25 / 04 / 2024

Miras kalan evin satışı nasıl olur?

Miras kalan evin satışı nasıl olur?

Miras, çoğu zaman aileler arasında büyük sorunların yaşanmasına neden oluyor. Özellikle ev paylaşımında anlaşmazlık yaşanabiliyor. Peki, miras kalan evde kim ne kadar paya sahip? miras kalan evin satışı nasıl olur? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...



Miras paylaşımı, genellikle aile bireyleri arasında sıklıkla anlaşmazlıkların yaşanmasına neden oluyor. Miras yoluyla kalan bir gayrimenkulün ne şekilde satılacağı da merak edilen konular arasında yer alıyor.  

Kendisine miras kalan kişiler hak sahibi olacakları bu konutları ne şekilde satabileceklerini araştırıyorlar. Miras kalan ev için miras intikali yaptırılması gerekir mi? Miras kalan evin satışı nasıl olur? İşte konu hakkında tüm detaylar.. 

Miras kalan evin satışı nasıl olur?

Türk Medeni Kanunu kapsamında yer alan açıklamalara göre; bir kişinin ölümü üzerine yakınların mal varlığı ve üzerindeki hakları konusunda, mirasçıların beraber hareket etmelerini gerekmektedir. Eğer mirasçı yoksa, kalan miras kardeşler arasında eşit şekilde bölüştürülür. 

Mirası bırakan kişinin vasiyeti var ise, mirasçı kardeşleri payları saklıysa, vasiyet geçerli sayılır ve kalan miras yine kardeşler arasında eşit şekilde dağıtılıyor. Vasiyet, kardeşlerin saklı paylarını da kapsıyorsa, kardeşlerin saklı paylarının oranları belirleniyor ve buna göre tenkis davası açılabiliyor. 


Geri Dön