20 / 04 / 2024

Gayrimenkul sektörü oranları

Gayrimenkul sektörü oranları

Türkiye istatistik Kurumu TÜİK'in yaptığı açıklamalara göre 2015 yılının Ağustos ayında Türkiye genelinde 112 bin 463 adet konut satışı gerçekleşti. Gayrimenkul sektöründe geçtiğimiz aya oranla yüzde 6,5 oranında artış gözlemlendi.

ABD Hazine Bakanı Yellen'dan ticari gayrimenkul sektörü açıklaması!

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, yüksek faiz oranları ve pandemi sonrası değişen çalışma modelleri ile ofislerin boşalmasından dolayı ticari gayrimenkul sektörüne ilişkin endişelerinin bulunduğunu fakat durumun yönetilebilir olduğuna inandığını kaydetti.

Gayrimenkul sektöründe trendler değişiyor!

2017 yılının sonlarında gayrimenkul sektöründe meydana gelen krizle beraber adeta yaprak kımıldamayan bir süreç yaşandı ve bunun tam aksine 2019 yılının sonlarında faiz oranları indirimleriyle beraber stoklar bir anda eridi. Şimdi gayrimenkul sektöründeki eğilimler 2 model üzerinde yoğunlaşıyor.

Gayrimenkul sektöründe Yeni Taşınmaz Ticareti Sistemi önerisi!

Pandemi sürecinin yeni normal hayata geçmesiyle beraber tüm sektörler kaldığı yerden devam ediyor. En çok etkilenen sektörlerden biri olan gayrimenkul sektörü de hem sürecin normale dönmeye başlaması hem de konut faiz oranlarının düşmesiyle birlikte yeniden hareketlendi.

Gayrimenkul sektörüne 'faiz indirimi' dopingi!

Erkanlı Holding Genel Müdürü Evrim Karayel, konut kredi faiz oranlarının düşürülmesinin yerinde ve son derece mantıklı bir adım olduğunu ifade etti. Karayel, bankaların sunduğu desteğin gayrimenkul sektörünün daha hızlı toparlanmasını sağlayacağını belirtti...

Türkiye inşaat ve gayrimenkul sektöründe nerede?

Türkiye'de yaşanan son gelişmeler inşaat ve gayrimenkul sektörünü de etkiledi. Bankaların faiz oranlarında düşüşe gitmesi sektöre hareketlilik getirdi. Peki inşaat ve gayrimenkul sektöründe neredeyiz? Konut stoku ne kadar? İşte merak edilen soruların cevapları...

Faizler düştü, gayrimenkul sektörü hareketlendi!

Kredi faiz oranlarında yaşanan düşüşler gayrimenkul sektörünü hareketlendirdi. Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, önümüzdeki süreçte sektörün daha da hız kazanacağını belirtti

Gayrimenkul sektörü kredi faizlerinin düşürülmesinden memnun!

Gayrimenkul sektörü temsilcileri konut kredi faiz oranlarının düşürülmesine ilişkin duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Gayrimenkul sektörü 2018'den umutlu!

Gayrimenkul sektörü 2017'yi rekorlarla kapatırken 2018'de yeni kampanyalar için hazırlanıyor. Sektörün önde gelen isimleri bu yıl konut kredisi faiz oranlarının düşmesi ve dönüşümün hızlanmasıyla satışlarda artış yaşanacağını savunuyor. 

İstanbul'da gayrimenkul sektörü yükselmeye devam edecek mi?

Gayrimenkul sektörüyle ilgili son üç ayda yayınlanan raporlar İstanbul odaklı yükseliş ivmesinin artarak devam edeceğini gösteriyor. Peki üretim ve satış ve fiyatlardaki yükseliş eğilimi ne kadar sağlıklı?

Gayrimenkul sektörü gözünü öğrenci yurtlarına çevirdi!

Türkiye genelinde son yıllarda hızla artan üniversite sayısı yurt ihtiyacını da beraberinde getiriyor. Fakat mevcut sayının, talebi karşılayamaması gayrimenkul sektöründe gözleri öğrenci yurtlarına çevirdi.

Bina tamamlama sigortası gayrimenkul sektörüne olumlu etki edecek!

Özser Group Sigorta Başkanı Üze, 11 Mart'ta yürürlüğe giren zorunlu Bina Tamamlama Sigortası'nın gerek sigorta sektörü gerekse gayrimenkul sektörü için olumlu yansımaları beraberinde getirebileceğini söyledi.

Gayrimenkul sektöründe hareketlenme bekleniyor!

REIDIN Gayrimenkul Sektörü Güven Endeksi & REIDIN Gayrimenkul Sektörü Fiyat Beklenti Endeksi 2015 2. Çeyrek Dönem sonuçları açıklandı. Rapora göre gayrimenkul sektöründe hareketlenme bekleniyor..

Gayrimenkul sektörüne yabancıların ilgisi artıyor!

Uzun yıllardan beri emlak gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren Nova Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Temeltaş, Türkiye’de gayrimenkul sektörünün son günlerdeki yükselen çıtasıyla ilgili değerlendirmeler yaptı.

Gayrimenkul sektörü oranları Haberi

Gayrimenkul sektörü oranları

Türkiye istatistik Kurumu TÜİK'in yaptığı açıklamalara göre 2015 yılının Ağustos ayında Türkiye genelinde 112 bin 463 adet konut satışı gerçekleşti. Gayrimenkul sektöründe geçtiğimiz aya oranla yüzde 6,5 oranında artış gözlemlenirken, 2014 yılının Ağustos ayına kıyasla satışlarda yüzde 16'lık bir artış yaşandı. Ağustos ayı konut satış istatistiklerini değerlendiren Keller VVilliams Türkiye Ülke Direktörü Emre Erol, rakamlardaki yükselen ivmenin gayrimenkul sektörü için olumlu sinyaller verdiğini söyledi. Döviz kurlarındaki dalgalanmanın yatınmcıları gayrimenkul sektörüne yönlendirdiğini ifade eden Erol, "Özellikle döviz bazında satışa sunulan projelerde satış ofisleri kur sabitleme yolunu seçti. Yatırım yapmaya hazır ve istekli yatırımcıyı gayrimenkul alanına yönlendirdi. Yıl sonuna kadar artışın devam edeceği kanaatindeyiz" dedi. Sadece ağustos ayında istanbul'da 18 bin 873 konut satışı gerçekleştiğini belirten Emre Erol, "TÜİK'in açıkladığı rakamları...