19 / 04 / 2024

fatsa bentonit madeni

fatsa bentonit madeni

Dünya rezervinin yüzde 20'si Türkiye'de bulunan ve inşaattan sondaja, kozmetikten tekstile kadar farklı sektörlerdeki bine yakın üründe kullanılan ve bir çeşit kil olan bentonit madeni, yabancı yatırımcıların ilgisini çekiyor...

Fatsa sağlıklı altyapıya kavuşuyor!

Altyapı çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (OSKİ) Genel Müdürlüğü, Fatsa'nın içme suyu ihtiyacını karşılayan ana isale ve terfi hatlarını yenilemeye devam ediyor.

Fatsa Mustafa Kemal Paşa Mahallesi doğalgaza kavuştu!

Ordu'nun Fatsa ilçesindeki doğal gaz çalışmaları son sürat devam ediyor. İlçedeki Evkaf ve Dolunay Mahalleleri’nin ardından Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’ne de doğalgaz verildi.

Fatsa'da 2017 yatırım yılı olacak!

Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Bülent Civelek, Fatsa'daki yol, altyapı ve doğal gaz çalışmalarını yerinde inceledi.

Ordu Fatsa'daki zemin etüdü çalışmaları tamamlandı!

Ordu Büyükşehir Belediye Fatsa ilçesinin Bolaman ve Yalıköy Mahalleleri’nde imar planı çalışması başlattı.

TOKİ Yozgat Akdağmadeni 124 konut ihalesi yapıldı!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Yozgat’ın Akdağmadeni İlçesi, Oluközü Köyü’nde inşa edilecek 124 konutun ihalesi yapıldı.

TOKİ Yozgat Akdağmadeni 124 konut ihalesi bugün!

TOKİ Yozgat İli, Akdağmadeni İlçesi, Oluközü Köyü'nde toplamda 124 adet yeni konut inşa edecek. TOKİ Yozgat Akdağmadeni 124 konut ihalesi bugün.

Ordu Fatsa'da kaçak yapılaşmanın önüne geçilecek!

Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Türkiye’de ilk defa kendilerinin uyguladığı “Kent Bilgi Sistemi” sayesinde beyan vermeyen bina ve arsa sahiplerine tebligat göndererek kaçak yapılaşmanın önüne geçtiklerini söyledi.

TOKİ Yozgat Akdağmadeni 124 konut ihalesi yarın!

TOKİ'nin Yozgat İli, Akdağmadeni İlçesi, Oluközü Köyü'nde hayata geçireceği 124 konut ihalesi yarın yapılacak.

Fatsa Mezbahası ihaleye çıkıyor!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Fatsa ilçesine yaklaşık 55 dönüm alan üzerine yapılacak olan modern mezbaha binasının önümüzdeki günlerde ihale edileceğini söyledi.

Ordu Fatsa'da 2 bin 757 yapı ruhsatı verildi!

Fatsa Belediye Başkan Yardımcısı Reyhan Mollaoğlu, 2016 yılında toplam 2 bin 757 yapı ruhsatı verildiğini söyledi.

Fatsa'da 2016'da 15 metruk bina yıkıldı!

Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan yaptığı açıklamada 2016 yılında şehir merkezindeki 34 metruk yapıdan 15’ini yıktıklarını söyledi.

Ordu Fatsa'da yeni İşkur binası yapılacak!

Ordu’nun en büyük ilçeleri sıralamasında ilk üçte yer alan Fatsa’ya yeni bir devlet yatırımı daha kazandırılıyor. İlçenin uzun süredir önemli ihtiyaçları arasında olan İŞKUR hizmet binası için önemli gelişmeler yaşanıyor.

Ordu Fatsa'da 1 yılda 13 bin 923 tapu işlemi yapıldı!

Ordu’nun Fatsa İlçe Tapu Müdürü Erdoğan Atik, “2016 yılında toplamda dairemizde 13 bin 923 işlem yapıldı. " dedi.

fatsa bentonit madeni Haberi

fatsa bentonit madeni


Bentonitle ilgili Almanlar Ordu-Fatsa'daki, ABD'liler Edirne Enez'deki rezervleri işletirken, İtalyan şirketlerinin de Türkiye'deki satın almalarla ilgilendikleri öğrenildi.


DÜNYA REZERVİNİN YÜZDE 20'SİNE SAHİBİZ


Yaklaşık 300 milyon tonla dünya rezervinin yüzde 20'si Türkiye'de bulunan söz konusu maden, özellikle Tokat, Edirne, Çankırı, Ordu, Giresun ve Konya'daki rezervlerden çıkarılarak ihraç ediliyor. Kedi kumu olarak da kullanılan ve bir çeşit kil olan bentonitten, ilaç, kağıt, lastik sanayinde dolgu maddesi, çimento ve seramik sanayinde ise katkı maddesi olarak yararlanılıyor.


Bentonit, yemeklik sıvı yağların ağartılması, şarap ve meyve sularının berraklaştırılması, sondaj, kozmetik, boya, tekstil, döküm ve inşaat alanlarında da yaygın kullanılıyor.


İTALYANLAR DA GİRİŞİMLERE BAŞLADI


Türkiye dışında ABD, Rusya, İngiltere, Yunanistan, Almanya, Japonya, İtalya ve İspanya, önemli rezervlere sahip diğer ülkeler olurken, özellikle ABD, İngiltere, Almanya ve Japonya madeni çıkartmak kadar...