26 / 04 / 2024

gelir vergisi beyannamesinde son gün

gelir vergisi beyannamesinde son gün

Taşınmaz malların iktisap tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden satılması halinde değer artış kazancı vergisi ödenmesi gerekiyor. 2016 yılı değer artış kazancı beyannamesi için son 2 gün kaldı..

Kira gelir vergisi beyannamesinde son 10 gün!

Kira gelir vergisi için beyanname verme dönemi 27 Mart'ta sona eriyor. Mükellefler beyannamelerini vergi dairesinden veya internet şubesinden verebiliyor..

Gayrimenkul gelir vergisi beyannamesinde yarın son gün!

2015 takvim yılına ait yıllık gelir vergisi beyannamelerinin verilme süresi yarın sona eriyor. Mükellefler, GİB internet sitesinden 'hazır beyan sistemi' ile de kira, ücret, menkul sermaye iradı ile diğer kazanç ve iratları için beyanname verilebilecek.

Kira gelir vergisi beyannamesinde son gün 25 Mart!

Taşınmaz malların kiraya verilmesi halinde elde edilen gelir için vergi ödeniyor. Vergi için öncelikle beyanname verilmesi gerekiyor. Kira gelir vergisi beyannamesinde son gün 25 Mart 2015...

Kira gelir vergisi beyannamesinde son gün ne zaman?

Kira geliri elde eden kimselerin beyanname vererek vergi ödemeleri gerekiyor. Peki, Mart ve Temmuz ayları olmak üzere 2 eşit halinde ödenebilen verginin kira gelir vergisi beyannamesinde son gün ne zaman?

Kira gelir vergisi bağış indirimi!

Gelir vergisi matrahının tespitinde gelir vergisi beyannamesinde bildirilecek gelirlerden biri de bağış ve yardım indirimi olarak karşımıza çıkıyor. İşte kira gelir vergisi bağış indirimi oranları...

Miras kalan tapunun satışında gelir vergisi ödenir mi?

Gelir vergisi kanunu gereğince gayrimenkullerin elden çıkarılmasında doğan vergisel sorumluluklar arasında değer artış kazancı vergisi bulunuyor. Peki, miras kalan tapunun satışında gelir vergisi ödenir mi?

Tapu satış gelir vergisi nedir?

Gelir Vergisi Kanununun mükerrer 80 inci maddesinin 6 ıncı bendi uyarınca taşınmazların 5 yıl içerisinde elden çıkarılması halinde gelir vergisi ödeniyor. Peki, tapu satış gelir vergisi nedir?

Tapuda gelir vergisi nasıl hesaplanır?

Bir bedel karşılığı edinilen gayrimenkullerin iktisap tarihinden başlayarak beş yıl içinde elden çıkarılmasından doğan kazançlar vergiye tabi tutuluyor. Peki, tapuda gelir vergisi nasıl hesaplanır? İşte hesaplama örneği..

Gayrimenkullerin ayni sermaye konulmasında gelir vergisi!

Gelir Vergisi Kanun tasarısında gayrimenkullerin sermaye şirketlerine ayni sermaye konulması bir satış işlemi olarak tanımlanmıştır (Tasarının 45'incinıd. 2. Fıkrası). İşte, gayrimenkullerin ayni sermaye konulmasında gelir vergisi!

Meskenlerde gelir vergisi nasıl ödenir?

Gelir vergisi mevzuatı gereğince, mesken ve iş yeri gibi taşınmaz mallardan kira geliri elde eden kimselerin vergi ödemesi gerekiyor. Peki, meskenlerde gelir vergisi nasıl ödenir?

Gelir vergisi yasası değişiyor mu?

31 Aralık 1960 tarihinde kabul edilen 193 sayılı Gelir vergisi kanunu gereğince; Gerçek kişilerin gelirleri gelir vergisine tâbi tutuluyor. Peki, Gelir vergisi yasası değişiyor mu?

Gelir vergisi yasası yine ertelendi!

MECLİSE 2013 Haziran ayında sunulan gelir vergisi tasarısı yine ertelendi. TBMM'nin açıldığı dönemde yıl başına kadar çıkarılması planlanan Gelir Vergisi Yasa Tasarısı yine ertelendi...

Değer artış kazancı gelir vergisi beyannamesi!

Değer artış kazancı gelir vergisi, gayrimenkul alım satımı sürecinde ödenmesi gereken vergi olarak karşımıza çıkıyor. Ödeme için öncelikle değer artış kazancı gelir vergisi beyannamesi verilmesi gerekiyor..

gelir vergisi beyannamesinde son gün Haberi

gelir vergisi beyannamesinde son gün

Değer artış kazancı beyannamesi için son 2 gün!

Taşınmaz malların iktisap tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden satılması halinde değer artış kazancı vergisi ödenmesi gerekiyor. Vergi ödemeleri iki eşit taksit halinde ödeniyor. Ödemelerden önce beyanname verilmesi gerekiyor.


Beyannameler elde edilen gelir satışın yapıldığı yılı takip eden yılın Mart ayının 1 inci gününden 25 inci günü akşamına kadar veriliyor. Buna göre 2016 yılı değer artış kazancı beyannamesi için son 2 gün kaldı.


Gelir vergisi hesaplaması, www.gib.gov.tr internet adresinden (internet vergi dairesi /hesaplamalar /gelir vergisi hesaplama) otomatik olarak yapılabiliyor. 


Değer artış kazancı vergisi hesaplama örneği 2016


Evin Alındığı Tarih: Ocak 2013

Evin Satıldığı Tarih: Şubat 2015

Ev Alım Şekli: Bedel karşılığında

Evin Alış Değeri: 200 bin TL

Evin Satış Değeri: 300 bin TL


Ödenecek Vergi Tutarı 12.133 TL

Endeks Artışı