25 / 04 / 2024

gayrimenkule haciz konması

gayrimenkule haciz konması

Posta yazarı Tamer Heper, okuyucusunun '10 bin 600 TL devremülk borcumuzdan dolayı tüm gayrimenkullerimize haciz/şerh koyuldu . 60 dönüm tarlamız var, bunu kardeşimle bölüşmek istiyoruz. Haciz/şerh buna mani olur mu?' sorusunu yanıtladı.

Hisseli tapuda anlaşmazlık olursa ne olur? Hisseli gayrimenkule haciz gelirse tamamı satılır mı?

Hisseli tapu pek çok kişinin kafasında bazı soru işaretlerine neden olabiliyor. Bu sorularda genellikle alım, satım ve bu malların üzerinde bir anlaşmazlık olursa neler yapılacağına dair olmaktadır. İşte bu konudaki merak edilenler!

İntifa hakkı başkasında olan gayrimenkule haciz gelir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Çocuk annesine kendisine ait dairede oturması için intifa hakkı vermiştir. Çocuğun vergi ve özel borçları için takip yapılmıştır. İntifa hakkı annesinde olan bu gayrimenkul haczedilebilr mi? İntifa hakkı sahibi anne, gayrimenkulden çıkarılabilir mi?' sorusunu cevapladı.

Hisseli gayrimenkule haciz konur mu?

Posta yazarı Tamer Heper 'Aileden birine haber kağıdı geldi. Müştereken malik olunan tarladaki hissesi için ipotek-haciz yazıyor. Malikin haberi olmadan ipotek koyulur mu? Haciz ise bunun satışı halinde tarla nasıl bölünür? Diğer ortakların hakları ne olur?' sorusunu cevapladı.

Hisseli gayrimenkule haciz gelirse tamamı satılır mı?

Posta yazarı Tamer Heper 'Amcamla bir tarlaya ortağız. Tapuda pay/payda olarak 100/20.000 yazıyor. Bu paylı mülkiyet anlamına gelir mi? Bu durumda amcamın alacaklıları var, takip yaparlarsa sadece onun payı mı satılır yoksa tamamı mı?' sorusunu cevapladı.

TÜRSAB ana hizmet binası icradan satıldı!

Koronavirüsü sebebiyle zor günler geçiren turizm sektöründen bir kötü haber de TÜRSAB’dan geldi. Banka tarafından yapılan icra takibi neticesinde ise TÜRSAB ana hizmet binasının bulunduğu gayrimenkule haciz işlemi uygulandı ve bina geçtiğimiz günlerde ihale yoluyla satıldı.

Gayrimenkule konan haciz mal paylaşımına engel olur mu?

Posta yazarı Tamer Heper, okuyucusunun '10 bin 600 TL devremülk borcumuzdan dolayı tüm gayrimenkullerimize haciz/şerh koyuldu . 60 dönüm tarlamız var, bunu kardeşimle bölüşmek istiyoruz. Haciz/şerh buna mani olur mu?' sorusunu yanıtladı.

Gayrimenkule haciz sınırı!

Zamanında ödenmeyen borçlar nedeniyle alacaklıların yasal yollara başvurup haciz işlemi başlatmasına sınır getiriliyor. Borçlunun evi, ancak evin kıymeti fazla ise yeni bir ev alabilecek miktar borçluya bırakılarak haczedilecek.

7 maddede giderlerini ödemeyen gayrimenkule ipotek konması!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için " 7 maddede ortak giderlerini ödemeyen bağımsız bölüme kanuni ipotek konması " konusunu ele aldı. İşte, Nihat Dönmez'in yazısı..

Hacze itiraz süresi ne kadardır?

Ödeme emrindeki müddet geçtikten ve borçlu itiraz etmiş ise itirazı kaldırıldıktan sonra mal beyanını beklemeksizin alacaklı haciz konmasını isteyebiliyor. Peki, hacze itiraz süresi ne kadardır?

Haciz ne zaman başlar?

Ödeme emrindeki müddet geçtikten ve borçlu itiraz etmiş ise itirazı kaldırıldıktan sonra mal beyanını beklemeksizin alacaklı haciz konmasını isteyebiliyor. Peki, haciz ne zaman başlar?

Rafet El Roman'ın Beyoğlu ofisine haciz geldi!

Boşanınca ortak oldukları müzik şirketinden hakkını alamayan Tuğba Altıntop, eski eşine tazminat davası açtı. Rafet El Roman parayı ödemeyince ofisini haciz memurları bastı.

Kocaeli Şehir Stadyumu’na ikinci kez haciz!

TOKİ tarafından Alikahya'da yaptırılan Şehir Stadyumu’nun kapısına yine haciz memurları dayandı. Öğle saatlerinde stadyumun inşaatına emniyet güçleriyle birlikte giden haciz memurları,haciz işlemini gerçekleştirdi.

E-Haciz nasıl uygulanacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kuruluşunun 168. Yılında E-Haciz Projesi’ni hayata geçiriyor. 21 Mayıs 2015 tarihinden itibaren icra-i haciz, kamu haczi, ihtiyati haciz şerhlerinin salt elektronik ortamda tutulması uygulamasına geçiliyor.

gayrimenkule haciz konması Haberi

gayrimenkule haciz konması

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun  '10 bin 600 TL devremülk borcumuzdan dolayı tüm gayrimenkullerimize haciz/şerh koyuldu . 60 dönüm tarlamız var, bunu kardeşimle bölüşmek istiyoruz. Haciz/şerh buna mani olur mu?' sorusuna cevap verdi. İşte Tamer Heper'in yazısı...

10 bin 600 TL devremülk borcumuzdan dolayı tüm gayrimenkullerimize haciz/şerh koyuldu . 60 dönüm tarlamız var, bunu kardeşimle bölüşmek istiyoruz. Haciz/şerh buna mani olur mu? ● M.T.

★ ★ ★ ★ ★

Devremülk nedeni ile borçlanılmış, sonra borç kesinleşmiş ki haciz tatbik olunmuş. Bir kimsenin borçlanması halinde sadece borca neden olan mala haciz tatbik edilmez. Borçlunun borca yeter malına haciz tatbik edilir. Şimdi olaya bakalım.

Borç 10.600 TL. Burada haciz tatbikinden maksat, alacaklının alacağını tahsil. Düşünebiliyor musunuz 60 dönümlük bir arazi...