29 / 03 / 2024

gayrimenkulde ortaklık giderim

gayrimenkulde ortaklık giderim

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Annemin bir dairesi vardı, annem vefat etti. Diğer kardeşim bu evde oturmaya devam etti. Ben kira istiyorum vermiyor, ortaklığın giderilmesi taleplerinde ise ev değerinin altında satılacak. Ne yapmalıyım?' sorusunu yanıtladı.

OYAK ve TCC'den yenilenen dev ortaklık

Uzak Doğu’nun en büyük çimento üreticisi Tayvanlı TCC ile ortaklığını bir üst noktaya taşıyan OYAK, yeni bir anlaşmayı duyurdu. Buna göre TCC, OYAK’ın Cimpor’daki yüzde 60 hissesini ve OYAK Denizli Çimento’daki yüzde 20’lik hissesini satın alıyor. Bu işlemle Türkiye’ye 740 milyon dolar tutarında son

Zorlu Enerji ile Schaeffler ortaklık anlaşması imzaladı

Zorlu Enerji, rüzgar türbinlerindeki major ekipmanların atölye seviyesi bakım hizmetleri ve bu alandaki yenilikçi çözümlerini arttırmak için Almanya merkezli olan teknoloji firması Schaeffler ile ortaklık anlaşması imzaladı.

Türkiye’nin jean markası COLIN’S’ten Mısır’da stratejik ortaklık! 

COLIN’S, Mısır’ın en büyük lüks gayrimenkul şirketlerinden biri olan Talaat Mostafa Grubu ile imzaladığı stratejik ortaklık anlaşmasıyla Mısır’daki mağaza sayısını 12’ye çıkarıyor.

Düzenleme ortaklık payı nedir? Düzenleme ortaklık payı nasıl uygulanır?

Düzenleme ortaklık payı, kanunlarla desteklenen önemli düzenlemeleri ifade eden bir terim olarak karşımıza çıkıyor. Bu düzenleme belirli bir süreç içinde ve kurallarla gerçekleştiriliyor. Peki düzenleme ortaklık payı nedir ve nasıl uygulanır? İşte DOP ile ilgili ayrıntılar…

Başka Köy Milas'ta her şeye yeniden başlayın! 500 bin liradan başlayan fiyatlarla ortaklık fırsatı!

"Yaşam Burada Çok Başka" sloganıyla lanse edilen Başka Köy Milas projesinde 500 bin liradan başlayan fiyatlarla ortaklık fırsatı sunuluyor. İşte detaylar...

Adesa Gayrimenkul, Zermeram projesi için Seha İnşaat ile ortaklık kuracak!

Adesa Gayrimenkul ile İttifak Holding A.Ş. bağlı ortaklığı Seha İnşaat arasında, Konya Meram'daki Zermeram projesinin 1. ve 2. etaplarında satışı gerçekleştirilmeyen bölümlerinin yapımı ve satışı amacı ile bir Adi Ortaklık kurulmasına karar verildi. 

Vadistanbul'un ortaklık yapısı değişti!

İstanbul’un en değerli kompleks projelerinden biri olan Vadistanbul’da lnvest İnşaat’ın dört şirketteki (Radisson Blu Hotel, Radisson Rezidans, Teknopark, Hastane) ortaklığı sonlandırıldı. Bundan sonraki süreçte Ortaklık yapısı Artaş - Evyap  Ortak Girişimi ile devam ediyor.

Türkiye ve Ukrayna savunma alanında ortaklık anlaşması imzaladı!

Türk şirketi LODOS Propulsion Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ ile Ukrayna devlet savunma şirketi Ukroboronprom bünyesindeki gaz türbini üretim şirketi Zorya-Mashproekt ortaklık anlaşması imzaladı.

Ortaklık davası açılan evden tahliye etmek zorunda mıyız?

Posta yazarı Tamer Heper, okuyucusunun 'Ortaklık davası açılan evden tahliye etmek zorunda mıyız?' sorusunu yanıtladı.

Deniz GYO'dan ortaklık yapısındaki değişiklik açıklaması!

Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) ortaklık yapısında dolaylı olarak oluşan değişiklik hakkında açıklama yaptı.

TMSF, Yapı Azim Ortaklık Girişim'in 7 gayrimenkulünü satıyor!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Yapı Azim Ortaklık Girişim A.Ş.’ye ait 7 gayrimenkulü satışa çıkardı. 

Yeşil GYO'nun ortaklık aleyhine açılan davası 11 Temmuz'a bırakıldı!

Yeşil GYO ortaklık aleyhine açılan davasının 9 Mayıs 2019 tarihinde yapılan duruşmasında, yargılamanın 11 Temmuz 2019 tarihine bırakılmasına karar verildi...

THY Havaalanı Gayrimenkul'den ortaklık açıklaması!

THY Havaalanı Gayrimenkul Yatırım ve İşletme Anonim Şirketi KAP'ta havalimanlarında yatırım amaçlı ortaklık için araştırmalar yapıldığını açıkladı.

gayrimenkulde ortaklık giderim Haberi

gayrimenkulde ortaklık giderim

Posta gazetesi yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Annemin bir dairesi vardı, annem vefat etti. Diğer kardeşim bu evde oturmaya devam etti. Ben kira istiyorum vermiyor, ortaklığın giderilmesi taleplerinde ise ev değerinin altında satılacak. Ne yapmalıyım?' sorusunu yanıtladı. İşte Tamer Heper'in yazısı...


Annemin sahibi olduğu bir daire vardı, iki erkek kardeşim ile birlikte bu dairede oturuyorlardı. Önce kardeşlerimden biri, sonra da annem vefat etti. Diğer kardeşim bu evde oturmaya devam etti. Ben kira istiyorum vermiyor, satmak istiyorum katılmıyor, ortaklığın giderilmesi taleplerinde ise dairenin değerinin altında satılacağını biliyorum. Ne yapacağıma karar veremedim, ne yapmamı önerirsiniz? ● F. K.

Okuyucum hukukçu gibi bütün ihtimalleri değerlendirmiş, ancak yapacağı şey bunlar arasından birini seçmek. Kullanan kardeşten kira bedeline eşdeğer bir kullanma bedeli talep edebilir....