28 / 03 / 2024

Gebze Honda fabrikası

Gebze Honda fabrikası

Uzun senelerdir Türkiye’de üretim faaliyeti gerçekleştiren Japon üretici Honda’nın Gebze’de bulunan fabrikasının yeni sahibi Habaş Topluluğu oldu.

Honda’nın fabrikasını satın alan Habaş Holding’ten büyük bomba!

Gazeteci Emre Özpeynirci, Habaş Holding tarafından geçtiğimiz yıl satın alınan Honda Gebze fabrikasında yerli otobüs ve kamyon üretildiğini açıkladı. Özpeynirci’nin, paylaştığı fotoğraflarda Habas logolu otobüs ve kamyonlar görülüyor.

Türkiye'deki fabrikasını kapatan Honda elektrikli araçlar için Çin'de fabrika kuruyor

Japon otomotiv üreticisi Honda, Türkiye'de 24 yıl süren üretim macerasını geçen sene sonlandırıp Gebze'deki fabrikasını kapatmaya karar vermişti. Honda, üreteceği yeni nesil elektrikli araçlar için Çin'de fabrika kurmaya karar verdi. İşte detaylar...

Gebze'deki Honda fabrikasının yeni sahibi belli oldu!

Uzun senelerdir Türkiye’de üretim faaliyeti gerçekleştiren Japon üretici Honda’nın Gebze’de bulunan fabrikasının yeni sahibi Habaş Topluluğu oldu.

1 milyon metrekarelik dikey tarım fabrikası kurulacak!

Pimtaş'ın kuruluşlarından HGT Tarım, artan taze ve organik gıda talebini karşılamak için 1 milyon metrekarelik dikey tarım fabrikası kuruyor. PİMARGE ve Gebze Teknik Üniversitesi ile ortak sürdürülen dikey tarım projesinde çalışmalara start verildi.

Reysaş GYO Kocaeli'deki Honda Türkiye Fabrikası için 450 milyon TL teklif verdi!

Reysaş GYO Kocaeli Çayırova'da bulunan 292 bin 297 metrekare alan üzerine kurulmuş,  Honda Türkiye Fabrikası'nın yüzde 100 alımı için 450 milyon TL bedelinde bağlayıcı olmayan alım teklifi verdi. 

Türkiye'nin Otomobili için Honda fabrikasına ilgimiz oldu!

TOGG CEO'su Gürcan Karakaş, TOGG'un, Honda Türkiye'nin Şekerpınar fabrikasının global kararla kapanacak olması sebebiyle bu fabrikaya ilgileri olduğunu belirtti. Karakaş, "Orada geldiğimiz noktada Honda'nın stratejik öncelikleriyle ve fabrikayı kapatma tarihleriyle bizim süreçlerimiz içerisinde bir

Gebze'de 101.6 milyon TL'ye icradan satılık fabrika ve arsa!

Gebze İcra Dairesi Müdürlüğü, Kocaeli ili Gebze ilçesi İstasyon Mah. 5741 ada 1 parselde yer alan filtre fabrikası ve arsasını 101 milyon 621 bin 683 TL'ye satıyor...

Tümray Plastik'in Gebze fabrikası icradan satılıyor!

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde Tümray Plastik’e ait olan bir fabrika 24.7 milyon TL muhammen bedelle icradan satılığa çıkarıldı.

Gebze ÇBS Boya Fabrikası icradan satışta!

Kocaeli İli, Çayırova Mahallesi, Tahta Köprü Dikilitaş Mevkii'nde yer alan ÇBS Boya Fabrikası Gebze 2. İcra Dairesi Müdürlüğü tarafından icradan satışa çıkarıldı. ÇBS Boya Fabrikası için 185 milyon 397 bin 544 TL bedel isteniyor. 

Gebze'de 40.9 milyon TL'ye icradan satılık fabrika!

Kocaeli İli, Gebze İlçesi, Tavşanlı Köyü, Köyyeri Mevkii'nde yer alan Sert Demir Çelik Metal fabrikası 40 milyon 900 bin 268 TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

Smart Energy, Gebze OSB'de fabrika kuracak!

Türk solar şirketi Smart Energy Group ve Çinli Phono Solar Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde 1200 MW kapasiteli güneş paneli fabrikası inşa edilecek. Yatırım için arsa arazi sorunu olmadığı açıklandı.

Gebze ÇBS Boya Fabrikası icradan satışa çıktı!

Gebze 2. İcra Dairesi Müdürlüğü tarafından fabrika binaları depo ve müştemilatları vasıflı taşınmazlar satışa sunuluyor. Taşınmazların muhammen bedeli 138 milyon 33 bin 363 TL.

Türk Ytong, dünyanın en büyük fabrikasını Gebze'de kuracak!

TOKİ, Türk Ytong’un Pendik’te bulunan 53 yıllık fabrikasını kamulaştırdı. Dev arazi yeşil alan olacak. Türk Ytong da Gebze’ye dünyadaki en büyük Ytong fabrikasını kuracak.

Gebze Honda fabrikası Haberi

Gebze Honda fabrikası

1992 yılından bu yana Türkiye’de faaliyet gösteren ve 1997 yılından beri Gebze’de üretim yapan Honda Türkiye, 2019'da yaptığı açıklama ile anılan tesisteki üretimini 2021 yılı itibariyle durduracağını açıklamıştı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, bu açıklamadan sonra, uzun bir zamandır fabrikanın yeni sahibinin kim olacağı merakla bekleniyordu. Honda Türkiye AŞ tarafından cuma günü yapılan açıklama ile beraber fabrikanın yeni sahibi açıklandı. Honda Türkiye Fabrikası için Habaş Topluluğu’na devredilmek üzere anlaşıldığını açıkladı.

TARİH EYLÜL 2021

Japon üretici tarafından yapılan açıklamada, “Honda Türkiye AŞ, Gebze’deki üretim tesislerini HABAŞ Topluluğuna devretmek üzere anlaşmaya varmıştır. Taraflar arasında varılan anlaşma neticesinde söz konusu taşınmazın teslim tarihi Eylül 2021’den sonra gerçekleştirilecektir. 1992 yılından beri Türkiye’de faaliyet gösteren Honda, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da müşterilerine pazarlama, satış...