20 / 04 / 2024

Ferhadiye Camii son durum

Ferhadiye Camii son durum

Bosna’da 1993’te Sırpların temeline dinamit yerleştirerek yıktığı tarihi Ferhadiye Camii, yeniden ibadete açılıyor. TİKA’nın restore ettiği caminin açılışı için en büyük istek ise Başbakan Davutoğlu’nun açılışa katılması.

Ferhadiye Camii yeniden yapım çalışmalarında sona gelindi!

SARAYBOSNA Bosna Hersek'in Banya Luka kentinde, ülkede yaşanan savaş sırasında Çetnikler tarafından 7 Mayıs 1993 yılında temeline dinamit yerleştirilerek yıkılan tarihi Ferhadiye Camiinde, 21 yıl sonra teravih namazı kılınacak...

Son dakika: Ayasofya'da yeni dönem! Ayasofya Camii kapatıldı mı?

Kültür ve Turizm Bakanlığından son dakika Ayasofya açıklaması yapıldı. Bakanlık 15 Ocak 2024 tarihinden itibaren UNESCO’nun tavsiyesi ile ziyaretçi yönetim planı uygulamasına geçeceklerini duyurdu.

Taksim Camii inşaatında bütçe iki katına çıktı!

SUR Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, Taksim Camii inşaatının bütçesiyle ilgili şunları söyledi: ''İnşaata başladığımızda dolar 3.6 TL idi. Şimdi malum. Son bir yılda emtia fiyatları kaynaklı maliyet artışı oldu. Önemli bir eser yaptık. Her şeyin en iyisi olsun istedik.''

Taksim Camii'nde açılış hazırlığı: Son düzenlemeler yapılıyor!

Taksim'de inşası biten ve bu cuma günü ibadete açılacak olan camide son düzenlemeler yapılıyor. İç mekandaki çalışmaların çoğunlukla tamamlandığı caminin çevre düzenlenmesinde son rötuşlar gerçekleştiriliyor. 

Taksim Camii için geri sayım başladı!

Taksim Camii'nin açılmasına sayılı günler kaldı. Dış cephe işlemlerinde son aşamaya gelinen cami Ramazan'da ibadete açılacak.

Taksim Camii açılışa hazır!

Ramazan ayında ibadete açılması planlanan Taksim Camii'ndeki son durum havadan görüntülendi. İçinin boyanması da tamamlanan caminin çevresindeki peyzaj çalışmaları sürüyor.

Taksim Cami'nin inşaatında son durum ne?

Taksim Meydanı'nın en özel köşesinde, tramvay yolunun hemen başındaki Taksim Camii'nde inşaat kalışmaları hızla devam ediyor. 43 yıldır hayali kurulan, bu yılın sonunda ibadete açılması planlanan caminin son hali görüntülendi...

Mehmet Sinirlioğlu: Ayasofya Camii tapusundaki imza abim Fikret Sinirlioğlu’na ait!

Son günlerin en önemli konuları arasında yer alan Ayasofya Camii’nin tapusunda Fikret Sinirlioğlu’nun imzası bulunuyor.

Depremde minaresi yıkılan Hacı Ahmet Tükenmez Camii'yi fırtına vurdu!

Geçtiğmiz aylarda Silivri açıklarında meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremde minareleri yıkılan Avcılar Hacı Ahmet Tükenmez Camii'nin kubbesi son günlerde yaşanan fırtınadan etkilenerek yerinden çıktı...

Çamlıca Camii'nde son durum!

Temeli 2013'te atılan Çamlıca Camii'nde sona gelindi. Cami 7 Mart'ta ibadete açılıyor.  Regaib kandilinde ibadete açılacak camide kütüphane, konferans salonu gibi sosyal alanlar bulunacak. 

Taksim Camii'nin son hali görüntülendi!

Taksim Camii'nin son hali görüntülendi. Caminin kaba inşaatı tamamlandı ve minarelerinin külahları yerine konuldu...

Bağcılar'da kentsel dönüşümle yıkılan Fetih Camii'nin temeli atıldı!

Konutlardan okullara ve ibadethanelere kadar bir çok alanda kentsel dönüşümün başarılı bir şekilde devam ettiği Bağcılar’da yenilenen son yer Fetih Camii oldu. 

Çamlıca Camii'nden son kareler!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından  6 Ağustos 2013'te temeli atılan Çamlıca Camii'nde sona doğru geliniyor. Çamlıca Camii'nin inşaat çalışmaları tamamlanmak üzere. 

Bursa Kefensüzen Camii'nde son rötuşlar!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi ve kültürel miras çalışmaları kapsamında yenilenen 600 yıllık Kefensüzen Camii’nde restorasyon çalışmaları son sürat devam ediyor. 

Ferhadiye Camii son durum Haberi

Ferhadiye Camii son durum

Ferhadiye Camii, yıkılışının yıl dönümü olan 7 Mayıs'ta düzenlenecek törenle yeniden ibadete açılacak. Banja Luka Müftüsü Osman Kozlic, ülkenin sembollerinden biri olan Ferhadiye Camii'nin yeniden açılmasının sadece Bosna için değil, tüm bölge için önemli bir gelişme olduğunu vurguladı.


Caminin yarım kalan restorasyon çalışmalarının Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından yapıldığını belirten Kozlic, “Açılışa yurt içi ve yurt dışından üst düzey katılım olacak. Konuklarımız arasında hiç kuşkusuz en önemlileri Türkiye'den gelecek heyet olacak. Açılışımıza Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katılmasını yürekten istiyoruz" dedi.


Görkemli bir açılış olacak


Açılışa en az 20 bin kişinin katılmasını beklediklerini ve hazırlıklarını buna göre yaptıklarını söyleyen Kozlic, Banja Luka'da yaşayan birçok Müslümanın caminin bir daha hiçbir zaman eski haline dönemeyeceğine inanarak öldüğünü aktardı. Müftü, caminin yeniden eski görkemine...