?

Tapuda satış bedelini eksik beyan eden kimseler, Maliye tarafından durumun tespit edilmesi halinde ceza ile karşılaşıyor. Peki, ceza almamak için tapuda satış bedeli nasıl düzeltilir?

Tapu satış bedeli düzeltme işlemleri!

Tapuda yapılan yanlış beyanın tespiti halinde aradaki fark üzerinden ceza kesiliyor. Bu cezayı ödemek istemeyenler pişmanlık beyannamesi verebiliyor. İşte tapu satış bedeli düzeltme işlemleri..

evin satış bedeli nasıl belirlenir Haberi

evin satış bedeli nasıl belirlenir


Emlak satış bedeli nasıl belirlenir?


Gayrimenkul satış sözleşmesi, satıcının, alıcının borçlandığı bedel karşılığında, sözleşme konusu malı ona teslim ve mülkiyeti devir borcunu yüklendiği sözleşme olarak biliniyor. Gayrimenkul mülkiyetinin satış yoluyla devredilmesi için tapuda resmi senet düzenlenmesi ve tapu kütüğüne tescil yapılması gerekiyor. Satış için düzenlenecek resmi senette, tarafların kimlikleri, taşınmazın özellikleri, satış bedeli, ödeme şekli gibi hususlar belirtiliyor.


Emlak satış bedeli nasıl belirlenir? sorusuna satım sözleşmesinin taraflarınca ve serbestçe belirlenebildiği cevabını verebiliriz. Ancak, bu bedel, satışa konu taşınmaz malın bulunduğu yerdeki olağan alım-satım bedeli (Rayiç Bedel) olmalıdır. 


Taraflar satış bedelini bazen, daha az vergi ve harç ödemek için düşük; sigortacıyı, alım veya ön alım hakkı sahiplerini aldatmak amacıyla da yüksek gösterebiliyor. 


Emlak satış bedeli nasıl belirlenir?


Emlak satış bedelinin, emlak vergisi beyan değerinin, o...