23 / 04 / 2024

geri dönüşüm projeleri

geri dönüşüm projeleri

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, 2014 yılında atık yönetimi faaliyetleri kapsamında ekonomiye 2,5 milyar TL katkı sağlandığını, 2 milyon 413 bin 500 ton ambalaj atığının toplanarak geri kazanıldığını açıkladı.

Ali Rıza Karacan: Türkiye geri dönüşümü bilmiyor!

Yaşar Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Prof. Dr. Karacan: "İsveç’te çıkan atıkların yalnızca yüzde 4’ü geri dönüşmez durumda. Türkiye’de ise her yıl 1 milyar liralık atık kaynak ayrıştırılmadığı için değerlendirilmeden imha ediliyor"

Şişli’de öğrenciler 1 günde 2 bin adet cam şişeyi geri dönüşüme kazandırdı!

Camın geri dönüşümü konusunda farkındalığı artırmayı amaçlayan Anadolu Cam, Türkiye’ nin en kapsamlı sürdürülebilirlik projelerinden biri olan ‘Cam Yeniden Cam’ projesi kapsamındaki faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor.

Türkiye'de 10 milyon atık geri kazanıldı!

Atık Bertaraf ve Geri Kazanım Tesisleri İstatistikleri'ne göre Türkiye'de 2012 yılında 672 atık bertaraf ve geri kazanım tesisi faaliyet gösterdi. Geri kazanım tesislerinde 10 milyon ton atığın geri dönüşümü sağlandı...

10 milyon ton atık geri kazanıldı!

Türkiye'de 2012 yılında 672 atık bertaraf ve geri kazanım tesisi faaliyet gösterdi. Düzenli depolama tesislerinde 24 milyon ton atık bertaraf edilirken, geri kazanım tesislerinde 10 milyon ton atığın geri dönüşümü sağlandı.

Zorlu Center AVM, çocuklara geri dönüşümün önemini eğlenceyle anlatacak!

4-10 yaş arası çocuklar arasında çok sevilen bir oyuncak serisi olan “ Çöps Çetesi ” 1-9 Mart tarihleri arasında Zorlu Center AVM’ de çocuklarla buluşacak.

2013'te geri dönüşümden 1,3 milyar katkı sağlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, “2013 yılında, geri dönüşüme tabi tutulan atıkların rakamlarını açıkladı. Bakan Güllüce 2013 yılında geri dönüşümden ekonomiye 1,3 Milyar TL destek sağlandı” dedi...

PAGÇEV yılda 110 bin ton geri dönüşümle ekonomiye 300 milyon TL katkı sağlayacak!

PAGÇEV, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen yetki belgesi ile geri kazanım çalışmalarına başladı. PAGÇEV yılda 110 bin ton geri dönüşümle ekonomiye 300 milyon TL katkı sağlayacak..

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 92 bin ton lastiği geri kazandırdı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 92 Bin ton lastiğin geri kazanımı sağladı. Ömrünü tamamlamış lastiklerden kauçuk granül, çelik tel ve tekstil parçacıkları elde edildi...

Özen Cam Geri Dönüşüm Kazanım Ve İnşaat Sanayi Limited Şirketi Kayabaşı Şubesi açıldı!

Özen Cam Geri Dönüşüm Kazanım Ve İnşaat Sanayi Limited Şirketi Kayabaşı Şubesi bugün Başakşehir'de 5 milyon TL sermaye bedeli ile açıldı. 

Sugurya Gemi Geri Dönüşüm Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Sugurya Gemi Geri Dönüşüm Sanayi Ticaret Anonim Şirketi bugün Üsküdar'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile kuruldu. 

Tercih Geri Dönüşüm Metal Hurda Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tercih Geri Dönüşüm Metal Hurda Ticaret Limited Şirketi bugün Başakşehşr'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Murat Uyanık ve Metin Uyanı ortaklığında kuruldu. 

Nev Met Geri Dönüşüm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Nev Met Geri Dönüşüm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te 500 bin TL sermaye bedeli ile Enes Yiğit tarafından kuruldu. 

Nam Pet Plastik Geri Dönüşüm İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Nam Pet Plastik Geri Dönüşüm İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Tuzla'da 20 bin TL sermaye bedeli ile Akif Nam tarafından kuruldu. 

Katalist Geri Dönüşüm İthalat Ve İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Katalist Geri Dönüşüm İthalat Ve İhracat Limited Şirketi bugün Bahçelievler'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Mesut Genç ve Hasan Hakan Dindel ortaklığında kuruldu.

Monde Geri Dönüşüm İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Monde Geri Dönüşüm İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi bugün Maltepe'de 300 bin TL sermaye bedeli ile İbrahim Erkan Dokuyucu tarafından kuruldu. 

Kahvecioğlu Geri Dönüşüm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kahvecioğlu Geri Dönüşüm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kartal'da 10 bin TL sermaye bedeli ile Enes Kahveci tarafından kuruldu.

İmka Geri Dönüşüm Kağıt Plastik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Sultangazi 1 Şubesi açıldı!

İmka Geri Dönüşüm Kağıt Plastik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Sultangazi 1 Şubesi bugün Küçükçekmece'de 800 bin TL sermaye bedeli ile açıldı. 

Şaika Kağıt Geri Dönüşüm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Şaika Kağıt Geri Dönüşüm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün 500 bin TL sermaye bedeli ile Göksel tarafından kuruldu. 

Elvan Geri Dönüşüm Ve Çevre Teknolojileri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Elvan Geri Dönüşüm Ve Çevre Teknolojileri Ticaret Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Elvan Esener tarafından kuruldu.

Oasis Geri Dönüşüm Tekstil Hırdavat Mobilya Otomotiv Yedek Parça Ve Aksesuarları San.Ve Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Oasis Geri Dönüşüm Tekstil Hırdavat Mobilya Otomotiv Yedek Parça Ve Aksesuarları San.Ve Tic.Ltd.Şti. bugün Başakşehir'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Ömer Uğurluay tarafından kuruldu. 

Samet Endüstriyel Geri Dönüşüm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Samet Endüstriyel Geri Dönüşüm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Eyüpsultan'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Atila Eraslan ve Levent Demirtaş ortaklığında kuruldu. 

geri dönüşüm projeleri Haberi

geri dönüşüm projeleri

Bakan Güllüce, 2014 yılında 2 milyon 413 bin 500 ton ambalaj atığının toplanarak geri kazanıldığını kaydetti. Toplanan ömrünü tamamlamış lastik miktarının 175 bin 186 ton olduğunu belirten Bakan Güllüce, “Lastiklerin, 106 bin 950 tonu geri kazanımda, 68 bin 236 tonu ise çimento fabrikalarında enerji geri kazanımında kullanıldı” dedi.


Bakan İdris Güllüce, toplanarak geri kazanıma gönderilen atık akü miktarının 60 bin 626 ton olduğunu ve atık akülerden 36 bin 375 ton kurşun geri kazanıldığını söyledi.


2014 yılında yaklaşık olarak 882 bin ton tehlikeli atığın lisanslı geri kazanım tesislerinde geri kazanıldığına dikkat çeken Bakan Güllüce: “Yaklaşık olarak 555 ton atık pil, 18 bin ton atık motor yağı, 15 bin ton kullanılmış kızartmalık yağ ve 10 bin ton atık elektrikli ve elektronik eşya toplandı”...