20 / 04 / 2024

Eyüpsultan tügva binası

Eyüpsultan tügva binası

TÜGVA için yapılan plan değişiklikleri İBB Meclisi’nde tartışmalara neden oldu. 

Eyüpsultan'ın saçak parsellerinde dönüşüm tam gaz: Öğretmenler Sitesi'nde 388 birim için temel atıldı!

Eyüpsultan'ın saçak parsellerinde kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Dün Öğretmenler Sitesi'nin, yerinde dönüşümle 388 birimden oluşan depreme dayanıklı ve modern bir yapıya kavuşması için temel atma töreni yapıldı. 

KİPTAŞ Eyüpsultan Yeşilpınar Evleri 2. Etap'ta anahtar teslimi yapıldı!

KİPTAŞ Eyüpsultan Yeşilpınar Evleri'nde anahtar teslim töreni yapıldı. 113 hak sahibine anahtarları verildi. Törende İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, önemli açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar...

Eyüpsultan-Bayrampaşa Tramvay Hattı ile Sefaköy-Beylikdüzü-TÜYAP Metro Hattı Yatırım programına alınmadı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin projelerini tamamlayıp onay aldığı ve finansmanını sağladığı Eyüpsultan-Bayrampaşa Tramvay Hattı ile Sefaköy-Beylikdüzü-TÜYAP Metro Hattı projeleri yatırım programında alınmadı.

Emlak Konut GYO Eyüpsultan Göktürk 1. ve 2. Etabın değeri 10 milyar TL'ye yaklaştı!

Emlak Konut GYO Eyüpsultan Göktürk 1. ve 2. Etap 2023 yıl sonu değeri belli oldu. Emlak Konut GYO Eyüpsultan Göktürk 1. ve 2. Etap 2023 yıl sonu KDV dahil bugünkü mevcut değeri 10 milyar TL'ye yaklaştı.

Yatırımcılara büyük fırsat! Eyüpsultan'da 100 milyon TL'ye icradan satılık tarla!

T.C. İstanbul Gayrimenkul Satış İcra Dairesi, İstanbul ili, Eyüpsultan ilçesi, Pirinççi Mahallesi, Taşlıburun Mevkii, 193 parselde yer alan 130 bin yüzölçümlü tarla vasıflı gayrimenkulü 100 milyon TL'ye icradan satıyor...

KİPTAŞ Eyüpsultan Yeşilpınar projesinde fiziki gerçekleşme yüzde 9'a ulaştı!

KİPTAŞ tarafından Eyüpsultan Yeşilpınar Mahallesi'nde hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesinde fiziki gerçekleşme yüzde 9'a ulaştı.

Eyüpsultan'da 27.3 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

T.C. İstanbul 10. İcra Dairesi Müdürlüğü, İstanbul ili, Eyüpsultan ilçesi, Kemerburgaz köyü, 431 ada 13 parselde yer alan arsayı 27 milyon 288 bin 362 TL'ye icradan satıyor...

Eyüpsultan'da 756 milyon TL'ye arsa satışı karşılığı hasılat paylaşımı ihalesi!

İstanbul İli Eyüpsultan Belediye Başkanlığı, İstanbul Eyüpsultan'da 756 milyon 44 bin 160 TL bedelle arsa satışı karşılığı hasılat paylaşımı yöntemiyle satış işi ihale ediyor.

Eyüpsultan 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıya çıktı!

İstanbul İli, Eyüpsultan İlçesi, Merkez Mahallesi Eyüp İskelesi 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı askıya çıktı.

Eyüpsultan İslambey'de kentsel dönüşüm anlaşmaları hızlandı!

Eyüpsultan'ın İslambey mahallesinde hayata geçirilecek kentsel dönüşüm için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Vatandaşlar kentsel dönüşüm için ofislere gelerek çalışmalar hakkında bilgi alıyor.

İstanbul Eyüpsultan'da 18.4 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

İstanbul İli Eyüpsultan Belediye Başkanlığı, İstanbul Eyüpsultan'da yer alan gayrimenkulü 18 milyon 411 bin 580 TL bedelle satışa çıkardı. 

Eyüpsultan 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıya çıkarıldı!

Eyüpsultan ilçesi, 859 ada, 40, 109, 114, 115, 116 ve 117 parseller ile Yakın Çevresine ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 22.03.2021 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

İBB'nin Eyüpsultan'daki Gençlik Parkı'nı yıkım kararına mahkemeden dur!

İBB iştiraki KİPTAŞ tarafından Eyüpsultan'da hayata geçirdiği kentsel dönüşüm projesi kapsamına alınan Gençlik Parkı'nın yıkılmasıyla ilgili kararının yürütmesi durduruldu.

Eyüpsultan tügva binası Haberi

Eyüpsultan tügva binası

Türkiye Gençlik Vakfı'nın (TÜGVA) Eyüp'teki eski mezarlık alanına yapılan genel merkezinin planlama süreci İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi'nde tartışmalara sebep oldu. 

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre; oylama sırasında CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı arazinin planlama ve el değiştirme sürecini açıklayarak, vatandaşa ait iken mezarlık alanında olan arsanın yıllar içinde bir vakfın genel merkezi olmasına tepki gösterdi. 

MEZARLIK ALANIYDI VAKIF GENEL MERKEZİ OLDU

“Türkiye Cumhuriyeti'nde böyle bir iş olmuş mu gerçekten herkesin düşünmesini istiyorum” diyen Balyalı, şunları kaydetti: 

- 1990’lı yıllarda bir vatandaşa ait şahıs mülkiyetinde bir yer. 2010 yılındaki planlarda burası ‘kamulaştırma, yol ve mezarlık' alanındaydı. Kamulaştırma alanında olması nedeniyle 6 Ocak 2014 tarihinde park yapılmak amacıyla İBB tarafından kamulaştırılarak alınıyor.

- 15 Ocak 2016 tarihinde imar planı yapılıyor ve ‘sosyal kültürel tesis...