20 / 04 / 2024

fatih cami yenileniyor

fatih cami yenileniyor

Fatih Camii'nin avlusunda önemli değişiklikler yapılacak. Cami, Osmanlı tarzı granit taşlarla döşenecek

Fatih'teki Zeyrek Evleri yenileniyor!

Fatih Belediyesi, Zeyrek’teki Dünya Miras Alanı’nda kalan 11 adet sivil mimarlık örneği yapının basit bakım ve onarımlarını gerçekleştiriyor. 

Balat’ta bulunan sivil mimarlık örneği yapıların cepheleri yenileniyor!

Fatih ve İstanbul’un en özel ve güzel noktaları arasında yer alan Balat’ta bulunan sivil mimarlık örneği yapıların cepheleri yenileniyor.

75 yıl sonra cami olarak açılan Fatih Kariye Camii Diyanet’e devredildi!

Kariye Müzesi’nin 75 yıl sonra cami olarak ibadete açılmasına ilişkin karar Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan imzasıyla dünkü Resmi Gazete’de yayımlandı. Kariye Camisi yönetimi Diyanet’e devredildi.

Fatih Dökümhanesi'ndeki tarihi cami Ayasofya Cami ile aynı gün açılacak!

Kırklareli'nin Demirköy ilçesinde, İstanbul'un fethinde kullanılan top ve güllelerin döküldüğü Fatih Dökümhanesi'ndeki tarihi cami Ayasofya Cami ile aynı gün açılacak...

Saadet Partisi'nden 'Kariye Müzesi cami olarak ibadete açılsın' açıklaması!

Saadet Partisi Fatih İlçe Başkanlığı üyesi bir grup, Kariye Müzesi’nin cami olarak ibadete açılması için çağrı yaptı. Fatih İlçe Başkanı Serenli, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakanlar Kurulundan milletin gönlünü ferahlatacak bir adım beklediklerini söyledi...

Bulgaristan'da 479 yıllık cami yıkılmak üzere!

Pek çok Osmanlı mimarisinin bulunduğu Balkan ülkelerinden biri olan Bulgaristan'da bulunan 479 yıllık Fatih Sultan Mehmet Camii'si yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya. Bulgaristan'ın Köstendil kentinde bulunan tarihi cami, bakımsızlık nedeniyle yok olma tehlikesi yaşıyor. 

Kayseri imarla yenileniyor!

Kayseri Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Gesi Fatih Mahallesi’nde mahalle halkı ve esnaf ziyaretinde bulundu. Büyükkılıç, ''Fatih Mahallesi imar çalışmaları ile yenileniyor'' diye konuştu.

Fatih Reşat Nuri Sahnesi yenileniyor!

İstanbul Şehir Tiyatroları’na bağlı Fatih Reşat Nuri Sahnesi’nin yenilenmesini sağlayacak imar planı değişikliği süreci tamamlandı.

Kocaeli'deki 130 yıllık Taş Cami yenileniyor!

Restorasyon çalışmalarına devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bahçecik Servetiye Karşı Köyü’ndeki yaklaşık 130 yıllık Taş Cami’yi restore ediyor.

İnegöl’e modern meydan!

İnegöl Belediyesi’nin modern ve estetik bir görünüme sahip şekilde yeniden düzenlediği Fatih Cami karşısındaki meydan, törenle açıldı.

İstanbul'da en fazla cami Fatih'te!

İstanbul’un 39 ilçesinde en fazla cami Fatih, en az cami ise Adalaryer alıyor. Fatih’i sırasıyla Üsküdar, Ümraniye, Beykoz ve Pendik izliyor. Şile, 332 ile kişi başına düşen cami sayısında ilk sırada bulunuyor.

Reşat Nuri Tiyatro sahnesi yenileniyor!

İstanbul Fatih'teki Reşat Nuri Tiyatrosu yenileniyor. Muhsin Ertuğrul tarafından 1960 yılında kurulan Reşat Nuri Tiyatrosu'nun sahnesi, tiyatronun ortasına alınarak "meydan sahnesine" dönüştürülecek.

Fatih Cami’deki çalışmalara vatandaştan tam not!

Yapılan çalışmalarla ziyaretçilerin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak imkânlar kazandırılan Fatih Cami avlusunun yeni halinden duydukları memnuniyeti dile getiren vatandaşlar, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’e teşekkürlerini iletiyor.

fatih cami yenileniyor Haberi

fatih cami yenileniyor
Fatih Camii'nin avlusunda önemli değişiklikler yapılacak. Cami, Osmanlı tarzı granit taşlarla döşenecek. Geçtiğimiz mayıs ayında restorasyonu tamamlanan Fatih Camii’ni Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ibadete açmıştı. Caminin yanı sıra külliyede bulunan Fatih Sultan Mehmet ve Gazi Osman Paşa’nın türbeleri de restore edilmiş ve 24 milyon TL’ye mal...