19 / 04 / 2024

evlerde enerji tasarrufu

evlerde enerji tasarrufu

Türk Ytong Genel Müdürü Gökhan Erel, 25 Eylül'de başlayan Yangın Haftası dolayısıyla açıklamalar yaptı: "Yapılarda tıpkı enerji tasarrufu ve deprem güvenliği konularında olduğu gibi yangın güvenliğinde de maksimum fayda sağlıyoruz"...

Ev tipi rüzgar santralleri kapışılıyor

MERSİN'DE bir firmanın Çin'den ithal ettiği elektrik üreten rüzgar türbinlerinin henüz satışa başlamamasına karşın büyük ilgi gördü.

Sürdürülebilir binalarla yüzde 50 enerji tasarrufu sağlanıyor!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği ev sahipliğinde ve T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı desteğiyle düzenlenen Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’nde gayrimenkul sektöründe sürdürülebilirliğin önemi ve aciliyeti tartışıldı. Sürdürülebilir binalarla yüzde 50 enerji tasarrufu sağlandı

Almanya'dan kış aylarında enerji tasarrufu için 7 önlem! Rusya doğal gazının garantisi yok

Almanya’da mevcut hükümet, kış dönemine girmeden hemen önce kamu binalarında ısıtma ve aydınlatmaları kısıtlayan bir dizi enerji tasarrufu önlemine onay verdi. Hükümet, uygulamaya girecek önlemler ile doğal gaz kullanımını % 2 azaltmayı hedefliyor. 

Yalıtımda U değeriyle fazladan yüzde 28 enerji tasarrufu!

Ülkemizi 57 sene kadar önce yalıtımla tanıştıran lider markalar arasında yer alan İzocam, yalıtımda U değerinin iyileştirilmesiyle 2050 yılına kadar kadar yaklaşık yüzde 28 oranında fazladan enerji tasarrufu elde edilebileceğini bildirdi.

Pasif evlerle yüzde 90’a varan enerji tasarrufu sağlamak mümkün!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen pasif evlerle yüzde 90'a ulaşan enerji tasarrufu sağlanabiliyor. İşte konuyla ilgili merak edilen detaylar...

Sıfır emisyonlu binalarda yüzde 95 enerji tasarrufu mümkün!

Oxford Üniversitesi'nin "Sıfır Emisyonlu Küresel İnşaat Sektörüne Doğru" raporuna göre, sıfır emisyonlu binaların, geleneksel binalara göre enerji talebinde yüzde 95'e varan tasarruf sağladığı hesaplandı.

Power Systems Enerji Tasarrufu Ürünleri Anonim Şirketi kuruldu!

Power Systems Enerji Tasarrufu Ürünleri Anonim Şirketi bugün Bakırköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile fevzi Sezer tarafından kuruldu.

Yazlık evlerde ısı ve su yalıtımıyla enerji tasarrufu!

Koronavirüs sebebiyle büyük şehirlerde yaşayanların mevsim itibarıyla yazlık evlere yöneldiğini belirten İZODER, yazlık binaların ısı ve su yalıtımla  uygulamalarıyla hem yaza hem de kışa hazır hale getirilmesi gerektiğine dikkat çekti. 

Kamu binalarında 2.4 milyar TL’lik enerji tasarrufu yapılacak!

Enerji Verimliliği Derneği tarafından gerçekleştirilen “İstişare Toplantısı”nda konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, kamunun enerji verimliliği konusunda topluma örnek olacağını belirtti.

Tema İstanbul en çevreci ve enerji tasarruflu proje seçildi!

Tema İstanbul, projede sağladığı enerji tasarrufu ve düşük karbon salınımı ile TuREEFF tarafından ödüle layık görüldü...

Bumerang Kartal enerji verimliliği ile örnek bir proje!

Kartal'da hayata geçirilen Bumerang Kartal projesinde dış cephe giydirmesinde yüzde 75 seviye oranında tamamlandı.  Bumerang Kartal'ın dış cephesi, maksimum enerji tasarrufu sağlayacak şekilde yapılıyor.

İzocam, enerji verimli şehirlere olan ihtiyacı vurguladı!

İzocam, Dünya Şehircilik Günü’nde daha çok enerji tasarrufu için Kentsel Dönüşümün gerekliliğini ve bunun Türkiye için bir fırsat olduğunun altını çiziyor. İzocam Genel Müdür Yardımcısı Doruk Özcan,binaların bütününe uygulanan ısı yalıtımının ülke ekonomisine katkı sağlayacağını ifade etti...

Kamu binaları için enerji tasarrufu genelgesi!

Kamu Binalarında Enerji Tasarrufu İle İlgili Genelge Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre; yıllık toplam enerji tüketimi 250 ton eşdeğer petrol veya toplam inşaat alanı 10 bin metrekarenin üzerinde bulunan kamu binalarında 2023 sonuna kadar asgari yüzde 15 enerji tasarrufu sağlanması hedefleniyor.

Kamu Binalarında Enerji Tasarrufu ile İlgili Genelge!

Kamu Binalarında Enerji Tasarrufu ile İlgili Genelge bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

evlerde enerji tasarrufu Haberi

evlerde enerji tasarrufu


Yangına karşı korunma yapılarda yaşamsal risk açısından büyük öneme sahiptir. Yangın güvenliği konusu, tarihi boyunca birçok büyük yangın felaketi yaşayan ülkemiz için ayrı bir önem taşıyor. Hem geçmişte yaşadığımız acı tecrübeler hem de zaman zaman tekrarlayan üzücü felaketler, yangın güvenliğinin önemini daha iyi anlamamızı sağlıyor.

Ytong olarak, yapı ve yaşam kalitesini bir bütün olarak görüyoruz. Yapılarda tıpkı “enerji tasarrufu” ve “deprem güvenliği” konularında olduğu gibi yangın güvenliğinde de maksimum fayda yaratabilmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ytong zaten  “A1 sınıfı - hiç yanmaz” malzemeler sınıfında yer alan, yapılarda yangın güvenliği çözümlerinde öncelikle tercih edilen bir ürün olarak önemli bir yere sahip.

Ytong Isı yalıtım Plağı ile iddialıyız

Son yıllarda Ytong’un yanmazlık özelliğini, binalarda ısı yalıtım çözümleri için de bir avantaja dönüştürerek “Ytong Isı Yalıtım...