29 / 03 / 2024

Gayrimenkul satışı gelir vergisi istisnası ne kadar

Gayrimenkul satışı gelir vergisi istisnası ne kadar

Gayrimenkullerin elden çıkarılması halinde belli koşullarda satış gelir vergisi ödeniyor. Vergilendirmede istisna bedeli belirleniyor. Peki, gayrimenkul satışı gelir vergisi istisnası 2015 ne kadar?

Özelleştirme İdaresi'nin gayrimenkul satışlarından elde ettiği gelir Belediyelere aktarılmıyor iddiası!

İYİ Parti Bursa Milletvekili Hasan Toktaş, Özelleştirme İdaresi'nin ve Milli Emlak'ın gayrimenkul satışları ile ilgili konuştu. Toktaş, gayrimenkul satışlarından elde ettiği gelirlerin Belediyelere aktarılmadığını ileri sürdü. 

Gayrimenkul satışında gelir vergisi istisnası 2022 nedir?

Gayrimenkullerin satın alma tarihinden itibaren 5 yıl içinde elden çıkarılmasından elde edilen gelir için vergi ödeniyor. Peki, gayrimenkul satışında gelir vergisi istisnası 2022 nedir?

Pera GYO gayrimenkul satışlarından ne kadar gelir elde etti?

Pera GYO'nun 1 Ocak 2021-30 Eylül 2021 dönemindeki hasılatı 2 milyon 650 bin 275 TL oldu. Peki Pera GYO gayrimenkul satışlarından ne kadar gelir elde etti?

Yeşil GYO'dan 2021'in ilk yarısında 51 milyon TL'lik gayrimenkul satışı!

Yeşil GYO 2021'in ilk yarısında gayrimenkul satışlarından 51 milyon 8 bin 469 TL gelir elde etti.

Gayrimenkul satışında gelir vergisi 2018!

Gayrimenkul satışlarından elde edilen gelirler vergilendiriliyor. Gayrimenkul satışında gelir vergisi dönemi 1 Mart itibari ile başlıyor..

Gayrimenkul satışında gelir vergisi nasıl olacak?

Değer artış kazancı vergisinin de yer aldığı Gelir Vergisi Kanunu Tasarısı için çalışmalar devam ediyor. Peki, yeni Gelir Vergisi Kanun Tasarısı ile neler değişecek? Gayrimenkul satışında gelir vergisi nasıl olacak?

Gayrimenkul satışından elde edilen kazanç nasıl vergilendirilir?

Gelir Vergisi Kanunu'nun mükerrer 80 inci maddesinin 6. bendi uyarınca, mal ve hakların 5 yıl içerisinde elden çıkarılmasından doğan kazançlar değer artış kazancının konusunu oluşturuyor. Gayrimenkul satışından elde edilen kazanç nasıl vergilendirilir?

Gayrimenkul satışında vergi muafiyetinin kaldırılması satışları etkiler mi?

İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, ev alım satımlarından doğan gelir vergisinde 5 yıllık vergi muafiyetinin kalkmasının mecliste görüşüldüğünü ancak muafiyetin kalkmasının gayrimenkul satışlarına etki etmeyeceğini söyledi.

Gayrimenkul satışlarında gelir vergisi hangi durumlarda ödenir?

Ekonomist Dergisi'nin yazarlarından M. Fatih Köprü bu haftaki yazısında gayrimenkul satışlarında ödenen gelir vergisinin hangi durumlarda ödenmeyeceğinden bahsetti. İşte Fatih Köprü'nün o yazısı...

Muratpaşa Belediyesi'nden gayrimenkul satışları açıklaması!

Muratpaşa Belediyesi, falez bandıyla ilgili gündeme gelen iddialara cevap verdi, belediye yaptığı yazılı açıklamada Türkiye'de hemen hemen bütün belediyeler için, gelir kaynaklarından birinin gayrimenkul satışları olduğu belirtti

Bu yıl gayrimenkul satışından 5 milyar dolar beklenti!

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, bu yıl yabancılara yapılan gayrimenkul satışından 5 milyar doların üzerinde gelir beklendiğini kaydetti.

Gayrimenkul satışında değer artış kazancı 2015!

Değer artış kazancı vergisi, Gelir Vergisi Kanunu gereğince; edinim tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden çıkarılan taşınmaz mallar için ödeniyor. Peki, gayrimenkul satışında değer artış kazancı 2015 ne kadar?

Gayrimenkul satışında gelir vergisi oranı 2015!

Gayrimenkul satışında ticari kazanç olarak tespit edilmeyen gelirler için değer artış kazancı vergisi ödeniyor. Peki, gayrimenkul satışında gelir vergisi nasıl hesaplanır? İşte gayrimenkul satışında gelir vergisi oranı 2015...

Gayrimenkul satışı gelir vergisi istisnası ne kadar Haberi

Gayrimenkul satışı gelir vergisi istisnası ne kadar

Gayrimenkul satışı gelir vergisi istisnası!

Gayrimenkullerin elden çıkarılması halinde belli koşullarda satış gelir vergisi ödeniyor. Taşınmaz mal ve haklar, 01.01.2007 ve sonrasında elde edilmiş ise iktisap tarihinden başlayarak beş yıl içinde elden çıkarılmasından doğan kazançlar, değer artış kazancı olarak değerlendiriliyor.

Eğer elden çıkarma, iktisap tarihinden başlayarak beş yıldan daha fazla bir süre sonra gerçekleşmişse, elde edilen kazanç değer artışı kazancı olarak vergilendirilmiyor.


Değer artış kazancı vergisi olarak da bilinen bu vergide, vergilendirilecek kazanca "safi değer artışı" deniliyor.


Değer artışında safi kazanç, elden çıkarma karşılığında alınan para ve ayınlarla sağlanan ve para ile temsil edilebilen her türlü menfaatlerin tutarından aşağıdaki indirimlerin düşülmesi suretiyle bulunuyor:


Mal ve hakların elden çıkarılması sonucunda elde edilen değer artış kazancından indirilebilecek giderler;

— Elden çıkarılan mal ve hakların maliyet bedeli,

— Elden...