19 / 04 / 2024

gecekondu kanunu madde 34

gecekondu kanunu madde 34

Mevcut gecekondular hakkında 775 sayılı Gecekondu Kanunu hükümleri uygulanıyor. Peki, 775 sayılı kanunun 34. madde istisnaları nelerdir? İşte Gecekondu Kanununda yer alan esaslar bu haberde...

Anayasa Mahkemesi'nden çok önemli 'gecekondu' kararı çıktı!

Anayasa Mahkemesi Gecekondu Kanunu’nun, kamu arazileri üzerine yapılmış olan gecekonduların hiçbir karar alınmasına gerek olmadan belediye veya devlet zabıtaları tarafından derhal yıktırılmasına ilişkin hükmü iptal ettiğini duyurdu. Bu kapsamda gerçekleşen bu hükmün iptali ile beraber yer aldığı mad

Ev alacaklar dikkat! Faizsiz konut düzenlemesinde 12 madde kabul edildi!

Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin birinci bölümünde bulunan 12 madde, TBMM Genel Kurulunda onaylandı. İşte onaylanan o maddeler...

Gecekonduda tapu harcı sorunu!

Gecekondu Kanunu’nda neden değişiklik yapılmadı? Dünya Gazetesi köşe yazarı Abdullah Tolu, bugünkü köşesinde gecekondu sorununun çözümünü kaleme aldı...

Gecekondu Kanunu sil baştan değişti!

7221 Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Resmi Gazete ile yayımlandı. Kanun kapsamında imar ve kentsel dönüşüm çalışmaları sil baştan değişiyor...

İmar Kanunu'nda değişiklik teklifine yeni 5 madde eklendi!

Türkiye Büyük Millet Meclisi Kurulun'da İmar Kanunu'nda da değişiklikler içeren teklife 5 yeni madde ihdas edildi…

Aidatını ödemeyene icra takibi!

Aidatını ödemeyen kat maliki için Kat Mülkiyeti Kanunu Madde 20'ye göre, asıl alacakla birlikte her aidat için aylık yüzde 5 hesabı ile gecikme tazminatı alınabilir ve icra takibi başlatılabilir. 

Yeni yapılar tapu harcına tabi!

775 sayılı Gecekondu Kanunu’nun 33. maddesi değişti. Yeni düzenlemeye göre dönüşüm projesi kapsamındaki projeler için harç ödemesi yapılmayacak. Ancak yeni yapıların satışında tapu harcı istisnası satış aşamasında uygulanamıyor.

İmar ve Gecekondu mevzuatına aykırı yapılara ilişkin kanun teklifi!

İmar ve gecekondu mevzuatına aykırı yapıların mülkiyet ve imar sorunlarının çözülmesi amaçlanan İmar ve Gecekondu Mevzuatına Aykırı Yapılara Uygulanacak Bazı İşlemler ve İmar Kanunu'nun Bir Maddesinin Değiştirilmesi Hakkında Kanun meclise verildi..

Arsa ve konut tahsis davalarında yeni dönem!

Bazı Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapan Kanun Tasarısı mecliste görüşüldü. Tasarının, 22 maddesi kabul edilirken, 2 yeni madde eklendi.Tasarıda Gecekondu Kanunu görüşüldü.

Trabzon'daki kaçak binalar yıkıldı!

Trabzon'daki yaylalarda başlatılan yeni uygulamalarda 775 Sayılı Gecekondu Kanunu'na göre izinsiz bina yapılamayacağı konusunda vatandaşları bilgilendirme çalışmaları devam ediyor. Hıdırnebi Yaylası'nda geçtiğimiz hafta gecekondu türü bina yıkıldı.

Emlak vergisi indirimi 2016!

Emlak Vergisi Kanunu madde 8 gereğince, tek mesken sahipleri için sıfır oranlı emlak vergisi uygulanıyor. Peki, emlak vergisi indirimi 2016 şartları nelerdir? İşte koşullar..

Kefalette eşin rızası kalktı mı?

Borçlar Kanunu madde 584 gereğince kefalet sözleşmeleri için eş rızası gerekiyor. 6455 sayılı kanunun 77. maddesiyle 6098 sayılı kanunun 584. maddesinde yapılan değişiklik gereğince kefalette eşin rızası kalktı mı?

Kaçak kat şikayet dilekçesi!

İmar Kanunu madde 32 gereğince inşa edilmeyen yapıların tespit edilmesi halinde yapı durduruluyor ve yıkım gerçekleşebiliyor. İşte, kaçak kat şikayet dilekçesi!

gecekondu kanunu madde 34 Haberi

gecekondu kanunu madde 34

775 sayılı kanunun 34. madde istisnaları nelerdir?

Mevcut gecekonduların ıslahı, tasfiyesi, yeniden gecekondu yapımının önlenmesi ve bu amaçlarla alınması gereken tedbirler hakkında 775 sayılı Gecekondu Kanunu hükümleri uygulanıyor.


Kanunun 34. maddesinde yer alan esaslara göre, elediyelerce tahsis olunan arsalar, yapılar ve bu arsalar üzerinde yapılan bina ile meydana gelen taşınmaz mallar, tahsis tarihinden itibaren 10 yıl süre içinde satışa konu olamıyor. Ancak, ölüm, emeklilik, görev nakli ve Türkiye Emlâk Kredi Bankasının veya konut kredisi veren diğer kuruluşların ipotekli alacaklarından dolayı yapılacak satış ve işlemler bu kayıtlara bağlı tutulmuyor. Konu ile ilgili kanun esasları aşağıda sıralanıyor.


MADDE 34 - 

(Değişik 1.fıkra: 3414 - 2.3.1988) Bu Kanun hükümlerine göre belediyelerce tahsis olunan arsalar, yapılar ve bu arsalar üzerinde yapılan bina ile meydana gelen taşınmaz mallar,...