26 / 04 / 2024

Gayrimenkul sektör temsilcileri

Gayrimenkul sektör temsilcileri

Bu yılı Eylül ayına kadar durgun geçiren gayrimenkul sektörü 2015 ’ten daha umutlu. Seçimlerin ardından başlayacak hareketle 500 bin yeni konut satılması hedefleniyor. Konut satışları artınca sektör temsilcileri şaşırdı.

Gayrimenkul sektörü temsilcileri BDDK'nın konut kredileri kararını değerlendirdi! Konut fiyatlarındaki artış frenlenecek

İlk konutunu alacaklara yönelik yapılan kredi düxzenlemesi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Gayrimenkul sektörü temsilcileri bu kararla birlikte konut fiyatlarındaki artışın frenlenebileceğini söyledi. 

Gayrimenkul sektörü 2022'ye iyimser bakıyor!

Zorlu bir yılı geride bırakan gayrimenkul sektörü 2022'yi hareketli geçirmeye hazırlanıyor. Sektör temsilcileri yeni yıldan oldukça umutlu.

Gayrimenkul sektöründe rekor beklentisi!

Koronavirüs pandemisinden en çok etkilenen sektörlerden biri de gayrimenkul oldu. Peki sektörü gelecek günlerde neler bekliyor? Sektör temsilcileri konuyla ilgili konuştu ve beklentilerini açıkladı.

2021'de gayrimenkul sektöründe neler olacak?

Sektör temsilcileri gayrimenkul sektörü için 2021 öngörülerini açıkladı. Peki gayrimenkul sektörünü 2021'de neler bekliyor? İşte konut üreticilerinin ve sektör temsilcilerinin görüşleri..

Gayrimenkul sektörüne pandemi ayarı!

Gayrimenkul sektörü Kovid-19 salgınının damgasını vurduğu 2020’de Ağustos sonuna kadar uygulanan faizlerdeki düşüş trendiyle avantajlı çıktı. Sektör temsilcileri, 2021'de daha büyük metrekareli evlere, butik projelere ve villalara ilginin daha az artacağına dikkat çekiyor.

Gayrimenkul sektörü yenileniyor!

Gayrimenkulün Büyük Buluşması RE360'ın ikinci gün oturumları gerçekleştirildi. Konferansta gayrimenkul sektörünün temsilcileri, sektörü değerlendirdi.

Gayrimenkul sektöründe COVID-19 etkileri!

İnşaat ve gayrimenkul sektörü temsilcileri ''Ortak akıl ve bilim çalışırsa şeffaflık oluşur, güven kazanılır ve projeler nihayete varır'' diyerek, sektörün bilim kuruluna ihtiyacının olduğunu söyledi.

Gayrimenkul sektöründe görüntülü satış dönemi!

Koronavirüs salgını ülke ekonomisini ve tüm sektörleri etkilemeye devam ediyor. Salgın sürecinde gayrimenkul sektöründe de bir takım değişiklikler yaşandı. Sektör temsilcileri, gayrimenkul sektörünün evrim geçirdiğini belirterek, dijital satışın çok popüler olduğunu ifade ediyor...

Gayrimenkul sektörü temsilcileri Kıbrıs'ta buluşuyor!

Gayrimenkul sektörünün tüm paydaşlarını bir araya getiren Sign of the City Awards (SOTCA) için geri sayım başladı. Projelerin ödüllendirileceği yarışma Kıbrıs’ta tanıtıldı.

Gayrimenkul sektörü kredi faizlerinin düşürülmesinden memnun!

Gayrimenkul sektörü temsilcileri konut kredi faiz oranlarının düşürülmesine ilişkin duydukları memnuniyeti dile getirdi.

İngiliz gayrimenkul sektörü Peker Holding’in davetinde buluştu!

İngiltere ve Almanya’da geliştirdiği 15 farklı projeyle, Türk gayrimenkul sektörünün yurt dışındaki en önemli temsilcileri arasında bulunan Peker Holding, yeni yıl resepsiyonunu bu yıl İngiltere’nin başkenti Londra’da düzenledi.

Gayrimenkul sektöründe 2019 umudu!

“Gayrimenkulün Yıldızları” ödül töreninde konuşan konut sektörü temsilcileri kısa soluklu teşvikler yerine kalıcı yapısal reformlar istediklerini dile getirdi.

Sektör temsilcileri imar barışına olumlu bakıyor!

TBMM'ye sevk edilen yasa tasarısı içinde yer alan imar barışı düzenlemesine ilişkin sorularını yanıtlayan gayrimenkul sektörü temsilcileri, tek maddelik imar düzenlemesinin doğru bir karar olduğunu belirtiliyorlar. 

Gayrimenkul sektör temsilcileri Haberi

Gayrimenkul sektör temsilcileri

Gayrimenkul sektörü, 2014 yılını 30 Mart yerel seçimleri ile Cumhurbaşkanlığı seçim sürecine yaz tatilinin de eklenmesiyle Eylül ayına kadar durgun geçirdi. Eylül’den itibaren konut satışları ve sektörün büyümesi yükselişe geçince, sektör temsilcileri bile bu duruma şaşırdı. “Kötü başlayan yıl iyi bir rüzgarla kapanıyor” yorumunu yapan sektör temsilcileri, 2015 yılında benzer bir tablo bekliyor ancak daha umutlular. 2015’te seçimlerin ardından piyasanın hareketleneceğini öngören sektör, 1 milyonu aşkın konut satışı hedeflerken, bunun yarısının yeni konut olacağını ifade ediyor. İkinci elde de sağlıklı gelişim beklenirken, yeni yılda kentsel dönüşümü de daha çok duyacağız.

Yarım milyon yeni satış

İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Başkanı Nazmi Durbakayım, 2015 yılının gayrimenkul sektörü için önemli bir dönüm noktası olacağını belirterek, “Yılın tam ortasında önümüzdeki süreci belirleyecek önemli bir seçim...