24 / 04 / 2024

Faizsiz konuta yasal düzenleme

Faizsiz konuta yasal düzenleme

Hükümet gittikçe artan faizsiz konut alımı ile ilgili yasal düzenlemeye gidiyor. Faizsiz konut satışı yapan şirketlere sermaye şartı getirilecek.

Faizsiz konuta ve kripto paraya yeni düzenleme!

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre; suç gelirlerinin aklanmasının ve terörün finansmanının önlenmesine dair tedbirler hakkındaki yönetmelik kapsamına faizsiz konut şirketleri kripto para piyasaları da dahil edildi. Konuya ilişkin düzenleme Resmi Gazete’de yayımlandı.

Faizsiz konutta yeni dönem!

Faizsiz ev ve araç edindirme ile ilgili uzun zamandır beklenen yasa, TBMM’den geçti. Uygulamaya geçecek yasayla beraber belirlenen şartlara sahip olan şirketler yasal bir statü altında hizmet verebilecek. 

Faizsiz konut sisteminde neler değişecek?

Faizsiz konut sistemi kanunlaşıyor. Faizsiz ev ve taşıt edindirme faaliyetinde bulunan firmalar yasal denetim altına alınacak. Peki faizsiz konut sisteminde neler değişecek?

Mustafa Elitaş'tan faizsiz konut şirketlerine uyarı!

Faizsiz konut ve taşıt edindirme vaadiyle son dönemde hızla artan tasarruf finansman şirketlerine yasal altyapı sağlayacak kanun teklifi TBMM Sanayi ve Ticaret Komisyonunda aynen onaylandı. Komisyonda şirket sahipleri görüşlerini paylaştı.

Faizsiz konutta yeni dönem başlıyor!

80’e yakın şirketin yer aldığı faizsiz konut sistemine ilişkin yasal düzenlemede sona gelindi. 100 milyon TL sermaye şartı ile merdiven altı şirketlerin kapanması bekleniyor...

Faizsiz konut sisteminin finans sistemi ile entegrasyonu!

Faizsiz konut ve otomobil edindirme şirketlerine yönelik yasal düzenleme çalışmaları yapılacak ve sektör yasal çerçeve kapsamına alınacak...

Faizsiz konuta yasal düzenleme geliyor!

Hükümet gittikçe artan faizsiz konut alımı ile ilgili yasal düzenlemeye gidiyor. Faizsiz konut satışı yapan şirketlere sermaye şartı getirilecek.

Faizsiz konuta devlet güvencesi geliyor!

250 binden fazla kişinin katılım sağladığı faizsiz konut sistemi yasal düzenleme ile güvence altına alınacak.

Faizsiz konut sistemine yasal düzenleme bekleniyor!

Vatandaşları faizsiz ev sahibi yapmayı planladıklarını söyleyen Emin Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Emin Üstün, faizsiz konut sistemine yasal düzenleme beklediklerini söyledi.

Emekliler TOKİ'den faizsiz konut kredisi istiyor!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) şehit ailelerine faizsiz konut kredisi vermeye başladı. Emekliler umutlandı. 'Evi olmayan emekliye faizsiz konut kredisi verilsin' talepleri çoğaldı. Gözler TOKİ'de...

Özkan Özçelik: Yastık altı dövizler şimdi konuta dönüyor!

Dövizdeki yükseliş nedeniyle artan maliyeti fiyatlarına yansıtmamaya çalışan Ankaralı proje sahipleri, 1-2 ay içinde fiyatlarda güncelleme olacağı uyarısı yapıyor. Özkan Özçelik 'Yastık altı dövizler şimdi konuta dönüyor' dedi!

TOKİ, şehit yakınlarına faizsiz konut kredisi kullandıracak!

Gaziantep Milletvekili ve Büyükşehir Başkan adayı Fatma Şahin, Türkiye Gaziler Vakfı Gaziantep Şubesi'ni ziyaret ederek şehit yakınları ve gazilerle görüştü. Şahin, TOKİ'den faizsiz konut kredisi kullanabilmesine dair yönetmelikteki bilgileri de aktardı

Ziraat Bankası'ndan Boşnaklara faizsiz konut kredisi!

Turkish Ziraat Bank Bosnia DD, 1990'lı yılların ilk yarısındaki savaşın yaralarını hala sarmakla meşgul olan Bosna Hersek'te halkın uygun şartlarda ev veya arsa alabilmesi için faizsiz konut kredisi veriyor.

Faizsiz konuta yasal düzenleme Haberi

Faizsiz konuta yasal düzenleme

Faizsiz konutlarda devlet güvencesinin olmaması  bu işi yapan şirketlerde sermaye şartı aranmaması sistemin geçmişte yaşanan saadet zinciri, Çiftlikbank gibi vatandaşların mağduriyetine neden olacağını düşünen hükümet bu sistemin yasa kapsamına almak için kanun teklifi hazırlıyor. Sabah'tan Eda Işık'ın haberine göre; önümüzdeki günlerde Meclis'e sunulacak taslağa göre bu işi yapan şirketlere öncelikli olarak 'sermaye şartı' getirilecek.

Şartları sağlayan şirketlere ise devlet güvencesi verilecek. Bu sistemde konut satın alan ve sıra bekleyen yaklaşık 250 bin kişi bulunuyor. Şirket sayılarında ise son 4-5 yılda ciddi artış yaşanarak 35'e ulaştı. Bu şirketlerin yasal altyapısı bulunmuyor. Yani şirketler kapılarına kilit vurup gitseler buraya para yatıran vatandaşlar mağdur olacaklar. Yapılacak yasal düzenleme ile ileride bu mağduriyetleri engelleyecek. 

DÜŞÜK GELİRLİ AİLELERİN TERCİHİ 


Banka kredi faizlerin fazla olması özellikle...