27 / 04 / 2024

fransada evsizler

fransada evsizler

Birleşmiş Milletler Konut Edinmede Ayrımcılığa Karşı Özel Raportörü Farha, Fransa'nın evsizlere ve kötü barınma koşullarına karşı yürüttüğü siyasetin çelişkilerle dolu olduğunu söyledi...

Evsizlere 200 bin TL hibe para yardımı yapılacak!

Ev sahibi olmak isteyen ve bu hayal ile yaşayan evi olamayan evsizler için Devlet, kendi evini yapmak isteyen evsizlere 150 bin Türk Lirası ve 200 bin Türk Lirası hibe para yardımı yapacağı duyuruldu.

Paris'teki evsizler sokaklarda yaşam mücadelesi veriyor!

Fransa’nın başkenti Paris’te artan kira fiyatları ve büyük kentlerde yeterli sayıda kiralık ev olmaması, barınma krizine neden oldu. Kentte çok sayıda kişi sokakta yaşıyor.

San Francisco'da evsizlik oranı gittikçe artıyor!

Kaliforniya eyaletine bağlı San Francisco’da evsizlik oranı gittikçe artıyor. Evsizler arasında uyuşturucu kullanımının ciddi boyutlara ulaşması da şehir sakinleri arasında tedirginliğe neden oluyor. 

New York'taki evsizler için yeni önlemler alınacak!

New York Belediye Başkanı Eric Adams New York'taki evsizlerle ilgili yaptığı açıklamada, konu ile ilgili olarak yeni önlemler alınacağını belirtti.

İstanbul'da evsiz sayısı her geçen gün yıl artıyor!

Mega kent İstanbul'da evsiz sayısı her geçen gün yıl artıyor. Evsizler yetkililere şöyle sesleniyor: "Bize sahip çıkın. Bizim de bir hayatımız vardı. İnsanca yaşamak istiyoruz."

San Francisco'da evsizler için sunulan konut projesi reddedildi!

ABD'nin Kaliforniya eyaletine bağlı San Francisco'da evsizler için sunulan konut projesini şehir denetim kurulu 8'e 3 oyla reddetti.

Los Angeles’ta evsizler sokaklara kamp kurdu!

Los Angeles şehrinde evsizlerin, Koreatown kasabasında işlek caddelerin kenarlarında çadır kurduğu görülüyor. Daha önce Skid Row bölgesinde görülen evsizler, şimdi tüm sokakları istila etmiş durumda.

New York'un milyarderler sokağında artık evsizler de yaşayacak!

New York Eyalet Temyiz Mahkemesi, olay yaratan bir karar verdi. Manhattan’da milyarderlerin sokağı olarak bilinen bir alanda şuanda kapalı olan ve kullanılamaz vaziyette bulunan tarihi Savoy Oteli’nin evsizler için sığınma evi olarak kullanılmasını reddeden bir alt mahkemenin kararını bozdu.

Berlin'de evsizler için yapılan barınaklar yıkıldı! 

Almanya Berlin'in Lichtenberg ilçesindeki boş arazi üzerinde, arazi sahibinin onayıyla kurulan evsizler kampı yıkıldı. 

Kimsesizler ve evsizler için geçen sene yaklaşık 6 milyon lira kaynak aktarıldı!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yaptığı açıklamada "Evsizlerin Konaklatılması" projesiyle 81 İl Müdürlüğünün, kimsesizlerin konaklama ihtiyaçlarını giderdiğini söyledi.

TİKA'nın Pakistan'da evsizler için yaptığı konaklama tesisi açıldı!

TİKA'nın Pakistan'daki ihtiyaç sahiplerinin ücretsiz konaklamasına imkan sunmak için geçen sene ekimde inşasına başladığı "Kimsesizler Evi" (Panahgah) tesisi açıldı.

ABD'de evsizler için nakliyat konteynırlarından ev projesi!

Amerika’da 60 binden fazla evsizin olduğu California eyaletinin Los Angeles kentinde, gönüllüler ve yardım kuruluşları evi olmayanlar için yeni çözümler buluyor. 

TİKA'dan Pakistan'da evsizler için konaklama tesisi!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) "Kimsesizler Evi" (Panahgah) Projesi'ne katılarak İslamabad'da ilk ücretsiz konaklama tesisinin temelini attı.

fransada evsizler Haberi

fransada evsizler

Birleşmiş Milletler (BM) Konut Edinmede Ayrımcılığa Karşı Özel Raportörü Leilani Farha, Fransa'nın konut politikası üzerine değerlendirmelerde bulunmak üzere bu ülkeye 10 günlük ziyaret gerçekleştirdi. Farha, incelemeleri hakkında açıklama yaptı.

Ferha, sokaklarda yaşamak zorunda kalanlardan hayatını kaybedenlerin olmasının endişe verici olduğunu belirterek, evsizlerin durumunun kabul edilemez olduğunu söyledi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Farha, Fransa'nın evsizlere ve kötü barınma koşullarına karşı yürüttüğü siyasetin çelişkilerle dolu olduğunu belirtti. 

Fransa'da konut ve acil barınma ile ilgili yasaların uygulamasında ciddi sorunların yaşandığını söyleyen Farha, barınma konusunda acil numaralara yapılan aramaların yüzde 40'ının sonuçsuz kaldığını ve barınma merkezlerinde yer kalmadığını kaydetti. Ferha, "Dünyanın en büyük altıncı ekonomisine sahip bir ülkenin hükümeti neden (evsizlerin ve kötü barınma koşullarında yaşayanların) ihtiyaçlarını karşılayamıyor?" dedi.

Evsizler konusunda çalışmalar yapan birçok derneğe...