19 / 04 / 2024

Gelir vergisi kira beyannamesi ödeme

Gelir vergisi kira beyannamesi ödeme

Kira beyannamesi vermeyen gayrimenkul sahipleri için verilen süre bugün doluyor. Kira beyannamesi vermeleri gerektiği halde kira beyannamesi vermeyenler cezalı duruma düşecekler. Kimlerin kira beyannamesi vermesi gerekiyor?

Kira gelir vergisi geç ödeme cezası!

Kira gelir vergisinde beyanname, mükellefin bağlı olduğu vergi dairesine 31 Mart'a kadar veriliyor. Peki, beyanname ile ödeme zamanında yapılmazsa ne olur? Kira gelir vergisi geç ödeme cezası nedir?

Kira gelir vergisi pişmanlık dilekçesi örneği!

Beyannameler 31 Mart'a kadar vergi dairesinden veya internet üzerinden verilebiliyor. Bu sürede beyanname veremeyenler pişmanlık dilekçesi verebiliyor. İşte kira gelir vergisi pişmanlık dilekçesi örneği...

17 soruda kira gelir vergisi!

Taşınmaz kiralamalarından elde edilen gelirlerin vergilendirme sürecinde mükelleflerin kira gelir vergisi ile ilgili en çok merak ettiği hususlar, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından 17 soruda toplanıyor. İşte 17 soruda kira gelir vergisi..

Kira gelir vergisi ne zaman son?

Gelir Vergisi Kanunu’nun 70. maddesinde sayılan mal ve hakların gerçek kişiler tarafından kiraya verilmesinden sağlanan gelirler için kira gelir vergisi ödeniyor. Peki, 2015 yılı kira gelir vergisi ne zaman son?

Kira gelir vergisi beyannamesi için son gün yarın!

Kira Gelir Vergisi Kanununda belirtilen mal ve hakların kiraya verilmesi karşılığında elde edilen gelirler beyanname verilerek vergiye tabi tutuluyor. 2015 yılında kira gelir vergisi beyannamesi için son gün yarın...

Kira gelir vergisi beyannamesi için son 3 gün!

Taşınmaz mal ve hakların gerçek kişiler tarafından kiraya verilmesinden sağlanan gelirler, için beyan verilerek kira gelir vergisi ödeniyor.Kira gelir vergisi beyannamesi için son 3 gün...

Kira gelir vergisi ödemeleri için son 3 gün!

Taşınmaz malını 2014'te kiraya vererek istisna bedelinden yüksek kira geliri elde eden kimseler vergi ödemek ile mükellef oluyor. Kira gelir vergisi ödemeleri için son 3 gün bulunuyor...

Evin öğrencilere kiraya verilmesi halinde kira gelir vergisi!

Kira gelir vergisinde istisna sınırını aşan gelirler için vergi ödeniyor. Peki, evin öğrencilere kiraya verilmesi halinde kira gelir vergisi nasıl ödenir? İşte yanıtı..

Kira gelir vergisi beyannamesi için son 4 gün!

Kira gelirinin istisna haddini aşması halinde beyanname verilerek vergi ödeniyor. Vergide beyanname süreleri 31 Mart'a kadar uzatılmış olup, kira gelir vergisi beyannamesi için son 4 gün bulunuyor...

Kira gelir vergisi ödemeleri için son 4 gün!

2014 yılında ev veya işyerini kiraya verenler vergi mükellefi oluyor. Kira gelir vergisi son ödeme tarihi 31 Mart 2015 olup, buna göre hala ödeme yapmayanların kira gelir vergisi ödemeleri için son 4 gün bulunuyor...

Kira gelir vergisi damga vergisi 2015!

Damga vergisi kişiler veya kuruluşlar arası hukuki işlemlerin geçerliliğini belgeleyen kâğıtlardan alınan vergi olup, kira gelir beyannamesi için de alınıyor. İşte kira gelir vergisi damga vergisi 2015 bedeli..

25 soruda kira gelir vergisi!

Taşınmaz malların kiralanmasından elde edilen gelirlerin vergilendirme sürecinde, mükelleflerin merak ettiği hususlar, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından 25 soruda toplandı. İşte 25 soruda kira gelir vergisi..

Kira gelir vergisi son ödeme tarihi 2015!

Ev veya işyerinizi 2014 yılında kiraya vererek istisna bedelinden yüksek kira geliri ettiyseniz 2015 yılında gelir vergisi mükellefi oluyorsunuz. Peki, kira gelir vergisi son ödeme tarihi 2015 ne zaman?

Gelir vergisi kira beyannamesi ödeme Haberi

Gelir vergisi kira beyannamesi ödeme

Kira beyannamesi için 25 Mart olarak verilen süre 1 Nisan'a kadar uzatılmıştı. Kira beyannamesi vermeyenler bugünden sonra cezalı duruma düşecekler.  Habertürk Gazetesi'nde yer alan bir habere göre, kira geliri 4.400 TL'yi aşan ev sahipleri ile 34.000 TL'yi aşan işyeri sahiplerinin kira beyannamesi vermesi gerekiyor.

Kimler kira beyannamesi vermeli?

Mesken kira gelirinin 4.400 TL istisna düşüldükten sonraki kalan tutar ile işyeri kira gelirlerinin toplamı 2018 yıl için 34.000'yi aşması halinde gayrimenkul sahiplerinin gelir vergisi kira beyannamesi vermesi gerekiyor.

Mesken kira gelirinin 4.400 istisna düşüldükten sonraki kalan tutar ile işyeri kira gelirlerinin toplamı 2018 yıl için 34.000 TL'yi aşmaması halinde ise işyeri kira geliri beyan edilmeyip sadece mesken kira geliri beyan edilecek.


Eğer mesken kira geliri 4.400 TL istisna tutarının altında ise mesken kira geliri...