28 / 03 / 2024

gültepe yeni imar planları

gültepe yeni imar planları

Konak'ın Gültepe semtinde yıllardır kullanılmadığı için çürümeye yüz tutan eski ekmek fabrikası Konak Belediyesinin girişimleri sayesinde bölge halkının sağlıklı yaşam için form tuttuğu çok amaçlı bir spor salonuna dönüşecek.

Gültepe'de kentsel dönüşüm sorunu: İnsanlar borçlandırılacak, yeni binaların aidatları bile ödenemez!

İzmir Konak’a bağlı Gültepe semtinde 14 mahalleyi kapsayan kentsel dönüşüm imar planlarına karşı  senelerdir mücadele eden Gültepeliler, bölgede kentsel dönüşüm yapılmasını gerektiğine ancak kendilerine sorulması gerektiğine dikkat çekiyor. İşte ayrıntılar ve Gültepelilerin talepleri...

TİM Başkanı Mustafa Gültepe ihracatta rekor sözü verdi!

Küresel talebin Türkiye’nin ihracatında belirleyici rol oynadığını belirten Gültepe, "Ekonometrik modelleme yöntemlerinden faydalanarak bir ihracat tahmini hazırladık. İhracatta bu yıl 265 milyar dolarla yeni bir rekora imza atacağız” dedi.

Yeni imar affı gelecek mi? Depremle yeniden gündemde! Japon uzman resmen uyardı! 

2018'de Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Gaziantep’te 76 bin 605, Hatay’da 71 bin 738 imar barışına ilişkin başvuru olduğuna dikkat çekmişti. Depremin ardından yeniden gündeme imar barışı geldi. Yeni imar affı gelecek mi? İşte ayrıntılar...

İmar barışında flaş gelişme! Yeni imar barışı geliyor mu? Binlerce mağduru ilgilendiriyor!

Son dönemde sık sık gündeme gelen imar barışı ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. BBP Genel Başkanı ve Ankara Milletvekili Mustafa Destici tarafından imar barışına ilişkin kanun teklifi Meclis'e sunuldu. Peki Yeni imar barışı geliyor mu? Binlerce mağdur bekliyordu...

Abdül Batur'dan iptal edilen Gültepe İmar Planları açıklaması! 

İzmir Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, mahkeme tarafından iptal edilen Gültepe İmar Planları projesi hakkında açıklama yaptı.

Abdül Batur'dan Gültepe imar planları açıklaması!

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Gültepe imar planlarının durdurulmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Batur, “Hiçbir şekilde vazgeçmeyeceğiz. Kimse bu konuda bizi vazgeçiremez" diye konuştu.

Gültepe'nin imar planları askıya çıktı!

İzmir Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Gültepe imar planlarının askıya çıkmasının ardından muhtarlar ve vatandaşların sorularına cevap verdi. 

Yeni imar planı değişikliği neler getirdi?

Vergi uzmanı ve Başkent Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Ozan Bingöl, yeni imar planı değişikliği için, "İmar planı değişikliği ile emsal artacağından arsa sahibi veya müteahhit bu değer artış payını ödeyerek kârlı duruma bile geçebilecek" dedi...

Büyükyalı projesi için yeni imar planı hazırlandı!

Zeytinburnu sahilinde 16/9 gökdelenlerinin yanında bulunan eski tank fabrikası arazisi üzerine yapılan Büyükyalı projesi için mahkeme kararını etkisizleştirmek amacıyla yeni imar planı hazırlandı.

Gültepe imar planları oy birliği ile kabul edildi!

Gültepe Belediyesi İmar Planları, Konak Belediyesi Aralık ayı olağan toplantısının ikinci oturumunda oy birliği ile kabul edildi. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, bu projeden sonra Beşetepeler Bölgesi'ne başlayacaklarını söyledi...

İBB'nin yeni imar müdürü Ramazan Gülten oldu!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, imar müdürlüğüne yeni atama yaptı. İBB'nin yeni imar müdürü, şehir plancısı ve şehir plancıları odası aktif üyesi Ramazan Gülten oldu.

Bakanlıktan Pendik için yeni imar planı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Pendik Batı Mahallesi’nde 11 bin 300 kişinin yaşadığı bölgenin deprem riskine karşı güçlendirilmesi amacıyla hazırlanan yeni imar planlarına onay verildi.

Gültepe'nin yeni imar planları beklemede!

Konak’ın yapılaşma sorunu en fazla olan semtlerinden Gültepe için hazırlanan yeni imar planları ‘eksiklikler’ nedeniyle beklemeye alındı.

gültepe yeni imar planları Haberi

gültepe yeni imar planları


Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Konak Belediyesinin yazılı talebi üzerine, İzmir Defterdarlığı ile Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü yetkilileriyle yapılan görüşmeler sonucu arazinin kendilerine tahsis edildiğini ve 22.02.2016 tarihinde Defterdarlık yetkililerince arazinin yer tesliminin yapıldığını söyledi. Arazi üzerinde bulunan eski ekmek fabrikasının yıllardır kullanılmadığı için harabe haline geldiğini kaydeden Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, hızla binanın yıkımına başlayacaklarını dile getirdi. Yıllardır kaderine terk edilen binanın yarattığı çirkin görüntünün ortadan kaldırılmasının ardından, imar planında Belediye Hizmet Alanı kullanımına ayrılmış 5 bin 86 metrekarelik arsaya bölge halkının gönül rahatlığıyla gidip spor yapacağı bir salon inşa edeceklerini kaydeden Pekdaş, projenin bölge halkının talep ve istekleri dikkate alınarak, hiçbir detay atlanmadan hazırlanacağını belirtti.


YENİ İMAR PLANLARI YOLDA


İnşa edilecek spor salonunun bölge açısından büyük...